(2-1)
Gilleby IF

Oavgjort = två förlorade poäng i derbyt

Nationaldag är lika med Staladag och till detta väntades ett härligt derby mot grannföreningen Gilleby. Förutsättningarna var väldigt bra med gott väder och pampig inledning där laget marscherar in med bollkallar och till det stod Caroline för vacker och stämningsfull nationalsång.

Det är Stala Myckleby som startar bäst och redan efter 10 minuter får Tobbe till en fin tunnel på sin försvarare och kan sedan passa in till Magnus som slår in bollen till Hellohf som sätter 1-0 och ledning till de gul-svarta.

Vi har ett bra spel och är först på de flesta bollar så det känns lite snopet när Bruke efter 23 minuter kvitterar till 1-1.

Våra herrar visar upp många bra spelsekvenser och har stor framgång med vårt kantspel, ja jag vågar faktiskt sticka ut hakan och säga att anfallen löser av varandra samtidigt som vår defensiv relativt säkert sätter stopp för våra motståndares anfall.

Med dryga halvtimman spelad, klackar Angelo i luften till Magnus som viker bort en motståndare och lugnt och säkert sätter 2-1, ett resultat som håller sig halvleken ut.

Andra halvlek blir jämnare, även om vi än dock har ett övertag, vi skulle dock behöva ytterligare ett mål för att känna lite större trygghet.

När vi så med knappa 10 minuter kvar att spela genom ett missförstånd i eget straffområde ger bort bollen kvitterar Oscar Martinsson för våra grönklädda gäster.

Besvikelsen vänder till glädje redan 2 minuter senare när Antonsson ifrån i stort sett inget läge alls rullar in bollen till 3-2 efter pass ifrån Tobbe blir det glädjeyra i vårt avbytarbås.

Knappt hinner denna glädje lägga sig förrän Gilleby efter ytterligare 2 minuter sätter slutresultatet 3-3 när vi inte räknar in våra motståndare.

Oavgjort resultat ger en poäng men efter matchen är jag nog inte ensam om att känna en oerhörd tomhet och att det denna Staladag är Gilleby som vinner en poäng och Stala Myckleby som förlorar 2.

Vi gör en bra match, där vi framförallt är helt dominanta i första halvlek, varför ett oavgjort resultat känns som två förlorade poäng och jag ställer därför frågan till Coach Vennström om vad som hände?
Vi släpper fortfarande lite för enkla mål när vi inte gör försvarsarbetet fullt ut. Spelmässigt såg det ok ut, men vi tappar tempo i andra halvlek. Det är dock en process och vi lär oss hela tiden.

Vad för positivt vill du lyfta fram?
Positivt är att vi skapar våra egna chanser/mål och jobbar hårt hela matchen. När vi kommer klara av att följa matchplanen i 90 minuter så kommer vi bli svårslagna.