Munkedals IP 2015-06-18
1-2
 (1-2)

Munkedals IF - G-S

Dagen före midsommarafton och vår nionde match för säsongen. Dagens motstånd var Munkedals IF och matchen spelades på Munkedals IP. Hemmalaget har gått överraskande tungt det senaste och befann sig inför matchen allra längst ner i tabellen medan vi gick in i matchen med en riktigt bra formkurva.

Första halvlek: 1-2
Inför match pratar vi endel om vikten att inte underskatta ett hittills underpresterande motstånd som dessutom skulle vara extra drivna av revanschlusta. Formkurvan har dock pekat rakt upp för oss och även om vi hade några som skulle ansluta sent till samling så kunde vi matcha ett oerhört slagkraftigt lag idag. Uppvärmningen känns lite loj men jag tycker alla hittar ett bra fokus till avspark. Till skillnad från sist möte mot samma motstånd är vädret avsevärt bättre, det duggregnar lite lagom och är i stort sett vindstilla. Vi inleder med halvpress i vanlig ordning och Munkedals backlinje får oerhört mycket boll. Det skulle visa sig att denna match skulle skilja sig rätt mycket från övriga matcher vi spelat i år. Hemmalaget saknade några tunga offensiva pjäser och blev rätt uddlösa i sitt anfallsspel medan deras backlinje tog det hur piano som helst. Det resulterade i att vi i stort sätt bara flyttade höger-vänster utan boll större delen av halvleken. När äntligen bollen slogs kunde vi erövra den och dra iväg på anfall. Vi tar ledningen efter ett grymt snyggt inspel på backen mellan backarna från Lina till Stengårds. Målvakten rusar på bollen med Stengårds är snabbare och kan enkelt runda keepern och rulla in 0-1. Vi har en lite sämre period direkt efter målet. Tror dom flesta tror att det ska gå av bara farten och hemmalaget kommer in lite mer i matchen och får med sig ett par hörnor. Vi skakar snart av oss detta och utökar ledningen, denna gång är det Karin som står för assisten efter att ha brutit in i straffområdet från sin vänsterkant frispelar hon Stengårds som denna gång dunkar in sitt avslut via ett par målvaktshandskar och ribban. 0-2.

Matchbilden förändras inte någonting trots våra mål, hemmalagets backlinje är inte ett dugg sugna på att kliva in i vår press och håller sig därför väldigt djupt på egen planhalva där dom transporterar boll mellan sig i ett oerhört lågt tempo. Vi har vissa svårigheter med detta, tjejerna blir stundtals otåliga och kommer succesivt högre och högre i press vilket i sin tur innebär att våra innermittfältare får för mycket yta att täcka. Matchtempot är i snigelfart och trots att det känns väldigt tryggt för vår del har jag full förståelse för att detta inte va den roligaste matchen att bevittna från sidan. Precis innan domaren blåser av för halvtidsvila passar Munkedal på att reducera. Jag missar upprinnelsen till målet då även jag tycks ha gått på halvtidsvila men avslutet är i alla väldigt snyggt, vi missar och kommer inte alls ut i press på en av deras ytterforwards som ostört kan ladda lite utanför straffområdet och dunka in ett drömmål i Oscarssons bortre burgavel. Helt otagbart.

Andra halvlek: 1-2
Trots den sena reduceringen känns det verkligen som att detta är en match vi bara ska ta hem. Vi är inte nöjda med att släppt in dom i matchen och räknar med förnyad energi från hemmalaget till andra. Vi pratar även om att ha tålamod i pressen och istället slå om oftare men då göra det rejält. När andra halvlek sprakar igång är dock matchbilden identisk med undantag för att vi ligger där vi ska i pressen. Munkedal gnager sig in i matchen på lite ströbollar som hittar igenom vår backlinje ett par gånger. Inför halvleken gjorde vi ett par byten, Lotta och Maja kommer in till förmån för Joanna och Andrea. Båda med pigga ben och stor offensivlusta. Vi bestämmer och ganska snart för att gå över till fullpress för att förhindra motståndarna att överhuvudtaget kunna slå några hotande uppspel. Det ger goda resultat på spelet då vi börjar producera en uppsjö lägen. Det är dock en rätt stor chansning och blir alltid värre då man inte sätter dit några av lägena som skapas. Ett måls ledning är alltid en skör ledning och även om vi håller väldigt tätt hemåt så är det självklart att det blir mer nerv än vad det hade behövt vara. Andra halvlek påminner till stor del om spelet mot Åsebro/Brålanda borta då vi skapar mängder med heta lägen men inte får in bollen. Skillnaden denna gång var förstås att vi hade ledningen och när domaren blåste av kunna vi lämna vackra kära Munkedal med 3 sköna poäng.

Bäst i G-S Orust FC idag:

3p - Julia Skoglund, gör en i raden av många väldigt bra insatser. Idag är hon i stort sett felfri och vinner alla andra bollar i hennes närhet.

2p - Julia Olin, gör återigen en ruskigt bra insats mot sitt gamla lag. Kom rätt in i denna match och va precis lika bra med boll som utan.

1p - Hanna Stengårds, är glödhet i första halvlek. Löper mycket och löper rätt. Gör två klassmål och hade blivit matchens lirare om hon inte mattats av lite i andra halvlek.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut
2 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
2 min. Julia O, avslut på mål som målvakten tar lätt
5 min. !!! MÅL 1-0, Hanna S friläger, rundar målvakten skjuter bollen mitt i målet. Assist: Lina
8 min. Hörna Munkedals IF från höger
8 min. Munkedals IF, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
10 min. Munkedals IF, avslut utanför, vänster om målet
12 min. Hanna S, avslut på mål som målvakten tar lätt
13 min. Hanna S, friläge, målvakten räddar
13 min. Hörna G-S Orust FC från höger
13 min. Hanna S, avslut på mål som målvakten tar lätt
30 min. Julia O, avslut utanför, vänster om målet
38 min. !!! MÅL 2-0, Hanna S skjuter in bollen strax under ribban. Assist: Karin F
38 min. Karin F, avslut utanför, vänster om målet
42 min. Hörna Munkedals IF från höger
44 min. !!! MÅL 2-1, Munkedals IF långskott strax under ribban

ANDRA HALVLEK
45 min. BYTE Lotta L in - Joanna ut
45 min. BYTE Maja J in - Andrea S ut
48 min. Maja J, avslut utanför, vänster om målet
49 min. Hanna S, avslut i högra stolpen
55 min. Karin F, avslut utanför, höger om målet
59 min. Hörna Munkedals IF från vänster
59 min. Munkedals IF, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
61 min. Julia S, avslut på mål som målvakten tar lätt
62 min. VARNING Munkedals IF
62 min. Hanna S, farligt avslut strax över ribban
64 min. BYTE Vickan in - Frida N ut
64 min. Karin F, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
65 min. Lotta L, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
65 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
65 min. Annelie A, farligt avslut strax över ribban
66 min. Karin F, avslut utanför, höger om målet
69 min. Hörna Munkedals IF från höger
70 min. Hörna G-S Orust FC från höger
71 min. Lotta L, farligt avslut strax utanför högra stolpen
72 min. Karin F, avslut i vänstra stolpen
72 min. Maja J, avslut utanför, höger om målet
74 min. Karin F, avslut på mål som målvakten tar lätt
75 min. VARNING Munkedals IF
77 min. Carro O, avslut utanför, höger om målet
80 min. Hörna G-S Orust FC från höger
86 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
90 min. Hanna S, farligt avslut strax utanför högra stolpen