Henåns IF

Övertygande derbyseger med mersmak

Lördag och efter en fruktansvärd vädervecka strålar nu, dagen till ära, solen på himlen, Ja det är dags för årets andra derby, när Henåns IF gästar Ängevi som lyser härligt grön.

Derby är derby och även om det ser bra och piggt ut på uppvärmningen brukar det vara det laget med bäst inställning och vilja som drar det längsta strået.

Det är hemmalaget som är på hugget och startar bäst så när vi redan efter 5 minuter spelade tittat boll i egen box och låter en vit kille, Philip Sparv Nilsson stå helt obevakad, är jag lite förvånad över att gästerna gör 0-1.

Efter 14 minuter spelade får Mattsson ett läge och skjuter, målvakten räddar men Magnus är på hugget på returen och det är kvitterat till 1-1.

Knappa 10 minuter senare får Magnus pass ifrån Alexander och får ifrån inget läge alls till ett skott och sätter härliga 2-1 och vi är i ledning.

Så dröjer det ytterligare ca 10 minuter där Henån tvingas fälla Mattsson strax utanför straffområdet. Alexander slår frisparken som Daniel nickar och där Magnus är med på ytterligare en retur och sätter ett äkta hattrick genom 3-1.

I halvtidsvilan talar vi om vikten att inte förivra oss utan bibehålla fokus, säkra 3 poäng och försöka hålla nollan i matchens andra halvlek är vår högsta prioritet.

Extra roligt är att vi faktiskt går ut och gör just detta, vilket i och för sig gör matchen lite jämnare spelmässigt.

Med knappa 10 minuter kvar att spela har Hellohf total lekstuga på vänsterkanten nere vid kortlinjen, passar Dahla som fortsätter inåt och passar in till Filip som är helt fri framför mål och sätter slutresultatet 4-1.

Idag visar vi kurage och det är starkt att inte gå ner oss efter ett snabbt bakåtmål, utan att fortsätta jobba på bra i alla lagdelar.

Försvaret läser och stoppar de djupledsbollar som Henån vill lägga, där Henke och Daniel har ett bra samarbete samtidigt som Alex gör årets match och Lucas tar hand om Henåns i vanliga fall farliga Marcus Johansson på ett riktigt bra sätt. Vid behov, finns också en stabil Jonas, som är aktiv och på hugget som keeper.

Mittfältet äger vi och Antonsson jobbar stenhårt defensivt tillsammans med födelsedagsbarnet Mattsson som vinner det mesta här. På vänsterkanten har Hellohf värsta lekstugan och seriedebuterande Jocke visar sig riktigt bra på högerkanten.

I anfallet jobbas det hårt och både Sandin och Magnus vinner mycket boll i denna delen av planen. Det är extra härligt att just Magnus idag visar storform och får göra ett äkta hattrick.

I tillägg till detta kommer Robin in och rör om i Henånförsvaret med löpningar, Filip gör entré genom att jobba stenhårt på högerflanken och även får göra ett välförtjänligt härligt mål samt Dahlström som med sin underbara inställning till fotbollen aldrig gör en besviken och alltid levererar.

Härligt med derby och en övertygande seger coach Vennström. Tala gärna om vilka som var dagens framgångsfaktorer till varför Stala Myckleby idag vann relativt ”enkelt” mot Henån?
Idag var vi effektiva och gjorde mål på våra chanser. Spelmässigt var vi stabila och tog rätt beslut på banan. Planen var ok ute på flankerna, där kunde vi lira lite boll men centralt var det svårare. Vi kändes lite hetare och det avgjorde idag.

Någon som du vill lyfta fram och som utmärkte sig extra idag?
Kul för Curry Skoglund att hänga dit 3 baljor, tycker även Hellhof är bra och Jonas är stabil i kassen. Men det viktigaste är att vi gör en bra laginsats.

Sammanfattningsvis kan jag idag enbart använda superlativer. Har varit lite kritisk de senaste matcherna men jag vet vad ni kan och när ni gör det bra skall ni ha beröm. Idag gör ni det riktigt bra och jag känner mig oerhört STOLT över att tillhöra ledarstaben till detta lag – SUPERBRA JOBBAT KILLAR!