Referat Demo: Responsiv Webbdesign-guide | Webbhjälp.se

Referat

Dam A: DM DM
G-S Orust FC
2-0
 (1-0)
IK Rössö
Lövängen 2015-06-10
Dam A: DM DM
G-S Orust FC
2-0
 (1-0) 
IK Rössö
Lövängen 2015-06-10

 

G-S - IK Rössö (DM Semifinal)

På ett soligt Lövängens IP var det denna onsdag dags att välkomna IK Rössö till Orust för andra gången denna säsong. Idag var det dock ingen gruppspelsmatch i dm utan en semifinal som stundade. Planen var i kanonskick och dom duktiga planskötarna linjerade upp färska linjer lagom till avspark. Inramningen gick inte att klaga på.

Första halvlek: 1-0
Innan matchen var det en väldigt avslappnad känsla, nästan så det inte riktigt kändes som matchdag. Vi hade några borta i truppen och ett par som var ovissa till spel direkt innan. Vi har haft en rätt ljummen inställning till DM hittills, mestadels sett det som bra träningsmatcher under våren och inte riktigt vart sugna på att spela slutspel mitt i säsong. Nu låg dock matchen väldigt bra i tidsschemat då vi är spellediga med A-laget till helgen. Att vi skulle möta Rössö igen var väl dock varken speciellt roligt eller logiskt då jag per automatik trodde att 1an i grupp a skulle möta 2an i grupp b osv. Men BFF tyckte tydligen annorlunda och körde med öppen lottning så ja, det blev Rössö igen. Inför den här säsongen seglade Uddevallalaget upp till att bli distriktets bästa lag och vi visste att vi hade en riktigt tuff match framför oss.

Vanligtvis inför seriematcherna har vi en rätt stor press på oss då vi går för tre poäng i varje match och det lyser givetvis igenom ibland då vi inte kommer upp i normal standard. Det är skönt att kunna växla och lägga över favoritskapet på sina motståndare in i mellan och idag var just en sån dag. Vi kunde prata om att bara njuta av den fantastiska sommarkvällen och att kunna spela fotboll helt utan någon resultatpress på oss. Vi har en god stämning i truppen och med en väldigt bra match i ryggen så kändes det ändå som vi skulle kunna bjuda upp på en fin tillställning.

Matchen startar och gästerna inleder med att pressa till sig ett inkast direkt på vår avspark. De var tydligt att dom gick för att punktera matchen tidigt. Vi får kriga för att komma in i matchen och vid ett tillfälle är det väldigt nära att det går väldigt illa. På en djupledsboll där Oscarsson vanligtvis är hundraprocentig sliter sig Emma Ryling (numera tillhörande IK Rössö) loss och får ett öppet friläge, hon kollar upp och placerar bollen, utanför. Det här blev lite utav ett startskott för oss samtidigt som gästerna gick ner lite i tempo. Vi hade betydligt mer boll än vad vi innan matchen räknat med att ha och det överraskade nog oss lite väl mycket för vi tappade en del bollar på mindre bra ställen under en period. Så fort Rössö vann boll skickade dom dock i djupled och det blev rätt tacksamt för oss som har två ruskigt skickliga mittbackar i Julia.S och Annelie som med stor hjälp av Oscarsson kunde göra rent hus på dessa djupledsförsök. Vi börjar våga lite mer offensivt och kaxigast är Maja som gång på gång utmanar på sin vänsterkant och som oftast snurrade upp sin ytterback till publikens stora förtjusning. Efter cirka 20 spelade minuter skulle hemmapubliken få jubla ännu mer, Frida som storspelade på sin vänsterback klev upp framför sin ytterforward vid mittlinjen, vann boll, drev några steg och drog sedan iväg en perfekt crossboll i djupled för Joanna på motsatt kant. Joanna som löpt ifrån sin bevakning plockade med sig bollen i steget tog själv ett par kliv, kollade upp och såg att målvakten stod rätt långt ut och skickar sedan iväg det som är en stark kandidat till årets mål. Sträckt vrist i perfekt båge i bortre krysset. Det blir inte mer magiskt än så och publiken svarade upp med ett gött jubel. Gästerna blev tydligt störda av att hamna i underläge började rätt fort bli lite smått frustrerade och börjar göra det lite onödigt svårt. Vi får givetvis en energiboost av vår inledning och ett sånt kalasmål och har inga problem med att jobba stenhårt i pressen. Det var inte på något sätt en ful tillställning men olyckligtvis inträffade det ändå rätt mycket skador. Värst gick det för Rössös kapten som tvingades utgå med en befarad knäskada efter en halvtimme ungefär. Vi fick chans att samla trupperna under spelavbrotten men ett visst mått av nervositet hade ändå smugit sig in hos några i laget och mot slutet av halvleken får vi verkligen kriga för att hålla ut. Här gör återigen backlinjen och Oscarsson en helgjuten insats med många långa tår och svettiga ingripanden.

