(1-0)

Orust FC - SIF 2

Onsdag, årets hittills varmaste dag, strålande solsken och gameday! Då finns det inte så mycket kvar att önska efter. Planskötarna på Lövängen hade återigen gjort ett kanonjobb med att få planen i fint skick inför match trots besvär med bevattningen och tjejerna var taggade för att kriga till sig 3 nya poäng.

Första halvlek: 1-0
Vi har haft det minst sagt rätt så jobbigt med skador den senaste biten och även inför denna match fanns det spelare med lite småskavanker här och där. ”Lollo” kunde senast dagen före match inte träna i närheten av fullt ut och vi bestämde oss därför under matchdagen för en plan b och ringde in Linn som målvaktsreserv utifall det skulle hända något med Lollo under match. Stenungsund som gått tungt i 2an hittills kom till Lövängen ikväll med ett på pappret rätt namnkunnigt lag och vi ställde in oss på en tuff drabbning. Vi börjar matchen betydligt piggare än sist och även om vi inledningsvis inte skapar speciellt farliga chanser offensivt känns det ändå som vi har rätt bra kontroll på händelserna på planen. Det blir en del kamp på det centrala mittfältet inledningsvis och det dröjer ett tag innan matchens första riktigt farliga målchans yppar sig. Den kommer lite oväntat till gästernas favör på en frispark en bra bit utanför straffområdet som slås med både bra punch och kvalité, turligt nog för vår del går den via ribban ut och istället för att ge gästerna ledningen agerade hela situationen lite tändvätska åt vår offensiv. Vi börjar nu mata på med bra chanser. Maja löper sig till ett friläge och rundar målvakten och ska rulla in bollen med vänstern när det dyker upp en försvarare och räddar på mållinjen. Vi fortsätter producera med ledningsmålet låter sig vänta fram till den 30e matchminuten då Sandra på vår 8e hörna får bollen serverad i stort sätt på mållinjen och kan ostört vända upp och forcera in bollen i maskorna. Trots idel försök att utöka ledningen står sig detta resultat halvleken ut.

Andra halvlek: 7-0
Vi är förstås nöjda med att inneha ledningen i halvtid och anser väl inte att det är speciellt mycket vi behöver korrigera till andra halvan. Det skulle i så fall vara att vi behövde vara lite mer alerta med boll då gästerna var väldigt duktiga på att komma in i press behövde vi vara lika duktiga på att förflytta boll och spela på färre touch. Och vi var helt ense om att vi behövde gå ut och punktera denna tillställning i andra. Sagt och gjort, andra halvlek blev en väldigt ensidig tillställning. SIF luftade sin bänk ordentligt och det gav utslag på planen, vi hade inga problem med att diktera villkoren där ute och när vi började vända spelet från ena kanten till den andra mattades gästerna i ett raskt tempo. I 58e matchminuten utökar vi ledningen genom ett rejält distansskott från Lina och sen rullar bollarna in i ett rätt så jämnt flöde. När domaren sätter pipan i mun och blåser av har vi totalt hunnit med att göra sju mål. Det blev en härlig afton på Lövängen där vi återigen lyckas med prestationen att ha över 30 avslut mot mål och dessutom slår årsbästa i antal hörnor (över 20st).

Bäst i Orust:

3p Lina Albertsson, gjorde allt rätt idag känns det som. Låg bra i position och vann oerhört mycket boll på mitten. Hittade kreativa lösningar i passningsspelet och var i högsta grad en avgörande faktor i offensiven ikväll.

2p Julia Stenman, svarade för överlägset flest maxlöpningar i laget idag. Kom ständigt runt på sin högerkant och fick kröna sin afton med ett par baljor.

1p – Louise Persson, en svår match att vara målvakt i, va inget jämnt flöde avslut mot Lollo i afton men i de ingripanden hon tvingades till stod hon för ett stort lugn och gav resten av laget den arbetsro dom behövde. Väldigt fina in/utsparkar matchen igenom också.

3 min. Julia Sk, avslut på mål som målvakten tar lätt
5 min. HÖRNA höger
11 min. Sandra R, avslut på mål som målvakten tar lätt
11 min. SIF, avslut på mål som målvakten tar lätt
12 min. HÖRNA vänster
12 min. Sandra R, farligt avslut som blockas av en spelare
19 min. HÖRNA vänster
19 min. HÖRNA höger
21 min. HÖRNA höger
25 min. Karin F, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
28 min. SIF, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
28 min. SIF, avslut, över målet
29 min. HÖRNA höger
29 min. Karin F, farligt avslut som blockas av en spelare
30 min. Maja J, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
30 min. HÖRNA vänster
31 min. !!! MÅL 1-0, Sandra R. Assist: Lina A
32 min. HÖRNA höger
33 min. Stenman, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
33 min. HÖRNA vänster
33 min. Annelie A, farligt avslut strax utanför högra stolpen
35 min. SIF, avslut utanför, vänster om målet
38 min. Maja J, avslut utanför, vänster om målet
42 min. Julia Sk, avslut utanför, höger om målet
43 min. HÖRNA vänster
43 min. HÖRNA höger
43 min. Julia Sk, avslut på mål som målvakten tar lätt
47 min. HÖRNA vänster
47 min. Annelie A, avslut utanför, vänster om målet

ANDRA HALVLEK, minut för minut
45 min. BYTE Jennie S in - Sandra R ut
46 min. Carro O, farligt avslut strax över ribban
50 min. Karin F, avslut utanför, höger om målet
53 min. SIF, avslut utanför, höger om målet
53 min. Maja J, avslut på mål som målvakten tar lätt
54 min. Lina A, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
55 min. Julia Sk, avslut, över målet
58 min. !!! MÅL 2-0, Lina A. Assist: Maja J
61 min. Lina A, avslut, över målet
63 min. Karin F, farligt avslut strax utanför högra stolpen
64 min. Jennie S, farligt avslut strax utanför högra stolpen
66 min. !!! MÅL 3-0, Karin F. Assist: Stenman
69 min. HÖRNA vänster
70 min. !!! MÅL 4-0, Jennie S. Assist: Julia Sk
70 min. BYTE Cornelia H in - Carro O ut
72 min. Lina A, avslut, över målet
74 min. HÖRNA höger
75 min. HÖRNA höger
76 min. HÖRNA höger
77 min. Stenman, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
78 min. Jennie S, farligt avslut som blockas av en spelare
79 min. !!! MÅL 5-0, Stenman. Assist: Jennie S
80 min. SIF, friläge, målvakten räddar
82 min. HÖRNA vänster
83 min. !!! MÅL 6-0, Stenman. Assist: Annelie A
85 min. HÖRNA höger
85 min. Cornelia H, farligt avslut som blockas av en spelare
86 min. Lina A, farligt avslut som blockas av en spelare
89 min. HÖRNA höger
90 min. !!! MÅL 7-0, Karin F. Assist: Cornelia H
90 min. HÖRNA vänster

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)