Ängö schakt arena 2016-03-28
2-4
 (2-2)

Vi tappade i andra

Idag kom vi inte upp i vår normala nivå. Det var på tok för mycket felpassningar för min smak. Vi hade även problem med försvarsspelet mot de tekniska snabba gästerna. Hade det inte varit för att Lollo var på alerten på deras djupledsbollar kunde matchen varit slut redan i första halvlek.

Men allt var inte negativt, rätt som det var blixtrade vi till med bländande spel. Som vanligt var det Elin och Karin som stod för finesserna i anfallsspelet. Men Carros boll till 1-1 var inte dum den heller. En djupledsboll till Elin som rycker ifrån sin back och smack så var det mål. Elin gjorde även vårt andra mål på ett instick av Karin, ett skott av den större kalibern rakt upp i nättaket.

I slutet av första halvleken fick gästerna en straff som de förvaltade väl till 2-2 som blev halvtids resultat.

I andra var det ett klart piggare Lödöse/Nygård än ett Orust. Ett tag ven det utanför stolparna och ribban hos Lollo. Men det skulle dröja ända till 70:e minuten innan de kunde ta ledningen. Detta gör de dessutom med två mål under samma minut. Första en soloprestation på vänsterkanten. De andra 2-4 en upprullning på högerkanten och en perfekt passning till en fri spelare på bortre delen av målgården.

Vi lyfte upp laget och började sätta högre press på deras backlinje som framkallade misstag i deras uppspel. Nu börjar man känna igen våra damer, med det mer aggressiva spelet. Vi hade flera lägen inne i boxen men med bra försvars och målvaktspel av L/N lyckades vi inte få in bollen.

Nästa match blir nästa helg i Skärhamn mot Zenith. Matchen mot Kode den 29/3 är inställd, de fick inte ihop lag.