(0-0)

Herrestads AIF - Orust FC

En strålande augustiafton på Undavallen och dags för seriefinal emot Herrestads AIF. En såhär fin kväll blir man förstås lite modstulen när man behöver stega ut på en mindre grön konstgräsplan för att spela boll men dessvärre är det rätt många lag som väljer att lägga sina hemmamatcher på konstgräs nuförtiden.

Första halvlek: 0-0

Förutsättningarna inför matchen var goda för vår del. De flesta spelarna i truppen var tillgängliga och i bra skick. Vi gör ett par ändringar i elvan från sist match emot Vallens lag 2 men truppen är i stort sätt samma. Första halvlek blir dock ingen tillställning värd att skriva hem om. Vi ser ut att vara lite tagna av stundens allvar och har fasligt svårt att få igång ett konstruktivt anfallsspel. Hemmalaget är taggade till tänderna och slår gång på gång om i pressen, kliver högt och tvingar fram långa uppspel modellen sämre från vår backlinje. Självklart är det så att HAIF inte har något att förlora en sån här match, dom måste juh i stort sätt vinna för att ha chans att plocka hem serien och kan därför spela med en annan sorts desperation från avspark. Vi spelar istället som ett lag som har allt att förlora och då ser det ut därefter.
Trots allt detta är det vi som vaskar fram halvlekens bästa lägen, som oftast på fasta situationer. Först på en frispark från Linn där Annelie är ruskigt nära på att ge oss ledningen, sen har vi några riktigt bra slagna hörnor där vi bör kunna knoppa in ett ledningsmål, men det skulle låta sig väntas.

Andra halvlek: 1-2

Vi jobbar oss in i matchen och gör en betydligt bättre andra halvlek. ”Corre” byts in i halvtid till förmån för Linn och bidrar med ny energi på mitten och bra rejäla satsningar i alla 50/50 lägen. Hemmalaget mattas rätt fort i andra och orkar inte hålla uppe samma intensitet i sitt spel som i första vilket ger oss trevligare ytor att rulla boll på. När vi inser att det går bra att båda kombinationsspela sig igenom och även utmana lite mer en mot en ser det betydligt bättre ut anfallsmässigt. På en av få djupledsbollar som letar sig fram till rätt adress kommer både Jennie och Karin först på boll, Karin plockar upp den och rundar hemmakeepern, sen vänder och bänder hon för att hitta ett läge att lägga in bollen men ett uppoffrande försvarsspel kan avvärja läget till en högerhörna. Carro stegar upp och drar på en riktigt fin hörna som målvakten inte når, den går rakt i bortre stolpen där Annelie påpassligt dyker upp och kan forcera in bollen och det oerhört sköna ledningsmålet. Glädjen är total men kortvarig, bara sekunder efter ledningsmålet kvitterar nämligen HAIF, med ett distansskott en bit in på vår planhalva överraskar Lollo i målet och hon är chanslös när bollen seglar över henne och in i bortre burgaveln. Vi viker dock inte ner oss, Olivia kommer in direkt efter målet på högerkanten och Maja kliver av. Även Olivia bidrar med ny energi på sin kant och en ständig vilja att löpa i djupled. Det blir även från högerkanten vi återigen kan ta ledningen. Efter ett av matchens kanske hundra inkast får Lina bollen och med en patenterad Lina tåpaj friställer hon Karin som i sin tur oerhört kyligt lyfter bollen på halvvolley över en utrusande hemmakeeper. Denna gång täpper vi till bättre defensivt. Felicia kommer in med knappa 10 minuter kvar av matchen och är ruskigt nära på att punktera matchen efter att ha väggpassat fram bollen till Olivia på högerkanten löper hon in i första ytan och får en perfekt macka av Olivia, hon dunkar på en utsida vrist på ett touch och bollen viner nån decimeter över ribban. Ett mål som hade vart skönt att ha men va gör man inte för lite extra spänning i matchen. HAIF som har oerhört svårt att skapa något överhuvudtaget får tillslut en hörna på stopptid. Så nervöst det var på bänken har det nog aldrig varit innan, bollen studsade nog överallt i straffområdet förutom över mållinjen och efter vad som kändes en hel evighet kan den tillslut rensas undan och domaren blåser av tillställningen. Nu har vi ett väldigt bra slagläge i serien och lägger nu allt fokus på nästa match emot Bullaren den 5/9

Bäst i Orust:

3p Lina Albertsson – Kvällens evighetsmaskin på mitten, slog nog något form av rekord i löpmeter idag och var överallt hela tiden.

2p Louise Persson – Har tagit oerhörda kliv i år och är verkligen en sista utpost att vila sig emot. Ger oss ett lugn när vi som mest behöver det och är säkerheten själv matchen igenom.

1p Cornelia Holmdahl – Ikväll fick vi nog se säsongens bästa inhopp och det var signerat Corre, gav laget en rejäl energiinjektion på mitten och ett lugn med boll vi saknade i första halvlek.

2 min. Jennie S, avslut på mål som målvakten tar lätt
10 min. Lina A, avslut utanför, vänster om målet
12 min. Carro O, avslut på mål som målvakten tar lätt
13 min. Annelie A, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
13 min. Karin F, avslut utanför, vänster om målet
13 min. Karin F, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
15 min. HÖRNA vänster
21 min. HÖRNA höger
27 min. Lina A, avslut på mål som målvakten tar lätt
28 min. Sandra R, farligt avslut som blockas av en spelare
28 min. HÖRNA höger
28 min. Annelie A, farligt avslut strax över ribban
30 min. HAIF, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
35 min. Lina A, avslut, över målet
45 min. HÖRNA höger
45 min. Woody, farligt avslut strax över ribban
46 min. HAIF, avslut på mål som målvakten tar lätt

ANDRA HALVLEK, minut för minut
45 min. BYTE Cornelia H in - Linn R ut
52 min. HAIF, avslut utanför, vänster om målet
54 min. Sandra R, farligt avslut som blockas av en spelare
54 min. HÖRNA höger
55 min. !!! MÅL 1-0, Annelie A. Assist: Carro O
55 min. !!! MÅL 1-1, HAIF långskott strax under ribban
55 min. BYTE Olivia K in - Maja J ut
56 min. VARNING HAIF
58 min. VARNING HAIF
60 min. HAIF, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
65 min. HÖRNA vänster
68 min. Carro O, avslut på mål som målvakten tar lätt
71 min. HÖRNA höger
75 min. Julia Sk, avslut utanför, vänster om målet
76 min. HAIF, avslut på mål som målvakten tar lätt
78 min. !!! MÅL 2-1, Karin F. Assist: Lina A
78 min. Lina A, avslut på mål som målvakten tar lätt
83 min. HAIF, avslut på mål som målvakten tar lätt
84 min. HÖRNA höger
85 min. BYTE Felicia S in - Karin F ut
86 min. Felicia S, farligt avslut strax över ribban
87 min. Jennie S, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
89 min. HÖRNA höger
90 min. HAIF, farligt avslut som blockas av en spelare

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)