Ängö Schakt Arena 2015-09-11
3-1
 (1-0)

Gult sken över Ängö Schakt Arena

Ja, visst kan man säga att det denna afton sken över Ängö Schakt Arena. I första halvlek glänser vårt spel och vi har ett totalt övertag över våra motståndare i årets sista derby mot Morlanda och det finns bara ett litet dis över skenet och det är att vi i halvlek ”bara” leder med ett mål.

Något annat som skiner denna afton är de gula korten, som i matchen blir hela 7 stycken varav 6 stycken till hemmalaget, där Stala Myckleby denna kväll måste ses som planens busar. Det sista kortet skiner till och med av rött!

Redan i matchens första anfall kommer Johannes fri men utan mål som resultat.

Två minuter och 10 sekunder in i matchen uppmärksammar Alex fint Angelos löpning, han blir fri och lyfter otroligt vackert in 1-0.

Vi spelar bra där vi framförallt kommer runt fint på kanterna och skapar många lägen. Mycket hjärta och puls i matchen och känslorna får stor betydelse. Vi talar i halvlek om betydelsen av att bibehålla lugnet och inte lockas in i något negativt samtidigt som vi skall fortsätta spela vårt spel. Lyckas vi med det så kommer det här bli en rolig afton.

Knappa 20 minuter in i andra halvlek slår Alexander en frispark där en misslyckad rensning av en blå spelare slår in bollen i mål och vi leder med 2-0.

Knappt 10 minuter senare gör Johannes en fin löpning där han starkt kommer förbi sin motståndare och slår in bollen till Angelo som lugnt lirar och lattjar lite med bollen för att sedan slå in 3-0.

Ett resultat som vi hoppas skulle stå sig matchen ut men med en minut kvar av ordinarie tid får en blå spelare till ett fint skott som ger slutresultatet 3-1.

Coach Vennström sammanfattar dagens match såhär:
En riktigt bra första halvlek där vi kunde haft en betydligt större ledning i paus. Vi spelar med fart och energi och har en del fina kombinationer. I andra är vi lite passivare men har ändå kontroll på matchen och vinner rättvist med 3-1.

Är det någon speciell spelare som du vill lyfta fram i denna match?
Johannes gör sin bästa match, Niclas likaså. Sen är Dahlström klockren på mitten. Angelo måste nämnas med sina två fina mål. Att han får ett direkt rött kort i slutet av matchen är riktigt beklämmande. Han skall ha solklar frispark då försvararen som vanligt hänger som en ryggsäck på honom i situationen innan. Sen är det ok med ett gult då han kommer med dobbarna, men han träffar ju bollen.

Jag brukar inte kommentera domaren, eller enskilda domarinsatser, men jag är fruktansvärt trött på att se Angelo få allt emot sig när det gäller domslut. Visst så har han vart inblandad i situationer när han var yngre, men man hoppas ju att domarna är neutrala i sin bedömning.