Dam A:
3-1
 (3-0)

Tre pinnar mot serieledarna

Det var nästan ett måste att vinna över Herrestad idag för att inte låta dom dra ifrån i täten. Därför var det extra skönt att spräcka Uddevallabornas förlustnolla denna soliga augusti dag. Förutsättningarna kunde väl ha varit bättre, många ordinarie tjejer från startelvan från i våras var borta. Det som oroade mig mest var hur vi skulle klara defensiven när många av våra naturliga defensiva spelare inte var med. En oro som var helt obefogad skulle det visa sig.

Vi började piggt med ett bra tryck på motståndarna. Josse hade ett par farligheter innan hon kunde spela fram Hanna som startade målgörandet. Herrestad hade inte så mycket av spelet med kunde ändå skapa ett friläge som Jessie räddade. Minuten efter friläget spelar Carra fram Josse som ökar på vår ledning. Nu har vi matchen i vår hand, och på ett inlägg från höger (Carras fot?) får deras målvakt tippa ut bollen från målområdet. På andra vågen kommer Carro ser att målisen är långt ut och lyfter bollen över henne och in i bortre burgaveln. 3-0 är en rätt så stabil ledning och det snurrade nog i tjejerna huvud också. Vi tappade koncentrationen och orken lite och släppte in gästerna i matchen igen. Tur för oss att Jessie storspelade och räddade oss i detta viktiga matchläge.

Andra halvlek började rätt jämnt, men det tog inte lång stund innan HAIF kunde ta över taktpinnen. Vår backlinje fixade de flesta farligheterna men det var några gånger de blev överspelade, åter igen var det Jessie som räddade oss. När 25 minuter kvar av matchen får de efter en bra period en hörna från vänster. Hörnan går förbi alla framför mål och når till slut en HAIF:are som reducerar. Nervositeten ökar på bänken och en del tänkte på F-16 matchen mot Herrestad i veckan då vi tappade en 3-1 ledning till 3-7. Nu blev det inte den effekten (som tur var) utan vi kunde rätt säkert (med några undan tag) ta hem segern i denna viktiga match.

Malin som styrde vår backlinje var länge vår bästa spelare. Trots detta fick hon inte utnämningen som bäste spelare. Det berodde inte på att hon blev sämre utan för att hennes kompis i målet fick visa vad hon gick för. Med fem frilägesräddningar är det svårt att inte ge Jessie rosen för bäste spelare.
Vi hade som sagt fått möblera om lite i laget idag. Denise gör sin riktiga A-lagsdebut idag och det enklaste att sammanfatta hennes insats är väl, HON ÄR GRYM. Laila och Woody som inte gjort så många matcher i år var klockrena. Övriga tjejer var precis lika bra som vanligt och lite till. Måste nämna Erika, att ha denna härliga tjej i laget. Var man än talar om var hon skall spela, på topp, på mitten, i backlinjen eller i mål så hör man bara ett –OKEY sen går hon in och kör järnet.

Nu får vi glädja oss åt segern, sen får vi ladda om batterierna och tända till för nästa match som redan är på onsdag, borta mot SIF