Tavlebordsvallen 2015-05-24
3-1
 (0-0)

Orust dominans och tre poäng

Som rubriken säger så dominerade Orust i båda halvlekarna. Vår målvakt i första och utespelarna i andra.

Ibland funkar inte spelet som man tänkt sig. Ja vi gör milt sagt en bedrövlig första halvlek. Vi hade visserligen ett par frilägen vi kunde förvalta men det var bara en fis i havet mot vad vårt gästande lag hade. De radade upp det ena läget efter det andra, men vi hade en spelare som överträffade alla på plan och det var Hanna. Vi bredvid plan hade hakan nere knäna och bara stod och gapa. Det var den ena räddningen efter den andra. Frilägen, närskott eller avslut från distans spelade ingen roll. Hanna tog allt. Hade det stått 0-5 i första hade jag inte tyckt det var orättvist, tack Hanna för du räddade kvar oss i matchen.

I andra justerade vi om lite hur vi ville spela och det blev en helt annan aggressivitet i laget. Lagdelarna började fungera och vi ville framåt. Chanserna kom och ledningsmålet var nära. Tyvärr kom ledningsmålet i fel mål när B/H får till ett friläge efter tjugo minuter in i andra. Men vi svarade snabbt när Lollo smekte fram en passning till Lina som elegant skott lobbar in bollen till 1-1. Vi släppte till ett nytt friläge strax efter målet men då var våran vägg Hanna där igen.

Nu ökar vi trycket och är nära hela tiden. Målet skulle komma och det var dags för Lina att tacka för senast och serverade en lika fin boll fram till Lollo som hon själv fick senast. Lollo gör som sagt inget misstag utan rullar iskallt in 2-1.

Vi behöll trycket och släppte knappt över motståndarna in på vår planhalva. Det var i stort sätt ett kvalificerat avslut varannan minut. Till slut kom målet då Olivia bryter in och rullar in bollen på en djupledsboll från Lina. Jag skulle nog vilja på stå att var det inte för Olivias briljanta speluppfattning hade målvakten hunnit före. I slutet fick Julia för sig att hon inte skulle gå mållös från matchen. Hon rev och slet, skapade kanonlägen. Till slut fick hon näta, tyvärr var det inte i rätt mål utan på sjumannamålet som stod ute på konstgräsplan.

Vi har två spelare som utmärker sig extra idag. Nummer ett var givetvis Hanna en sån målis, tur för dig Hanna att inte Martin var här och titta, för då hade det varit färdigspelat på topp. Den andre spelaren var Lina, ett mål och två assist plus allt annat slit. När hon fick släppt på handbromsen var hon helt fantastisk.

Vi hade en debutant med idag och det var Ebba H som gjorde sin första seniormatch. Och det med bravur, hon borde fått en straff med sig i slutet på ett läge som hon helt skapade själv.

0 min. B/H, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
1 min. B/H, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
5 min. Hörna B/H från vänster
5 min. B/H, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
9 min. B/H, avslut på mål som målvakten tar lätt
9 min. Joanna, friläge, avslut utanför
11 min. Sandra, farligt avslut strax över ribban
12 min. B/H, farligt avslut strax utanför högra stolpen
14 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
16 min. B/H, farligt avslut strax utanför högra stolpen
18 min. B/H, farligt avslut strax utanför högra stolpen
19 min. Joanna, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
21 min. B/H, friläge, målvakten räddar
22 min. Lollo, avslut på mål som målvakten tar lätt
22 min. B/H, avslut utanför, höger om målet
25 min. B/H, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
26 min. B/H, farligt avslut som blockas av en spelare
27 min. B/H, avslut, över målet
27 min. B/H, friläge, målvakten räddar
31 min. B/H, avslut på mål som målvakten tar lätt
31 min. Hörna G-S Orust FC från höger
33 min. BYTE Vera in - Maja S ut
34 min. Lollo, avslut utanför, vänster om målet
38 min. Hörna B/H från vänster
40 min. Lina, avslut på mål som målvakten tar lätt
41 min. BYTE Ebba H in - Lollo ut
41 min. B/H, friläge, avslut utanför
43 min. Frida N, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
44 min. Sandra, avslut på mål som målvakten tar lätt
45 min. Hörna G-S Orust FC från vänster

45 min. BYTE Lollo in - Ebba H ut
52 min. Lisa L, avslut på mål som målvakten tar lätt
54 min. BYTE Mirre in - Olivia ut
55 min. Joanna, friläge, målvakten räddar
58 min. Julia S, avslut på mål som målvakten tar lätt
62 min. Hörna G-S Orust FC från höger
62 min. Lisa L, farligt avslut strax över ribban
63 min. Sandra, farligt avslut strax utanför högra stolpen
66 min. !!! MÅL 0-1, B/H friläge, tidigt skott i högra krysset
66 min. BYTE Maja S in - Filippa ut
67 min. !!! MÅL 1-1, Lina friläge, tidigt skott strax under ribban. Assist: Lollo
68 min. VARNING B/H
71 min. B/H, friläge, målvakten räddar
72 min. Sandra, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
73 min. BYTE Olivia in - Sandra ut
73 min. !!! MÅL 2-1, Lollo skjuter in bollen högra delen av målet. Assist: Lina
75 min. Lollo, friläge, målvakten räddar
76 min. BYTE Ebba H in - Lollo ut
77 min. Lina, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
79 min. Julia S, avslut på mål som målvakten tar lätt
80 min. !!! MÅL 3-1, Olivia friläge, tidigt skott högra delen av målet. Assist: Lina
83 min. Julia S, avslut på mål som målvakten tar lätt
85 min. VARNING B/H
87 min. Julia S, farligt avslut strax utanför högra stolpen
88 min. Julia S, friläge, avslut utanför
91 min. Hörna G-S Orust FC från höger
92 min. Lina, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar