(1-1)

Historisk besvikelse

Ja då var det då äntligen lördagen den 7 november, dagen D då allt avgörs genom att sista kvalmatchen spelas. Denna dag som vi väntat, längtat och även fasat för i två hela veckor och vårt lag behöver vinna för att gå vidare och spela i division 4, 2016.

Med tanke på att Herrestad i början av året gick ut med målsättningen att vinna division 4 och att Jerry, Robban och Annelie förra helgen var och tittade på första kvalmatchen mot Håfreström visste vi att vi skulle möta ett Herrestad, med utmärkta kvalitetsspelare där nyckeln var att hålla koll på just dessa spelare. Herrestad, med resultatet 5:a från slutet av serien är ju heller inte att betraktas som ett bottenlag.

Vi vet att vi har ett bra lag, med otroligt bra fotbollsspelare med starka offensiva kvaliteter samtidigt som vi defensivt i år har varit otroligt stabila och i tillägg till detta en målvakt som ger laget den styrka som man behöver för att lyckas.

Alla var dock medvetna om att skall vi lyckas denna dag, så är det att ge ALLT vi har och lite till och sedan får vi se vad detta innebär och vart det leder. För Stala IF är detta en historisk dag, då vi aldrig tidigare varit i kval och således heller inte spelat i division 4. För vårt andra ben, Myckleby IK, är detta inte riktigt lika stort, då de spelat här tidigare.

Matchen startar, den är lite trevande och egentligen bjuds det inte på något skönspel från något av lagen och man kan väl säga att det är en ganska så typisk kvalmatch. Med knappt 10 minuter kvar att spela av första halvleken bjuder vi in våra motståndare till ett läge genom en lite för lös passning och genom ett väggspel har de kommit fria och sätter 1-0.

I halvlekens sista minut uppmärksammar Niclas ett bakåtpass som han genom en stark prestation vinner bollen och slår in bollen i ensamt mål och det är kvitterat! Härligt att gå till pausvila med ett oavgjort resultat och matchen är helt öppen.

Andra halvleken startar katastrofalt genom att Herrestad i dess andra minut tilldöms en straff och tar ledningen med 2-1.

Visst var det tungt, absolut men ingen omöjlighet att ta igen och vi jobbar hårt för nu behöver vi fokusera på offensiven och vi skapar även en del lägen. När så, efter 20 minuter spelade, en av våra spelare snubblar över en av Herrestads anfallare i vår jakt på att hinna ikapp, får Herrestad en frispark strax utanför straffområdet, som de säkert sätter direkt i mål och det står 3-1. Nu är uppförsbacken total och vi behöver göra 3 mål på 25 minuter för att kunna spela en division högre 2016.

Dryga 5 minuter senare slår Henrik ett fint inlägg som Mattsson nickar till Angelo som nickar in underbara 3-2.

Nu finns det inget att spara på, coacherna flyttar om lite i laget och in kommer även några nya fräscha spelare och vi får en förändrad matchbild och ett konstant tryck på våra motståndare som vi saknat tidigare i matchen.

Tyvärr blir det väldigt mycket avbrott i matchen, vilket får tiden att gå, en tid som domaren noggrant lägger till men det förstör mycket av spelet. En strategi som vi förmodligen också använt oss av om förhållandena varit tvärt om men det skapar ingen rolig fotboll och matchen slutar 3-2.

En tomhet och besvikelse lägger sig runt hjärtat. Vi hade inte pressen på oss idag utan vi fick i och med sista seriematchens resultat en gratischans till detta kval. Vi vinner mot Håfreström men i och med Herrestads övertygade seger över dem förra veckan visste vi att uppgiften var svår och att hela laget behövde vara på absolut topp för att lyckas. Dock ingen omöjlighet, så efter matchen känner jag ändå en otrolig besvikelse, vi var ju så nära och Herrestad var ett bra lag men absolut inte så bra att det inte var möjligt för oss att slå dem och hade vi fått möta dem igen är jag helt säker på att vi gjort det.

Denna sista match för säsongen ber jag både coach Vennström och coach Tartagni att kort sammanfatta lördagens match.

Coach Vennström:
Det kändes oerhört tungt att vi inte gav oss själva chansen. En straff efter 1 minut av andra halvlek gör det oerhört svårt för oss och vi lyckas inte riktigt resa oss efter det då vi måste göra två mål. Tycker vi är minst lika bra som Herrestad, spelar en positivare fotboll men det håller inte att släppa till så enkla mål. Över det stora hela har vi dock gjort en bra säsong och vi får ta med oss det in i nästa säsong och göra det ännu bättre.

Något som BFF kan ta med sig in till nästa säsong är hur det är möjligt att man spelar en avgörande kvalmatch över FEM veckor efter att serien är slut. Nu kanske jag bara låter bitter, men jag är knappast ensam om att tycka så.

Coach Tartagni:
Vi inleder precis som vi hoppats och pratat om inför matchen med fart och beslutsamhet, dessvärre ju längre halvleken går så blir det ryckigare och ryckigare med fler avbrott och längre dialoger med domartrion. Det gynnade oss inte och dialogerna blev inte kortare av att det första målet kommer ur solklar offsideposition. Vi får dock utjämnat genom en alert Niclas, men hittar inte tillbaka till samma beslutsamhet där sedan två fasta situationer båda korrekt dömda) fäller oss när vi inte är just beslutsamma. Det faktum att vi, som redan jagade innan matchstart, fick fortsätta att jaga gjorde att den riktiga kvalångesten inte kröp under skinnet på Herrestad. Matchen som helhet är helt ok, även om vi har mer i oss som tyvärr inte kom fram. Det var en bitter eftersmak, men sett över tid och prestationsmässigt så skall vi vara oerhört nöjda och stolta över årets säsong. Något vi kommer prata mer om i veckan till truppen.

Nu, 3 dagar efter matchen, ser jag det lite annorlunda och jag vill säga att vi totalt har gjort en supersäsong!

I vilken serie vi än spelar i har vi förutom en fantastisk superspelartrupp, ett fantastiskt superledarteam, en fantastisk superherrsektion, två fantastiska superanläggningar, två fantastiskt bra superföreningar och många fantastiska supersupportrar. Allt detta ger en fantastisk supermöjlighet att skapa något riktigt fantastiskt superstort i framtiden – Om vi bestämmer oss TILLSAMMANS som ett SUPERTEAM.

Jag tackar och bockar för mig och önskar fortsatt lycka till – Ni är bäst!