Lövängen 2015-08-22
2-0
 (1-0)

Revanschseger

Högsommarväder den 22 augusti och de bästa förutsättningarna som fanns i form av hemmaplan och grön fin matta. Den sura förlusten på bortaplan finns fortfarande i minnet så visst var vi redo för revansch mot Lysekils AIK.

Matchens första halvlek är relativt jämn med chanser åt båda håll. Det var Stala Myckleby som hade det mesta bollinnehavet, viket var relativt väntat men våra motståndare satte hög press, vilket vi inte riktigt räkna med. Vi visste innan matchen att LAIK:s långa anfallare är ett farligt vapen så vi försökte hålla honom kort och ge honom så lite chanser som möjligt att komma åt några bollar.

Innan matchen talade vi om vikten av att ha tålamod och inte stressa fram något. Strax innan halvtidsvilan, jobbade Johannes, vår inlånade spelare ifrån IFK Uddevalla som idag debuterade i gult och grönt, själv till sig bollen och kom fri med målvakten. Målvakten räddade första skottet men Johannes gav inte upp och tog hand om returen och satte 1-0. Härligt att gå till vilan med en ledning!

Vi tryckte i halvtidsvilan om vikten av tålamod och fortsatt fokus. När så våra motståndare är det laget som startar andra halvlek starkast, känns det lite oroväckande. Efter dryga kvarten spelad tar vi dock tag i taktpinnen igen och efter 22 minuter kommer Filip fri på vänsterkanten och slår in bollen framför mål. Här kommer en ångande Johannes som trycker in 2-0!

En lite säkrare ledning och även om det fanns chanser för våra motståndare så kändes det inte alltför oroligt, även om vi får Niclas utvisad efter två gula kort. Trots en man mindre på planen är det ändå Stala Myckleby som är det bättre laget och vi fick också med 5 minuter kvar en straff tilldömd. Dock utan mål denna gången, då målvakten räddade.

Härlig revansch från vårens möte Coach Vennström, vill du sammanfatta vad som var annorlunda denna gången och gav oss 3 pinnar?
Vi är ett bättre lag nu än då vi mötte dem i våras. Jag tycker vi vinner helt rättvist och kunde gjort ett par mål till. Spelet är stundtals bra men vi behöver lära oss att hålla uppe ett högt matchtempo med bättre fart i passningsspelet.

Nu laddar vi inför derbyt mot Henån där vi har allt att vinna.