Lövängen 2015-08-01
5-4
 (1-1)

9 mål och stundtals fint spel

Bröderna Bergströms gamla klubb BK skottfint kom till Lövängen i ett härligt sommarväder för dagens träningsmatch. BK skottfint spelar i Göteborgs Div 4A och ville ha en match i benen innan seriestart och det ställde vi gärna upp på. Våra killar hade haft en heldag på Lövängen med träningspass på förmiddagen och lunch för att sedan spela match. Vi får en jobbig start då vi skall spela hem till målvakt med en spelare i skottfint uppfattar detta alldeles för klena hemspelet och sätter 0-1 redan i 3:e minuten. Efter detta jobbar vi oss in i matchen och i 17:e min får Filip till ett bra inlägg till Angelo som avslutar i stolpen och målvakten räddar sedan Angelos andra försök på egen retur. i 19:e gör deras målvakt ytterligare en svettig räddning på Jespers friläge. Nu är vi inne i en fin sekvens i matchen och radar upp chanser. Tillslut kom också utdelningen, Mattsson skjuter två gånger om och på andra returen kan Magnus lägga in bollen i öppet mål. Sista 5 min tar Skottfint över något och skapar ett par lägen men 1-1 i halvtid kändes ganska rättvist. Vi startar andra halvlek bra Filip missar friläge och något senare ett avslut utanför. Idag är det två spelare som i mina ögon utmärker sig och det är våra mittbackar för dagen Daniel och Alex. Daniel tar en 60 meterslöpning och stöter in 2-1 på ett fint inlägg, grymt att se Daniel och mer skulle komma. 56´Björn W avslut utanför i bra läge. Skottfint hade en farlig nick som gick utanför i sekvensen senare. minuten senare blir Bräckestam nerriven och vi får straff som Alex B stegar fram och sätter säkert. Sedan börjar vi slarva något och detta beror säkert på många tunga ben då det självklart gör sig påmint att vi tränat på förmiddagen. Vi tappar boll centralt i banan och Skottfint ställer om kvickt och reducerar och börjar jakten kvitteringen. Men här trodde jag vi slog spiken i kistan när Magnus lägger en djup boll som Jesper löper på och sätter säkert. Skottfint vägrar att ge upp de krigar på och vi blir allt med passiva , spelarna vinkar för misstänkt offside men självklart måste vi jobba hem och inte förvänta oss att domaren skall blåsa och vi skänker nästan bort detta reduceringsmålet 4-3. Skottfint har bättre ork i slutet av match och jobbar för kvittering vilket dom får på straff där vi inte för undan boll. 4-4 kändes helt ok med tanke på matchbilden men det finns en viss mittback som bara hatar att inte vinna matcher. Vi får en hörna i 91´och vem vräker sig fram om inte Daniel och knoppar in 5-4 i matchens sista sekunder. Underbart att skåda spelare som verkligen vägrar att vika ner sig. Mycket starkt av killarna att orka jobba igenom matchen efter en tuff dag. Nu börjar förberedelser inför höstomgången som startar nästa helg. Bra genomkörare och ett trevligt sportsligt lag BK skottfint är hjärtlig välkomna tillbaka.