(2-0)

En derbyförlust

Första derbyt för höstsäsongen och denna härligt varma sommardag i mitten av augusti bar det iväg ett stenkast bort för möte mot Gilleby IF.

På papperet kan denna match ses som en enkel match men alla lagen på Orust vet att derby är derby och då spelar tabellägena mindre roll utan det är alltför oftast det laget med den bästa och största viljan som står som matchsegrare.

Det startade väldigt bra och allt spel bedrivs i stort sett på Gillebys planhalva under hela första halvleken. När så Gilleby, får en frispark strax utanför straffområdet vid sitt första läge, känns det som en spark i magen när bollen kommer i mål. Stala Myckleby fortsätter sitt enorma bollinnehav men vi har ingen skärpa i avsluten och Gilleby är duktiga på att slå bort.

I slutet av halvleken får Gilleby ytterligare ett mål och vi går till halvtidsvila med ett 2-målsunderläge.

Med tanke på vårt spelövertag, borde det inte vara en omöjlighet att hämta upp detta under de resterande 45 minutrarna men våra motståndare räddar en straff och gör ytterligare ett mål i andra halvlek och slutligen sätter vi i matchens sista minut vårt tröstmål genom ytterligare en straff och fastställer slutresultatet 3-1.

Jag kommer inte att säga massa negativa attribut i detta referat utan är helt övertygad om att alla spelare i skrivande stund själva analyserar sin egen och lagets prestation.

Coach Vennströms kommenterar kvällens match:
Tyvärr ger vi oss inte chansen att vinna matchen. Vi har ett enormt spelövertag första halvleken och skapar tillräckligt med chanser för att göra ett mål. Istället låter vi ett skott gå igenom muren, får en touch och går in i mål samt tappar markeringen på en frispark och låter en spelare ta ned bollen i straffområdet och rulla in 2-0. I andra ändrar vi om och skapar ett visst tryck, men lyckas man inte reducera från straffpunkten så blir det svårt. Vi jobbar vidare!

Vi bryter ihop, reser oss och kommer igen!