8-2
 (5-1)
Vallens IF

Orust FC - Vallens IF lag 2

Höstpremiär i sensommarvärmen på Tavlebordsvallen mot Vallens IF lag 2. Väntan inför matchen blev en vecka längre då vår tänkta premiär mot Bullaren är framflyttad till okänt datum. I ett trevligt solsken och med förvånansvärt lite vind skrevs siffrorna till 8-2 i vår favör.

Första halvlek: 5-1

Vi hade inte alltför mycket taktiska direktiv att trycka på inför match, det var egentligen bara ett par grejer vi tog upp och med matchen i backspegeln kan man väl konstatera att vi fick med bravur godkänt på ena punkten och underkänt på den andra. Vi startar matchen bra, Maja får ett jätteläge att ge oss ledningen tidigt efter en fin framspelning från Linn på högerbacken, tyvärr var det inte Majas kväll ikväll utan det skulle handla om en av våra andra offensiva förmågor. Jennie Sandberg som gjorde comeback i den röda tröjan i våras har hittat formen lagom till höstkickoffen och stod för ett äkta hattrick med kvällens tre första mål. Nu ska tilläggas att inget av målen kommer nog räknas in på avdelningen för svåra mål då Jennie i stort sätt bara behövde ett touch på alla framspelningar för att peta in bollen men som oftast i fotboll är det dom enkla målen som tycks vara svårast att göra och det krävs att man har spelare i bra form för att man ska få det där lilla extra flytet som behövs. Spelmässigt gör vi väl en okey halvlek utan att imponera. Gästerna spelar ett rätt så naivt försvarsspel då dom står högt med backlinjen och försöker sig på att sätta rätt hög press på oss i uppspelsfasen, vi kan flertalet gånger spela oss förbi pressen och sen bara sätta djupledsbollar bakom deras backlinje utan att behöva ha någon jätteprecision på dom, våra forwards och yttermittfältare startade förvisso sina löpningar efter försvararna men kom som oftast både ikapp och förbi och kunde på så sätt löpa sig till väldigt bra lägen väldigt ofta. Det bästa vi gör i första halvlek är framspelningarna till målen. Som oftast tillkom dom på just den typen av djupledsbollar och vi hittade gång på gång inspel snett inåt bakåt i straffområdet där vi kunde avsluta på ett touch. Carro hittar rätt med ett av sina skott utifrån efter ett vänsterinlägg av Maja innan Jennie gör sitt fjärde för kvällen framspelad av kvällens assistdrottning Karin. Gästerna kan reducera precis innan halvtid efter att Linn fått feeling och försökte dribbla i eget straffområde, Lollo var chanslös på ett välplacerat avslut från cirkus 5 meter.

Andra halvlek: 8-2

Det fanns tendenser redan i första halvlek (två av Vallens ledare blev bortskickade från bänken) men andra halvlek blev en rätt grinig historia med tuffa närkamper och några gula kort. Spelmässigt gör vi en bättre andra halvlek (Trots att gästerna gör halvlekens första mål). Vallen sjunker ner djupare på egen planhalva och spelar ett lägre försvarsspel men vi hittar ändå bra djupledsspel framförallt på vår högerkant. Först av Olivia och sista halvtimmen av Sandra. Vet faktiskt inte hur många inlägg som slås från högerkanten under andra halvlek men det var i alla fall lätt över tio stycken, dom allra flesta med bra kvalité och det var härligt att kantspelet fungera så pass bra mot ett lågt stående försvar. Självklart krävdes det ofta en spelvändning från vänster till höger för att vi skulle få den yta vi behövde och här var vi betydligt bättre än i första halvlek. Karin som varit störd av en knäskada sen sist träningsmatch gick för fullt första gången ikväll och slet ont på topp, tillslut fick hon tryckt in en balja även hon. Jennie stod för en fin framspelning och Karin förvaltade friläget på bästa sätt. Kvällens andra två mål stod återigen Jennie för och fullbordade därför säsongens första dubbelhatttrick. Härligt att vara igång igen och nu laddar vi för seriefinal nästa vecka, men först ut OS final mot Tyskland på fredag!

Bäst i Orust:

3p – Jennie Sandberg, låg rätt hela matchen igenom och förutom hennes 6! strutar bidrar hon väldigt mycket i allt anfallsspel.

2p – Annelie Antonsson, kan väl tycka att vi var lite var obeslutsamma i försvarsspelet idag, men inte Annelie som spelade resolut matchen igenom och gör en finfin insats.

1p – Olivia Karlsson, gör blott sin andra start i A-laget och spelar helt respektlöst på sin kant. Gång på gång i första halvlek drog hon iväg på räder på sin kant och va helt ostoppbar.