Andra halvlek: 2-0

I halvtid kan vi givetvis konstatera oss väldigt nöjda med prestationen i första, det tråkiga med fotboll är dock att matcherna vanligtvis spelas i 90 minuter och går man inte ut och gör en lika bra andra halvlek har man snart glömt av sin prestation i första. Nu gällde det därför att gå ut med ny energi och göra det lika bra som vi gjort i första, om inte bättre. Förstås ingen lätt uppgift speciellt inte med tanke på hur det såg ut i slutet på första. Alla är dock jävligt taggade och det viktigaste inför andra var att vi skulle fortsätta våga anfalla och ställa om med mycket folk. Vi behövde definitivt andrum i försvaret och det skulle vi få också.

Vi inleder andra halvlek bra. Rössö får ha mycket boll på egen planhalva och försöker väl driva upp ett högt bolltempo men eftersom dom gick ner med en innermittfältare som skulle fördela bollar och tryckte upp sina ytterbackar blev dom rätt centrerade med sin provisoriska trebackslinje och vi hade inga som helst problem att hinna med att flytta höger-vänster i pressen. De gånger dom hittade upp på backen var Carro eller Olin där och låste sina innermittfältare så dom ändå var tvungna att spela tillbaks bollen. Alternativet dom hade var att slå det längre uppspelet och där var vi också i stort sett felfria. Offensivt försökte vi hota med omställningar men det hårda försvarsarbetet tar förstås ut sin rätt när det ska maxlöpas i 40-50 meter för att pressa sig till ett inkast eller dylikt. Vi gör det ändå och det var givetvis livsviktigt att vi fick andas lite med bollinnehav. Gästerna tar sig till ett par lägen, det är omöjligt att undvika när man möter ett så pass kvalificerat motstånd men de lägena dom tar sig till är oftast lite svårare och Oscarsson hinner oftast avvärja det mesta innan det ens blir avslut av det. Vi roterar lite offensivt och byter in Jennie för att kunna hota ännu mer med omställningar. Maja som för dagen hade rätt ont i halsen fick kliva av och Karin F gick ut på vänsteryttern för att ge plats åt Jennie som spets. Vi tvingades till ett byte till då Olin fick utgå illamående och Linnea kom in i spel i hennes ställe. Minuterna tickar sakta men säkert iväg men ledningen känns inte betongsäker först i den 78e matchminuten då en outtröttlig Joanna serverar en djupledsboll till Jennie som löper ner sin mittback tar sig in i straffområdet och i rätt snäv vinkel trycker in ett snabbt vristskott i målvaktens bortre hörn. Totalt glädjefnatt i hemmalägret förstås och målet hade inte kunnat komma lägligare. Gästerna trycker på med allt dom har sista tio men det finns ingen i vårt lag som visar tillstymmelse till att ge vika och att se oss göra ett sånt jobb och stå upp för varandra på det sättet vi gör är oerhört inspirerande att få uppleva som tränare. Slutsignalen kommer tillslut och vi lyckas inte bara besegra Rössö och ta oss till final, vi höll dessutom nollan mot ett av division 1s målfarligaste lag, det säger rätt mycket om prestationen på Lövängen ikväll.

Bäst i G-S idag:

3p – Annelie Antonsson, födelsedagsbarnet kom med andan i halsen 15 minuter innan matchstart men slog om till gamemode illa kvickt och nu mer känns det som det kvittar vilka vi möter så står Annelie där bak alltid lika välplacerad och bryter djupledsbollar som hon aldrig gjort annat. Hon tillsammans med Julia S gav verkligen laget det lugn vi behövde för att lyckas med den här bedriften.

2p – Joanna Johansson, fick chansen från start idag och visade allt att hon vill mer än att agera inhoppare. Ett drömmål och en klockren assist lägg dessutom till en arbetskapacitet som får klassas som hyfsad. Hade inte blivit förvånad om Joanna slog nåt form av rekord i löpmeter idag, en grym insats i 90 minuter.

1p – Andrea Segerlind, höjer sig efter motståndet. Något säger mig att hon kommer vakna upp med lite träningsvärk imorgon. Har ingen respekt för motståndet och fortsätter ta skoningslösa löpningar offensivt matchen igenom. Att hon dessutom orkar hålla tempot i 90 minuter är inget annat än imponerande.

1p – Julia Skoglund, har de senaste matcherna flyttats ner till den position hon var tänkt att ha inför seriestart, mittback. Julia är en tillgång överallt på plan men har verkligen övertygat där bak. Hon neutraliserade Rössös stora anfallsvapen på ett ohyggligt effektivt sätt och tvekar inte i en enda närkamp.

