Tavlebordsvallen 2015-04-18
7-0
 (4-0)

Premiärseger!!

Lördagen den 18/4 och äntligen seriepremiär. En försäsong i Sverige är det ingen som längtar efter och när man är mitt inne i fystester och stelfrysta planer i januari-mars så är det bara den här matchen man har i åtanke. Hur löser man då all press och alla förväntningar man haft drygt ett halvår på sig att bygga upp? Jo, det kan man fråga damerna i G-S Orust FC för dom vann precis sin premiär med 7-0.

Bullarens GOIF stod för motståndet idag och dom har vi redan stött på en gång tidigare i år på en DM match som vi vann med 7-1. Vi hade därför väldigt bra koll på vårt motstånd samt vilket typ av spel vi behövde spela för att få maximal utdelning. Under veckan som varit tränade vi mycket på att möta ett högt stående försvar med mycket yta bakom framförallt ytterbackar. Vi la mycket vikt vid att få igång djupledslöpningar med yttermittfältare då det skulle bli nyckeln till att luckra upp försvaret i ett tidigt skede. Något som skulle visa sig ge bra utdelning.

Första halvlek (4-0)
Solen strålade och vinden var nästa uthärdlig på Tavlebordsvallen idag. Vi saknade ett gäng spelare som var bortresta och hade därför fått kasta om lite i uppställningen inför matchen. I övrigt var förutsättningarna väldigt goda för vår del. Det fanns en oro att Bullarens GOIF skulle komma med ett helt annat lag än de vi mötte på bortaplan sist och så var det väl också till viss del, men dom saknade fortfarande många av sina mest tongivande spelare. Vi får därför inga större problem att ta hand om taktpinnen från start och gästerna såg betydligt mer nervösa ut än oss. Vi kan rättvist ta ledningen redan efter 10 minuter och då är det på en taktisk delikatess. Vi startar ett anfall på vänsterkanten, spelar tillbaks bollen via båda mittbackar, förbi första pressen ut på högerbacken där Andrea kan ta några kliv upp och sätta iväg en djupledsboll på Lotta som med enkelhet sprintar ner sin försvarare och behärskat rullar in säsongen första mål. Innan halvleken va slut hade Lotta dessutom fullbordat sitt hattrick där alla mål tillkom på frilägen efter djupledslöpningar på sin kant. Även Julia Olin noterades i målprotokollet första halvlek efter att hon rakade in bollen efter en hörna slagen av Corre (bollen va misstänkt redan över linjen men målet tilldömdes till Julia). Försvarsspelet såg stabilt ut och gästerna hade förtvivlat svårt att ta sig till några etablerade målchanser. Vi kunde gå till halvtidsvila med en betryggande 4-0 ledning.

Andra halvlek: (7-0)
I halvtid är det idel muntra miner och det känns nästan på vissa som vi redan vunnit matchen. Det hade vi förstås inte gjort och i vilan pratar vi om vikten av att punktera matchen ordentligt i andra halvlek för att inte ge vårt motstånd tillstymmelsen till hopp. Sagt och gjort i matchminut 52’ ökar Jennie på till 5-0 innan det var dags för Carro att noteras i målprotokollet med hennes avslutande 2 mål. Vi följer matchplanen på ett bra sätt idag och får väldigt bra utdelning på vårt kantspel. Självklart lider även vi av endel premiärnerver och vi får absolut inte igång ett så pass bra spel vi har potential till. Vi har en tendens att försöka göra för mycket på egen hand och hjälper inte alltid bollförande spelare med löpningar utan boll. Men som sagt en dag som denna är det svårt att klaga på något. Kollektivt gör vi en gedigen insats idag och förutom att Frida fick rädda bollen på mållinjen vid ett tillfälle släpper vi i stort sätt inte till en enda chans bakåt. Att vi håller nollan är minst lika skönt som att vi gör 7 mål offensivt. Jag måste även plussa för tjejernas förmåga att ta sig an matchplanen och det kantspelet vi fick till. Nu väntar Åsebro/Brålanda om två veckor då vi står över nästa helgs omgång. Åsebro/Brålanda som i sin premiär stod för en moralhöjande vändning hemma mot Vallens IF från underläge 0-2 till vinst 3-2. Den drabbningen är en utmaning vi ser framemot med stor spänning.

