Dam A:
5-0
 (3-0)

Vi fick vår revansch mot Kroppefjäll

Efter två tappade poäng sist var detta en måste match för att vi skall vara kvar på banan. Även om gästerna ligger sist i tabellen mins vi ju hur det gick senast mot dom.

Kroppefjäll öppnade bäst med en hörna redan i första minuten. En hörna som var rätt farlig för övrigt, liksom alla hörnor de hade. Sedan kom vi igång någorlunda och fick till sex okey avslut innan Johanna kunde göra 1-0, assist Josse. Åtta minuter senare får vi repris på målet av Johanna och Josse. Nervknutarna släppte mer och mer och spelet började fungera bättre, vi vårdade bollen mer och hade ett bra grepp på gästerna. Så när 3-0 kom blev man inte helt överraskad. Upprinnelsen av målet var en underbar boll av Malin, som Josse gör en fantastisk nedtagning på och sedan elegant placerar bollen i mål.

Jag var väl inte helt nöjd med spelet i första halvlek, samtidigt är det svårt att vara missnöjd när man leder med 3-0. Hur som helst ville jag ha lite mer spel genom våra innermittfältare så att de kunde fördela bollarna och vårda bollen lite bättre. Jag vill inte påstå att detta fungerade med detsamma, för dom första 5-10 minuterna var det KIF som pressade oss. Men när de hade lekt av sig tog vi över igen. Första skottet var det Ulle som hade. Ett tillbakaspel av Josse och Ulle får iväg ett bra skott som målisen hade svårt att hålla. Sen hade Josse, Ulle och Ellen några bra lägen, innan Carro fick tråcklat in bollen i mål från ingen vinkel alls. Malin var den som åter igen gjorde assisten. Att Carro fick skruvat in bollen var hon väl värd, hon hade nämligen dominerat stora delar av matchen från sin kant. De sista 25 minuterna var hon i stort sätt inblandad i alla farligheter. Så det var ingen överraskning att hon spelade fram till Josses 5-0 mål. Åter igen var det en upprullning av ett gäng gäster innan hon hittade Josse vid bortre stolpen. Målet blev slutresultatet men det hade inte varit orättvist om det hade blivit några till.

Att inte ge den spelare som gjort två mål och två assist samtidigt kanske den som jobbar mest i vårt lag rosen som bäste spelare, vore tjänstefel. Samtidigt gör Corro en kanonmatch att även hon var värd en. Egentligen borde alla 14 ha fått en efter denna insatts. Som så ofta är det målgörarna som får den största fokusen och det kanske inte är så konstigt med de spelarna vi har där. Ändå skulle jag vilja lyfta fram våra mittfältare som gjorde ett fantastiskt grovjobb och vår stabila backlinje som ser till att vi höll nollan ihop med Jessie. Det var för övrigt den fjärde nollan för året.