2-3
 (2-1)

Mål i minut 90 gav poänglöst resultat

Lördagen den 2 maj var det dags för celebert besök på vår anläggning i och med att Grebbestads IF, med sitt första lag spelande i division 2, kommer med sitt andralag till oss.

Vi förstod ganska så snart att detta inte kommer bli någon barnlek, då de röd-svarta spelarna var snabba, påhittiga, starka och finurliga. Det var inledningsvis en jämn match. När så våra motståndare redan efter 11 minuter sätter en frispark rätt i Ollivers vänstra kryss tar dock våra gäster ledningen.

Startskott för hemmalaget och nu blir det en uppryckning där de gul-svarta är de som tar tag i taktpinnen. 5 minuter senare får Angelo ett läge med skott som tar insida ribba och ner och ut, otur men Angelo är het och två minuter senare kvitterar han vid ena stolproten.

Strax efter halvtimman spelad passar Alexander B till Hellohf, som starkt kommer förbi, passar Dahlström som passar höger till Bräckestam som säkert sätter 2-1! En ledning som vi håller resten av halvleken.

Efter matchen bjöds på inledningsmiddag så andra halvlek missade jag det mesta av, då det vankades kökstjänst, men vad jag förstod på mina ledarkollegor och så även resultaten så kunde nog den halvleken ha kvittat. Här är Grebbestad det hetaste laget samtidigt som vi tar en del boll men sedan bjuder vi in våra motståndare genom att slå/passa bollen med för små marginaler som skapar vändningar emot oss.

Matchens gigant, Oscar, som är den som är otroligt stark, karaktärsfast och helt klart dominerar och domderar i försvaret, vilket är en nödvändighet för de vassa anfallarna ifrån Grebbestad, blir också skadad och behöver utgå. Vi tackar Grebbestads målvakt som skyndar till hjälp och kan hälsa att Oscar numera har ett knäckt vadben och därför tyvärr kommer behöva se resten av vårsäsongen med gips som åskådare. Idag, såhär dagen efter, skänker föreningarna och lagkamraterna honom en extra tanke.

Coach Vennström ger här en kort sammanfattning av andra halvlek och matchen totalt:
En ok insats från vår sida. Första matchen på naturgräs brukar vara lite sisådär och vi hade lite problem med att få igång vårt spel. Vi leder dock rättvist efter första halvlek mot ett bra Grebbestad. I andra får vi en mardrömsstart när vi slarvar i uppspelsfasen och de kvitterar efter 1 minut. Matchen böljar fram och tillbaka och båda lagen har läge att ta ledningen. Gästerna drar det längsta strået och avgör i slutminuterna. Extra tungt blir det då vår lagkapten och backklippa Oscar Bergström bryter vadbenet och blir borta en längre period.

Vi tar steg framåt för varje match och fortsätter jobba på träningarna.