1p – Hanna Oscarsson, sträcker framlåret i första halvlek men vägrar givetvis att byta. Tar utsparkarna med vänstern i andra halvlek och jag vettefan om dom inte var bättre än med högern. Står för några riktigt svettiga ingripanden men är konstant helt orädd när hon dyker in i alla situationer i straffområdet och hon dominerar dessutom i luftrummet. Inte alla målvakter i distriktet som kan skryta med att hålla nollan en sån här match.

1p – Frida Nilsson, fick tidigt ett övertag på sin ytterforward och kunde gång på gång kliva framför henne och vinna boll. Gör sin bästa match för säsongen och toppar tillställningen med en riktig klassassist.

1p – Caroline Ohlsson, fick slita ont på mitten med jobbet utan boll men har ändå energi nog att trycka på offensivt varje gång hon får boll. Carro har stått för ett par riktigt bra insatser nu och kan verkligen stolt bära upp kaptensbindeln.

1p – Julia Olin, arbetsmyran med stor bokstav. Är som vanligt felfri i jobbet utan boll, kliver in i sina närkamper oavsett vem som står i vägen och tycks vara helt omöjlig att stressa upp på plan.

1p – Karin From, har fått den rätt otacksamma rollen att agera lapptäcke de senaste och spela där vi saknat folk, hon gör det dock med ett leende och axelryckning. En sån här match är det väldigt skönt att ha hennes rutin på planen och hon försöker alltid hålla i bollen och ge oss bra andrum offensivt kombinerat med ett ruskigt bra jobb utan boll.

1p – Lotta Larsson, såg verkligen helt ohämmad ut, kasta sig in i situationer och löpte sig spelbar i 90 minuter. Finns alltid som ett spelbart alternativ på offensiv planhalva och fattar i stort sätt alltid rätt beslut.

1p – Maja Johansson, lite rostig i halsen idag men orkade gå för fullt i första halvlek och har en grym attityd på planen. Utmanar ständigt och lyckas hon inte dribbla bort sin motståndare så motläggar hon sig bara förbi, att ge upp eller se sig besegrad är uttryck som Maja inte tycks begripa överhuvudtaget.

1p – Linnea Olsson, var duktigt nervös inför sitt inhopp på de centrala mittfältet men kom helt rätt in i matchen och när nervositeten släppt började hon fördela bollar med de lugn vi är vana att se henne.

1p – Jennie Sandberg, skippade plugget en dag för att kunna delta idag. Tror inte hon ångrar sig. Jennie är egentligen för bra för att agera avbytare men hon gör det onekligen bra när hon kommer in också. Hotar alltid i djupled både med och utan boll och det kändes helt rätt att hon fick sätta spiken i kistan med sitt mål ikväll.

1p – Lisa Larsson, nu spelade inte Lisa något ikväll men jag har inte hjärta nog att lämna henne utanför när alla får extrapoäng. Avbytarna är trots allt precis lika viktiga som de spelare som startar och Lisa fick idag nöja sig med att stötta laget från sidan och såg precis lika nöjd ut som resterande spelare efter slutsignalen.










 



Karin F  

Maja J   Julia O   Lotta   Joanna   Carro  

Frida N       Annelie       Julia S       Andrea      

Hanna O

 

AVBYTARE: Lisa L, Linnea, Jennie


G-S Orust FC - IK Rössö  2-0 M�lskyttar
 18' 
 1-0 
 Joanna Johansson 
 Frida Nilsson  
 78' 
 2-0 
 Jennie Sandberg 
 Joanna Johansson  
 65' 
  
 Lotta Larsson  

Martin  2015-06-11

Referat

Orust FC Referat

2024-03-29
Dam A 
test


2022-10-08
Dam A Div.2 N.Götaland
Så var äventyret i tvåan slut för denna gång.


2022-10-02
Dam A Div.2 N.Götaland
Spänning i matchen till sista åtta


2022-09-19
Dam A Div.2 N.Götaland
En match med högt tempo och två olyckliga hörnor


2022-09-10
Dam A Div.2 N.Götaland
Gauthiod var för starka


2022-08-27
Dam A Div.2 N.Götaland
Fanny såg till att hålla nollan


2022-08-19
Dam A Div.2 N.Götaland
Skepplanda tog revansch


2022-08-15
Dam A Div.2 N.Götaland
En kämpainsats som sånär räckte


2022-07-03
Dam A Div.2 N.Götaland
Maja gör sitt första div.2 mål


2022-06-18
Dam A Div.2 N.Götaland
Serieledarna blev för tuffa