(3-1)

G-S - G/H/L

Gräspremiär på Tavlebordsvallen sådär lagom in i augusti. G/H/L stod för motståndet och vi behövde visa att vi studsat tillbaks från fredagens debakel.

Första halvlek: 3-1

Vi inleder matchen på ett väldigt övertygande sett och har innan matchminut 10 tagit ledningen med både ett och två noll, målskyttar Karin och Stengårds. Efter rivstarten går vi dock ner oss i tempo, tror att starten kanske blev lite för bra och alla tror det bara kommer rulla på utan att man själv behövde anstränga sig nåt större. Så fungerar givetvis inte fotboll och G/H/L kan jobba sig in i matchen. Vi blir stillastående både med och utan boll och tar bara jobbet en och en. Reduceringen kommer på ett friläge efter cirkus 20 spelade minuter. Vi börjar väl så smått jobba lite hårdare men det är fortfarande väldigt mycket en åt gången som gör jobbet. Vi tar ledningen igen efter att Stengårds kört en räd från mittplan hela vägen upp i offensivt straffområde där hon blir nergjord. Karin tar straffen och rullar behärskat in den i målvaktens vänstra hörn. Resultatet står sig halvleken ut.

Andra halvlek: 6-2

Trots ledningen är vi långt från nöjda med prestationen i första halvlek, vi har betydligt mer och ge och det är vi högst medvetna om. Andra halvlek blir också en spelmässig uppryckning från vår sida, vi vårdar som oftast boll på ett bättre sett, har lite större tålamod i vårt passningsspel och löper bättre utan boll. Vi tar ledningen med 4-1 samt 5-1 via Stengårds och Jennie innan G/H/L återigen kan reducera, även denna gång på friläge. Karin fastställer senare resultatet till 6-2 och får dessutom göra sitt första hattrick i Orusttröjan.
Det finns en del positivt att ta med sig från denna islossning, vi får ändå gjort 6 baljor och har bud på ett flertal till. Uppspelen från båda våra mittbackar på felvänd forward fungerade idag väldigt bra sett över 90 minuter och var i särklass vårt bästa uppspelsalternativ. Även kantspelet fungerade väl och vi kom till många bra inläggslägen. Nu väntar bara ett par dagars vila innan Bullaren väntar på fredag.

Bäst i G-S

3p - Joanna Johansson, ett grymt jobb på sin kant, ville vara delaktig i spelet hela tiden och var den spelare som löpte mest och bäst även i första halvlek.

2p - Hanna Stengårds, grym target idag, fick många uppspel att jobba med och löste i stort sett alla. River och sliter i anfallsspelet och stod för hela 2 mål och 3 assist idag.

1p - Julia Skoglund, gör sin första match för höstsäsongen och såg riktigt taggad ut, tog sina närkamper och stod för några riktigt fina uppspel.