Inget flyt i avsluten

Årets blott andra seriematch då vi stod över förra vändan av serien som efter 3 spelade omgångar bara kan liknas med vilda västern. Alla lag tycks ha förmågan att slå alla och detta var något vi surt skulle erfara den strålande 1:a maj.

Första halvlek: 1-1
Vi har i veckan börjat träna på naturgräs och endel av spelarna har dessutom haft sin smypremiär på gräs i samband med de senaste två u-lagsmatcherna. Omställningen har väl inte gått helt smärtfritt om vi ska vara ärliga och det finns mycket kvar att önska av både passningsspel och första touch. Hursomhelst, nu väntade gräspremiären på riktigt, Rudevi IP mitt i Dalslands djupaste skogar var arenan där vi skulle gå för vår andra raka vinst och visa att det va fullt möjligt att vinna två i rad i den här serien.

Vi hade bra koll på våra motståndare även om dom inte riktigt startade så vi hade förväntat oss. Matchbilden får vi snart dit vi vill, vilket innebar att deras backlinje hade mycket boll medan vi låg rätt i positioner och inväntade sämre slagna uppspel. Det kändes nästan betongsäkert stundtals, hemmalaget skapade ingenting och fick i stort sätt aldrig äga boll på vår planhalva överhuvudtaget. Vickan och Annelie vann sina luftdueller och Julia å Carro på innermittfält kunde enkelt snappa upp andra bollarna och börja fördela dom ut mot kanterna. Vi skapar några halvchanser tidigt och här hade vi önskat lite bättre värderingar i våra lägen, vi blev lite stressade att komma till egna avslut och brände därför några goda möjligheter till att ta ledningen.

Vi tuggar dock på och börjar skapa riktigt bra lägen. Nästan alla spelare i den offensiva linjen hade åtminstonde ett guldläge dom normalt sätter 9 gånger av 10. Idag var dock den där 10e gången för alla och bolljäveln vägrade sonika att passera Åsebro/Brålandas mållinje.

Som skrivet i manus kom sedan givetvis kallduschen, från ingenstans (Karin hade iofs räddat en hörna på mållinjen med en spänstig nick men det var det enda hemmalaget skapat innan) får deras högerytter vända upp ostört på vår planhalva stega in i banan och dra iväg något som mest kan liknas som en hottad tåpaj, bollen får en klassisk "dam"båge och Hanna är chanslös. 1-0 och vilt firande i hemmalägret.

Glädjen blir dock kortvarig, vi mustar med en kvittering innan halvtid, i 42 matchminuten efter ett av många långa anfall på vänsterkanten tar sig Karin in i straffområdet, hon bänder och vrider för att hitta ett skottläge men blir lite stillastående och bränner iväg ett avslut som antingen tar på en försvarare eller målvakt och studsar ut till Stengårds som fick så öppet mål att det var en fysisk omöjlighet att missa. 1-1 på tavlan och känslan var givetvis att nu är det proppen ur.

Andra halvlek: 1-1
Stämningen i omklädningsrummet är ändå okey, vi är förstås inte nöjda med att inte ha ledningen med några bollar men spelet är det inget större fel på. Vi ligger otroligt bra i positioner de första 45 och att hemmalaget fick göra mål var en avvikelse som normalt sett inte sker. Vi pratar om att ha lite mer kyla och tålamod i offensivt straffområde, om vikten av att fortsätta i samma takt utan att stressa upp spelet och ge vika av den typ av frustration som kan sprida sig när man missar såpass mycket lägen.
Andra halvlek blir dock en tillställning vi bara kommer vilja glömma men som förmodligen kommer bli svårsmält. Vi startar inte bra alls, betydligt längre mellan lagdelarna och inte alls samma fokus i pressen. Vi jobbar oss dock rätt snart in i matchen igen och fortsätter i samma anda som första halvlek med mycket missade lägen. Karin sliter sig loss på vänsterkanten och avlossar ett vänsterskott som går stolpe ut, Jennie får på returen ungefär samma läge som Stengårds hade vid kvitteringen men avslutet går över och nu börjar frustrationen ta över helt. Hemmalaget som agerar betydligt hungrigare i andra halvlek tar ledningen på ett mycket liknande sätt i 75e, på ett distansskott som seglar över Hanna i mål. En sån här match är det inget annat än plågsamt att gå vid sidan. Vi gör så mycket rätt, framförallt i första halvlek men sätter inte dit våra chanser istället åker möter vi ett lag som nästan är mer än 100%iga i sina avslut och vi löser inte detta på ett bra sätt. Slutet av matchen är riktigt dåligt från vår sida. När Skoglund kroknar tappar vi mitten och Åsebro/Brålanda får äga på tok för mycket boll på fel ställen. Vi börjar ta frisparkar mot oss och lägger ut bollar till inkast när vi bara behöver fram och uppåt. Kommunikationen blir stressad och många dåliga beslut fattas. Lina får bästa chansen till att kvittera men som så många gånger förut i den här matchen går avslutet rakt i magen på målvakten som vi spelade upp till matchens lirare.

Vi ska och har rätt till att vara sorgligt besvikna över den här förlusten samtidigt som det bara är att gratulera hemmalaget till vinsten. Dom gjorde ett gediget arbete i 90 minuter och gav aldrig upp. Även domartrion gjorde ett bra jobb och planen var väldigt fin för att vara 1e maj. Med andra ord väldigt lite omständigheter att skylla på.
Nu ska vi slicka våra sår i helgen och sedan kan ni räkna med att det här va ett poängtapp våra nästa motståndare kommer få äta upp.

Bäst i G-S (framförallt baserat på första 45)

3p Julia S - Hon var överallt på mitten i första halvlek och vann oerhört mycket boll. Blygar inte i sina närkamper och är en mardröm att möta.

2p Victoria D - Fantastiskt stabil egentligen matchen igenom. Hade bra snack och gjorde sig alltid spelbar för ytterbackarna.

1p Karin F - Framröstad av hemmalaget till vår bästa spelare och Karin rev och slet i vanlig ordning men hade inte heller flytet med den sista touchen.