Referat Demo: Responsiv Webbdesign-guide | Webbhjälp.se

Referat

Herr A: Tävlingsmatch Kval till div 4
Stala IF / Myckleby IK
3-2
 (1-0)
Håfreströms IF
Ängö Schakt Arena 2015-10-24
Herr A: Tävlingsmatch Kval till div 4
Stala IF / Myckleby IK
3-2
 (1-0) 
Håfreströms IF
Ängö Schakt Arena 2015-10-24

 

Kvalet äntligen igång!

Vårt efterlängtade kval är äntligen igång och vi inleder genom att ta emot Håfreströms IF, tabelltvåan i Dalslands division 5, på Ängö Schakt Arena lördagen 24 oktober.

Vi har försökt att förbereda oss på samma sätt inför denna match som alla övriga under året. På matchdagens känns det dock lite speciellt och när sedan några av våra unga supportrar dyker upp några timmar innan match och sätter upp en otroligt fin hemmagjord banderoll som välkomnar våra spelare vid ankomsten och lagom till matchstart en del av våra unga spelare bär matchtröjor till vår ära, känns det historiskt och visst kittlar det i hjärttrakten.

Matchen startar med en tyst minut med anledning av det fasansfulla som hänt i Trollhättan.

Att det står mycket på spel blir ganska så snart uppenbart i matchen. Mycket känslor förstås men framförallt känns vi och vårt spel inte riktigt igen utan det bjuds på en del irrelevanta beslut och en del långa bollar. Stundens allvar syns på planen under hela matchens första halvlek.

Efter 24 min spelade gör Mattsson en klockren brytning och passar fint Dahström som passar vidare till Niclas, en Niclas som starkt kommer fri och sätter underbara 1-0 i bortre ändan av målet.

Vi jobbar oss in i matchen och efter halvtidsvilan går vi ut och har en riktigt stark period och alla supportrar runt omkring känner nu igen vårt spel, härliga initiativförmåga, vår entusiasm och varierade lösningar.

Efter dryga 6 minuter spelade av halvleken blir Angelo fälld strax utanför straffområdet. Alexander, med sin gyllene vänsterfot, kliver fram och slår frisparken mot bakre stolpen. Dahlström finns där och nickar in bollen till Daniel som i sin tur nickar ner bollen till Angelo som lugnt och supersäkert sätter bollen i mål och vi leder nu med två mål och kan börja spela med lite mer säkerhet och marginaler.

Vi håller också nu bollen rullande på ett helt annat sätt och skapar en hel del lägen som skulle ha resulterat i både ett, två och tre mål men ack, bollen är rund och vi vill ibland lite för mycket och när så efter knappa 20 minuter av andra halvleken spelad, Håfreström uppfattar att Jonas i målet är lite för långt ut och slår en höjdare in i mål blir resultatet 2-1 och gör matchen onödigt spännande igen.

Stala Myckleby är dock anfallssugna och befinner sig mestadels på de röd blåas planhalva och skapar fortsatt en hel del farliga lägen. Ett av dem, är när Björn med ungefär kvarten kvar att spela får bollen och viker så fint inåt. Så fint att Håfreströms försvarare tvingas stoppa honom genom en brytning som får Björn till en flygtur. Alexander går säkert fram emot straffpunkten och visar prov på sin rutin genom att säkert sätta straffen och nu leder vi med två mål igen.

Håfreström är absolut inte ofarliga när de får sina lägen och när en av deras anfallare får bollen blir det oftast någon farlig situation och efter 10 minuter spelade kommer han fri med målvakten och sätter 3-2.

Nu blir matchens sista 5 ++++ minuter onödigt spännande och nervösa och känslor svallar och matchens vikt är helt uppenbar. Vill ge en stor eloge till dagens domarteam som leds av huvuddomaren Robert Jendmyr för att de lyckas hålla matchen på en jämn och bra nivå och ett utmärkt agerande matchen igenom.

När så, med flera minuters tilläggstid, slutsignalen går känns det fantastiskt bra!

Nu har vi genomfört hälften av vår resa mot att eventuellt få möjlighet att spela i division 4 nästa år. Det var mycket nerver i dagens match och jag vet att vi har betydligt mer att ge och det kommer vi att behöva plocka fram till vår nästa match där Herrestads AIF kommer bjuda på ett otroligt hårt motstånd.

Dagens fråga till coach Vennström är: Vad är det som gör att Stala Myckleby tar hem de tre värdefulla poängen i denna match?
Vi vinner för att vi är bättre än dom. Låter kanske lite kaxigt, men vi borde avgjort matchen mycket tidigare. Vi gör ingen sprudlande insats utan det märks att det är en del nerver, samt nästan en månad sedan vi spelade vår senaste match.

Vi behöver höja oss några snäpp om vi skall kunna få ett bra resultat mot Herrestad, som siktade på att vinna div 4 denna säsongen.

 



Angelo Malesic  

Sandin Dzananovic   Mattias Mattsson   Niclas Hasselgren   Christoffer Dahlström   Johannes Stengårds  

Alexander Bergström       Oscar Bergström       Daniel Ivarsson       Henrik Samuelsson      

Jonas Westberg

 

AVBYTARE: Magnus Skoglund, Björn Wallberg, Marcus Olsson, Joakim Sandling, Kristofer Ericsson


Stala IF / Myckleby IK - Håfreströms IF  3-2 M�lskyttar
 21' 
  
 Niclas  
 23' 
 1-0 
 Niclas 
 Dahlström  
 50' 
  
 Håfreströms IF  
 51' 
 2-0 
 Angelo 
 Daniel  
 57' 
  
 Håfreströms IF  
 61' 
 2-1 
 Håfreströms IF 
 
 73' 
  
 Håfreströms IF  
 74' 
 3-1 
 Alexander  
 Björn  Straff
 80' 
  
 Angelo  
 84' 
 3-2 
 Håfreströms IF 
 
 86' 
  
 Christoffer Dahlström  
 93' 
  
 Håfreströms IF  

Annelie  2015-10-25

Referat

Orust FC Referat

2024-03-29
Dam A 
test


2022-10-08
Dam A Div.2 N.Götaland
Så var äventyret i tvåan slut för denna gång.


2022-10-02
Dam A Div.2 N.Götaland
Spänning i matchen till sista åtta


2022-09-19
Dam A Div.2 N.Götaland
En match med högt tempo och två olyckliga hörnor


2022-09-10
Dam A Div.2 N.Götaland
Gauthiod var för starka


2022-08-27
Dam A Div.2 N.Götaland
Fanny såg till att hålla nollan


2022-08-19
Dam A Div.2 N.Götaland
Skepplanda tog revansch


2022-08-15
Dam A Div.2 N.Götaland
En kämpainsats som sånär räckte


2022-07-03
Dam A Div.2 N.Götaland
Maja gör sitt första div.2 mål


2022-06-18
Dam A Div.2 N.Götaland
Serieledarna blev för tuffa