1-1
 (0-0)

Tionde raka utan förlust

Tionde raka utan förlust, men det känns som en trots ett upphämtat underläge.

Det var en böljande match, när väl ett lag fick tryck på det andra behöll det trycket en stund, sedan var det det andra lagets tur. Det skapades många bra lägen, men försvararna i båda lagen förhindrade oftast att det blev en giftig målchans. Josse var den som var närmas att spräcka nolla i första halvlek. En kvart in i matchen suger hon tag i bollen och avslutar strax utanför. Ellen hade lite senare ett jätte läge men kom aldrig till någon riktigt avslut. Malin hade ett par fina långskott som deras duktiga målvakt plockade ner. Gästerna liksom vi hade svårt att spräcka nollan, var det inte vårt försvar så var det Jessie som stod i vägen. Första halvlek tog vi nog på poäng men vad hjälper det.

Efter en kort halvtidsvila p.g.a. mörkrets infall var det dags försöka ta tag i matchen. Det började inte så bra utan det var gästerna som satte lite press på oss och fick till ett par avslut. Vi kom igen lyte upp spelet och fick ett litet spelövertag, matchen började likna första halvlek. I 15:e minuten får Munkedal en hörna. Hörnan är mycket bra slagen och en MIF:are kunde sätta huvudet till och göra 0-1. Det hängde i luften att det skulle bli ett mål från något av lagen, synd bara att det var gästerna som gjorde det. Efter målet blev det lite mer fart på våra damer. Nu trummade vi på och fick bra tryck mot deras mål. Vi fick se några riktigt fina kombinationer, hade bara skärpan i avsluten varit bättre hade nog målen kommit. Skärpan kom till slut när Josse kunde kvittera. Efter en hörna jobbar vi tillbaka bollen genom Denise. Hon hittar Carro som i sin tur spelar fram Josse som kan direkt skarva bollen i mål. Målet kom tjugo minuter in i andra, så det var gott om tid att avgöra matchen. Och det hade vi nog gjort om inte deras målis stod i vägen. De sista tio hade vi minst tre kanonlägen, ett av dom var jag säker på att den gick in, istället strök den stolpens utsida. När domaren blåste av matchen var det ingen tvekan vem som var nöjdast med resultatet, ett stort jubel hördes från gästerna. Det var de väl förtjänta av med deras kämpar insatts, hos oss var det inte lika muntert trots att vi borde vara nöjda när vi än en gång tar ikapp ett underläge.

Matchens lirare blev deras målvakt och Denise som gjorde en mycket bra match. Denise dyker upp på rätt ställen och vinner otroligt många närkamper samt lägger fina djupledsbollar. Ett bra val av de som utsåg matchens lirare.
Nu gäller det att ladda om och ta revansch för den snöpliga förlusten uppe Kroppefjäll, vår senaste förövrigt.