Sjövallen 2015-07-04
0-4
 (0-3)

Magnus gör årets andra äkta hattrick

Sista matchen innan en välförtjänt sommarledighet och kosan bar iväg med minibussar till Hällevadsholm för att möta Svarteborgs FK.

Med mina Stala Myckleby ögon, ser jag ju självklart en favör till vårt lag denna första halvlek men den är ändå relativt jämn och mycket fysisk, en eloge till domaren som trots detta lyckas bibehålla den på en bra och jämn nivå.

Vid knappa 20 minuter spelade slår Alexander en hörna som Magnus trycker in och vi leder med 0-1.

Efter detta har Svarteborg en lite starkare period och vid knappa 30 minuter spelade kommer en Svarteborgspelare fri med Jonas, där Jonas är ute och gör sig enormt stor och räddar, en väldigt viktig räddning för den fortsatta matchbilden.

I de två sista minutrarna i halvleken sätter vi spiken i matchen som inleds med att Magnus jobbar till sig bollen och kommer fri med målvakten och sätter bollen högt i mål och vi leder med 0-2. Kort därefter slår Angelo ett inlägg som studsar över målvakten och där finns då än en gång Magnus som sätter dagens tredje mål. Denna Magnus gör alltså året tredje hattrick varav sitt andra äkta hattrick, en prestation som är värd att minnas.

Halvtidsvilan tar vi i gräsbacken i skuggan och här talar vi om vikten av att hålla nollan och bestämmer oss för att det är vårt absoluta fokus i den fortsatta matchen.

Andra halvleken startar lite sömning och det förvånar mig lite att inte våra motståndare försöker höja tempot och intensiteten utan låter Stala Myckleby relativt komfortabelt hålla och passa bollen. Visst finns det undantag

Med 10 minuter kvar av matchen uppfattar Sandin att målvakten står långt ut och får iväg ett skott långt utifrån. Många tror att bollen kommer gå ut men ack den går via stolpen och studsar på deras målvakt och in i mål och slutresultatet 0-4.

Ingen superbra match av oss idag men vi gör det vi skall och vinner matchen med relativt komfortabla 0-4 vilket ger oss tre härliga poäng och stämningen var topp på den efterföljande grillkvällen.

Ställer frågan till coach Vennström om hur han vill sammanfatta matchen:
En ganska tempofattig match där vi inte kommer igång med vårt passningsspel eller rörelse. Vi är dock effektiva och sätter våra chanser denna matchen. Skönt att vinna komfortabelt när vi inte är på tårna.

Stort TACK för en bra vårsäsong killar och jag önskar alla engagerade runt laget, spelare som ledare och sektioner en härlig ledighet på dryga 3 veckor. Se till att ladda kroppens batterier mer än fulla av energi, så hoppas vi på en riktigt rolig höst.