Premiärmatchens tre bästa lirare:

3p – Lotta Larsson – Nyförvärvet har haft det lite tungt på försäsongen och hämmats av sin knäskada. Idag såg man dock inte skymten av någon återhållsamhet och Lotta for som vinden upp och ner på sin kant, helt ostoppbar för försvaret som fick se Lottas ryggtavla på alla hennes 3 mål i första halvlek. En helt magisk premiär för Lotta som kommer bli en nyckelspelare under säsongen.

2p – Julia Olin – De andra nyförvärvet spelade också in sig i topp tre. Julia är inte den största tjejen i laget men hon står för en stor fotboll och vann det mesta i närkampsväg på innermittfältet. Dessutom noterades hon för både mål och assist.

1p – Hanna Oscarsson – Ingen lätt match för Hanna då gästerna inte direkt producerade ett jämnt flöde med chanser. På dom lägen som uppstod var hon dock säkerheten själv och hon jobbade sig dessutom bra in i matchen genom att agera mycket utanför eget straffområde.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut
4 min. Hörna G-S Orust FC från höger
5 min. Lotta, avslut på mål som målvakten tar lätt
7 min. Hörna G-S Orust FC från höger
8 min. Hörna Bullarn från höger
10 min. !!! MÅL 1-0, Lotta närskott strax innanför högra stolpen. Assist: Andrea
14 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
16 min. Cornelia, avslut på mål som målvakten tar lätt
19 min. Bullarn, avslut på mål som målvakten tar lätt
20 min. Hörna G-S Orust FC från höger
25 min. !!! MÅL 2-0, Lotta friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen. Assist: Andrea
29 min. Jennie, avslut i högra stolpen
29 min. Linnéa, avslut på mål som målvakten tar lätt
30 min. Jennie, avslut i högra stolpen
31 min. Hörna G-S Orust FC från höger
32 min. Linnéa, avslut, över målet
36 min. Lotta, friläge, målvakten räddar
37 min. Hörna G-S Orust FC från höger
37 min. !!! MÅL 3-0, Julia O närskott mitt i målet. Assist: Cornelia
40 min. Andrea, farligt avslut strax över ribban
40 min. Hörna G-S Orust FC från höger
45 min. !!! MÅL 4-0, Lotta friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen. Assist: Cornelia

ANDRA HALVLEK
48 min. Hörna G-S Orust FC från höger
50 min. Julia O, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
50 min. Cornelia, avslut i ribban
51 min. BYTE Frida N in - Andrea ut
51 min. !!! MÅL 5-0, Jennie närskott högra delen av målet. Assist: Frida N
52 min. !!! MÅL 6-0, Carro närskott strax innanför högra stolpen. Assist: Julia O
54 min. Hörna G-S Orust FC från höger
54 min. Julia O, farligt avslut strax över ribban
59 min. !!! MÅL 7-0, Carro friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen. Assist: Jennie
61 min. BYTE Joanna in - Cornelia ut
62 min. Joanna, farligt avslut strax utanför högra stolpen
65 min. Carro, avslut på mål som målvakten tar lätt
65 min. Linnéa, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
66 min. Bullarn, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
69 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
69 min. Hörna G-S Orust FC från höger
70 min. Lotta, farligt avslut strax utanför högra stolpen
72 min. Julia O, friläge, målvakten räddar
73 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
73 min. Julia O, avslut utanför, höger om målet
75 min. Hörna G-S Orust FC från höger
76 min. BYTE Rebecka in - Jennie ut
79 min. Joanna, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
81 min. Bullarn, friläge, målvakten räddar
84 min. Maja J, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
89 min. Hörna Bullarn från höger
89 min. Bullarn, farligt avslut som blockas av en spelare