(0-0)

G/H/L - G-S

Fredagsmatch mot G/H/L, det börjar ta på serien och med denna avklarad återstår det enbart tre matcher. Förutsättningarna inför match var enkla. Poängtapp från vår sida och seriesegern hade vart klar för Vallen.

Första halvlek: 0-0
Skadeläget i laget börjar se aningen bättre ut även om långt ifrån alla var tillgängliga för spel idag så hade vi i alla fall ett par i elvan som var tillbaks från skada på allvar. Detta blev tredje mötet mot GHL för i år så vi trodde oss veta väldigt väl vart vi hade våra motståndare. Hemmalaget överraskar dock lite genom att spela ett mycket mer resolut försvarsspel än vad dom gjort tidigare (senaste möte slutade 6-2). Vi hade inledningsvis svårt att få längd på våra anfall och det var ett rejält taggat hemmalag som satsade fullt ut i varje närkamp, ett par gånger i mina ögon rätt så rejäla övertramp men domaren visade sällan några intentioner på att beivra detta så det fick fortlöpa. Maja får sig rätt tidigt en rejäl tackling rakt i ryggen och dessvärre får vi notera henne på en redan rätt gedigen skadelista en tid framöver.
Spelmässigt blir vi lite störda av att hemmalaget är så pass taggade och vi får inte riktigt igång de spel vi är kapabla till på offensiv planhalva. GHL skapar å andra sidan inte något speciellt offensivt men matchen står ändå och väger ett tag innan det blir någon självklar struktur på den. Defensivt gör vi en solid första halvlek och släpper inte till några större ytor på egen planhalva dessutom är vi bra på att förhindra hemmalagets omställningsförsök gång på gång. Det blev en chansfattig halvlek där vi som oftast spelade oss fram till straffområdet för att sedan trassla in oss och bli av med bollen, vi har ett par distansskott men inget som direkt hotar och det ser väl ungefär likadant ut för hemmalaget.

Andra halvlek: 0-1
Andra halvlek går vi ut med förnyad energi och lite mer spelsug. Vi tar tag i taktpinnen omgående och det dröjer inte så länge innan GHL spelarna börjar mattas av. Dom försvarar sig dock med bravur och allt som oftast möttes våra offensiva spelare av en riktig köttmur framför straffområdet. Vi hade svårt att vaska fram riktigt heta chanser även om Maja fick ett kanonläge efter en riktigt fin genomskärare från Lotta. Maja får inte till avslutet dock som går rakt i famn på keepern. Med den här typ av matchbild blir fasta situationer lite extra viktiga och dom har sett riktigt bra ut för vår del den senaste tiden, idag var inget undantag. Det var tillslut på en högerhörna som vi fick till ett ledningsmål. Lotta slår en hörna på bortre stolpen, Karin dyker upp men kan inte gå för eget avslut så hon nickar in bollen i smeten där tillslut Julia Skoglund kan få petat in bollen med något som såg misstänkt likt ut en klassisk strumprullare. En förlösande ledningsmål förstås och luften går lite ur hemmalaget som trots att dom försvarade sig oerhört bra även resterande minuter aldrig riktigt orkade eller hade förmågan att ställa om till anfallsspel. Vi kan göra lite byten (vi hade en gedigen bänk med hela 4 spelare idag) och få in pigga ben på nyckelpositioner och stänga matchen på ett effektivt sätt trots den relativt sköra ledningen. Det blev en rättvis vinst mot ett hårt krigande hemmalag som gör sin bästa match av våra möten med dom i år. Skönt att se vi är så pass stabila i spelet utan boll idag och extra skönt att se Carro och Julia S kunna gå för fullt igen efter skadefrånvaro.

Bäst i G-S idag:

3p – Caroline Ohlsson. Kaptenen gör en av sina bästa matcher för året, hon har haft det tufft med skador men såg idag helt ohämmad ut och rejält spelsugen. Var inblandad i det mesta och bjöd på stor show från sin innermittsposition.

2p – Victoria Drottz, har en väldigt hög lägstanivå och gör egentligen en i raden av många bra framträdanden. Är idag helt felfri och är i högsta grad involverad i vår offensiv under andra halvlek.

1p – Lotta Larsson, blev lite låst i första halvlek men i andra hittade hon rätt både i position och passningsleverans. Stod för några riktigt smarta bollar som behövs när man möter ett så lågt stående försvar. Hennes frisparkar/hörnor höll dessutom högsta klass matchen igenom.