Sparvallen konstgräs, Tanum 2015-09-20
1-5
 (1-2)

Härliga lagmoral

Denna vecka var jag tvungen att sova en natt innan jag skrev något matchreferat. Detta för att få lite distans till matchen mot Grebbestads IF och låta euforin lägga sig lite. Superlativerna kan bara flöda för dessa fantastiska killar, som ligger mig så varmt om hjärtat och som visade sådan otrolig vilja och enormt hjärta i gårdagens match.

Vi visste att matchen skulle bli oerhört tuff, med tanke på att div 2-lagets lagkapten och målskyttekung var avstängda och troligtvis skulle spela här, var det ordentlig förberedelse och uppladdning som gällde.

Vårt lag startar matchen bra och vi har relativt bra koll på våra motståndare. När vi så efter kvarten spelad låter bollen rinna lite för lätt igenom vårt försvar och deras skyttekung blir fri blir det naturligtvis underläge 1-0.
Stala Myckleby är med i matchen och vi hotar hela tiden, framförallt när vi sätter hög press, där vi ligger på och vinner en hel del bollar.

Med 24 minuter spelade jobbar sig Dahlström fri och slår in bollen framför mål till Niclas som sätter 1-1 – en oerhört härlig och viktig kvittering!

2 minuter senare gör vi ett av årets finaste anfall, där samspelet på vänsterkanten mellan Johannes och Magnus är totalt med flipperliknande passningar där avslutet blir fyrverkeri när Magnus i fart, på volley sätter 1-2 i vänsterklykan – Glädjen är total.

Visst låter som det är en enkel match men absolut inte, laget tvingas att jobba oerhört hårt och vi får absolut ingenting gratis men vi tar jobbet för varandra. När vi vinner bollen försöker vi vara konstruktiva och spela bollen lugn och metodiskt till varandra. Triangeln i innermitten med Dahlström, Mattsson och Hasselgren är riktigt bra och de är ett spelbart alternativ i stort sett 90 minuter. I halvlek leder vi bara med ett mål och vi vet att våra motståndare enbart behöver ett läge för att det skall var kvitterat, så duktiga är de.

Därför är det extra viktigt för oss att vi får en bra start på andra halvlek där Dahlström redan i första minuten blir fälld innanför straffområdet och Henke sätter säkert straffen till 1-3. 5 minuter senare är det dags igen och denna gången slår Magnus bollen snett inåt bakåt där Johannes är med och sätter 1-4.

En sådan ledning ger oss lite andrum och vi har möjlighet att spela ut ordentligt och vi får se smakprov på fotbollsgodis när vi anfaller samtidigt som vårt försvar hela tiden jobbar starkt tillsammans för att hålla koll på Grebbestads anfallare.

Med kvarten kvar att spela sätter vi spiken i kistan genom att Dahlström åter igen kommer fri och slår in bollen mot första stolpen där Niclas ångar in och sätter slutresultatet 1-5.

Nu är det en period i matchen där alla våra spelare är oerhört trötta men de plockar fram reserverna och jobbar på, ingen känner efter och vi gör det tillsammans. Jag kan bara säga att med dagens resultat men framförallt prestation och lagmoral är jag oerhört stolt över att tillhöra dessa spelares ledarstab!

Vill också passa på att gratulera Munkedal till seriesegern och önska dem lycka till med fotbollsåret 2016 i division 4!

Coach Vennström, själv är jag nästan lyrisk men vad säger du om gårdagens prestation?

Vi är i bra form just nu och är oerhört svårslagna. Spelarna som kommit in när vi haft skador/avstängningar har gjort det riktigt bra. Positivt är också att vi får bra utdelning på våra chanser som vi skapar, tidigare under säsongen har vi inte varit lika effektiva, vilket inte är så konstigt då vi blir mer och mer samspelta för varje vecka.

Är det någon speciell spelare som du vill lyfta fram lite extra?

Samtliga gör en riktigt bra prestation. Jonas Westberg är ju alltid stabil och en oerhörd trygghet där bak, har fokus i 90 minuter även om vi leder med 5-1. En härlig vinnarskalle också.

Munkedal är nu klara seriesegrare men andraplatsen och därmed kvalplats är fortsatt möjlig. Hur tänker / planerar du inför de två återstående matcherna, där motståndarna först är Vallens IF, sist men absolut inte minst med tanke på vårt senaste möte och därefter seriesegrarna Munkedal?

Vi kör på som vanligt. Vår målsättning inför säsongen var ju topp 5 samt att etablera ett grundspel som skall ta oss upp i divisionerna på sikt. Skulle vi komma till kval och ha möjlighet att ta steget upp redan i år så är det ju givetvis enbart positivt. Pressen ligger dock på Henån som har en betydligt bättre målskillnad och två på papperet enklare motståndare kvar att spela emot.