Dam A:
1-2
 (0-1)

Malins kanonfrispark gav 3 pinnar

Efter två urladdningar mot topplag var det dags för ett mer medelmåttigt lag. Men att det inte skulle bli någon lätt match viste vi, alla mins vi ju Kroppefjäll matchen. Och när några tjejer fick rycka in på kort varsel p.g.a. återbud för skador och sjukdomar är ingen bra situation för uppladdningen. Tur att vi har så bred trupp så det spelar nästan ingen roll vem man slänger in så blir det lika bra. I dag var det Jennie Carlsson som fick göra debut i A-laget. Gurra var nästan debutant, hon gjorde sin första match i den svarta dressen, normalt har hon ett på ryggen.

Det tog några minuter innan vi fick vår första målchans, Julia skapar ett friläge. Minuten efter var det Mia som skapar ett bra läge från kanten men skottet tar målvakten. Sedan var det Julia som skapade ett friläge igen, tyvärr var sista tillslaget lite för långt. I nionde minuten konstlobbar Ida fram bollen till Josse inte gör något misstag utan gör 1-0. Nu var vi riktigt på gång och spelade ut hemmalaget. Det var en fröjd att se spelet, alla var på tårna och rörelsen var perfekt. Det enda man kunde önskat sig var att våra fina chanser hade gått i mål. De sista tio i första halvlek slappnade vi av lite och vips var L/F på hugget och skapade ett par chanser.

När domaren blåste igång spelet för de sista 45 var det till en början rätt jämnt. Vi tog inte över förrän deras försmäliga frispark som gick upp i nättaket, inte mycket att göra för Jessie. Vi radade upp den ena chansen efter den andra på jakt på ett ledningsmål men det var som förgjort. I 78 spelminuten får vi en frispark på vänsterkanten ca: 40 meter frän mål. Malin som tar våra långa måttar mot bortre stolpen och får en perfekt träff. Bollen går över alla och träffar stolpen och in. Det var rätt otroligt att en back fick avgöra denna match när våra offensiva spelare skapade sådana jättelägen, men var gör det bara vi får tre poäng.

Mia tycks gilla att spela mot L/F, jag har inte sett henne så pigg sen sist vi mötte dom. Carro blir bara bättre och bättre. Erika visar verkligen att hon vill kämpa om Lailas plats, hon spelade otroligt stabilt och säkert idag. Med en underbar bollkänsla både med huvud och fötter, gjorde hon inte ett misstag. Ellen, Ida, Andrea, Millan och Josse var som vanligt, då vet alla vad jag menar. Jennie, vår debutant visade att hon kan bli hur bra som helst. Gurra var så när på att göra mål i sin forwards debut. Julia blixtrade till som vanligt och skapade minst fyra kanonlägen. Jessie visade fortsatt strålande form. Matchens lirare utser jag Malin till och det inte bara för det underbara målet, utan för hennes spel under 90 minuter, helt fantastiskt!