3-5
 (2-1)

Sista 10 minutrarna gav seger

Fredag kväll och årets andra seriematch, där vi möter Vallens IF på bortaplan.

Kort och gott så gör vi en väldigt medioker insats under första halvleken, där flertalet spelare inte kommer upp i den nivå som krävs för att prestera på hög nivå.

Första målet kommer efter dryga halvtimman när Vallen är på hugget i vårt straffområde och 1-0. 5 minuter senare kommer deras forward fri mot Olliver och det står nu 2-0 till Vallen. Strax innan halvtidsvilan, 46 min slår Dahlström en snabb frispark till Mattsson som passar Angelo som blir fri med målvakten och sätter det psykologiskt viktiga 2-1.

I halvlek talar vi om att nu gäller det att gå ut och börja om på nytt och försöka höja bolltempot, rörelsenivån och framförallt inställningen på oss alla.

Vi går ut och gör just det, dvs höjer oss men jag kan ändå säga att det fattas ett par steg tills vi är på den nivån som vi hade i seriepremiären.

Efter ca kvarten spelad är Dahlström med på retur från Alexander B:s skott och slår in kvitteringen 2-2.

Sista hälften av matchen är de gul-svarta spelarna det betydligt bättre laget och vi gör de sista 10 minutrarna hela 3 mål, vilket är det som avgör idag.

Med 20 minuter kvar av matchen får vi en frispark som Alexander B snabbt slår i mål, där vi under 30 sekunder jublar för ledningsmål men som sedan döms bort. 7 minuter senare klarar vi inte av att räkna in motståndarna ordentligt och de gör 3-2.

Sedan börjar våra sista magiska 10 minuter, som startar genom att Angelo gör 3-3 med Dahlström som assisterar. 4 minuter senare skarvnickar Magnus vackert till Hellohf som spelar i sidled till Angelo som för andra gången i dag blir fri med målvakten och säkert sätter 3-4. Vi avslutar i matchens 90:e minut genom att Magnus på volley ifrån Ollivers utspark får till en höjdboll som vi alla tror kommer bli en rensning men bollen dalar och dalar och dalar in strax under ribban och vi leder nu med härliga 3-5, vilket också blir slutresultatet.

Jag ställer idag följande fråga till coach Vennström:
Vinst och tre poäng är härligt, hur ser du på fredagens match där laget var i underläge två gånger?

Tycker vi gör en medioker insats. Många felbeslut, slarvigt passningsspel och mycket förlorade närkamper.
Vi visar dock återigen moral och tror på oss själva och vänder underläge till vinst. Vi fortsätter att jobba vidare och ta steg framåt varje vecka och tar med oss andra halvlek där det stundtals såg okej ut.