? 2015-08-29
1-3
 (1-1)

Åsebro/Brålanda - G-S

Bortamatch mot Åsebro/Brålanda och chans till revansch på Rudevi IP. Blott den andra serieomgången i våras åkte vi på en riktigt smällkaramell just på denna anläggning då vi förlorade med 2-1 efter att vi haft enorma problem att få bollen över linjen. Idag fick vi en ypperlig chans att göra om den matchen till vår egen favör.

Första halvlek: 1-1
Matchen står och väger ett par minuter innan vi tar över taktpinnen och visar att det är vi som vill spela mest fotboll. Hemmalaget sjunker djupt på egen planhalva och ställer upp med en lightvariant av Berlinmuren på sextonmetern. Vi skapar lite ströchanser men trots spelmässigt övertag är det vi som åker på första baklängesmålet. I en av många omställningar i första halvlek tar sig Åsebros kapten fri i straffområdet och dunkar skoningslöst in ledningen, på tok för tidigt in i matchen. Som tur är lät sig inte kvitteringen vänta alltför länge. Några minuter senare får Karin en pass centralt driver upp ett bra tempo och kan frispela Stengårds som rundar målvakten och lägger in bollen i öppen kasse. Vi fortsätter vara det spelförande laget men går ner oss väldigt i tempo efter kvitteringen. Det känns från sidan som att vi tror att det ska gå att spela ut motståndet utan att jobba för det och vi tar alldeles för lite löpningar utan boll. Hemmalaget å andra sidan har sina direktiv glasklara. Försvara djupt på egen planhalva med väldigt mycket folk, vinna boll och direkt dra den i djupled för forwards att springa sig trötta på. Vi tappar onödigt mycket boll offensivt och får därför springa rätt mycket i omställningsspelet. Debuterande ”Lollo” i målet hjälper dock backlinjen exemplariskt då hon kommer ut väldigt bra på dessa bollar. Vi går till halvtidsvila med ett lika resultat som känns rimligt att kunna omvandla till en vinst i andra halvlek.

Andra halvlek: 1-3
Vi går ut med vinden i ryggen och lite förnyad energi till andra halvlek. Vi matar på och hemmalaget börjar rätt snart tröttna på att jaga boll. Vi spelar ut på ett bra sätt och kan hålla ett bra tempo i passningsspelet. Vi har fortsatt lite problem med hemmalagets låga försvarsspel och tar oss sällan till dom absolut bästa avslutslägena. Fasta situationer blir lite extra viktiga och det är på två hörnor som vi både kan ta ledningen och punktera matchen. Först ut att näta är Andrea på en tilltrasslad situation efter en högerhörna får hon ett bra läge i straffområdet och kan forcera in ledningsmålet. Vi hade inför match ett gäng spelare som var av olika anledningar tveksamma till spel men vi fick ändå ihop 14 starka och det var tur vi hade det för två av dom inför hela spelarna blev tvungna att bryta på grund av skador (Joanna samt Skoglund) En småkrasslig Andrea och en lätt knäskadad Lotta fick båda hoppa in lite tidigare än tänkt men gjorde det bra båda två. Carro fick tillslut också kliva åt sidan, lite mer försiktighetsåtgärd med hennes lår och Corre ersatte på det centrala mittfältet. Vi fortsätter skapa framåt samtidigt som vi är plågsamt medvetna om hur skör en uddamålsledning är. Andrea står för en ruskigt svettig trippelräddning efter ett inlägg och kan tillslut liggandes rensa undan bollen framför fötterna på en Åsebro anfallare. Strax innan matchuret gled upp på över 80 spelade minuter kom det förlösande 1-3 målet tillslut. Återigen på en högerhörna, alla byten vi gjort under matchen medförde en viss rotation på positionerna på fasta och Rebecca hade tillslut hamnat på positionen framför målvakt. Där dröjde hon sig kvar när bollen fastnade i offensivt straffområde och Stengårds fick på ett avslut som målvakten inte lyckades hålla. På efterföljande retur kunde hon enkelt rulla in bollen i mål och matchen kändes avgjord.
Det var en skön vinst på många sätt och vis. Tycker vi fortsätter att spela en fin fotboll och trots rätt stora förändringar i laguppställningen så gör vi det väldigt bra ihop. En rättvis seger tillslut och en härlig revansch.

Bäst i G-S

3p - Louise ”Lollo” Persson – Debuterade i mål då Oscarsson fortfarande är på resande fot. Gjorde det grymt bra. Hjälpte laget med klockrena utrusningar och ägde hela sitt straffområde. Imponerade dessutom i luftrummet där hon tog sig upp vid ett flertal trängda lägen och plockade bollar.

2p – Karin From – Rev och slet från sin centrala position. Stod för en mycket fin framspelning till kvitteringsmålet. Är oerhört nyttig både offensivt och defensivt.

1p – Rebecca Holmberg – Gjorde sin första 90 minuters match i a-laget och stod för en finfin insats. Spelade rejält och enkelt och fick toppa prestationen med att göra det avgörande 1-3 målet.