(3-2)

Vallens IF - G-S

Bortamatch mot Vallens IF i vad som skulle visa sig bli vår sista seriematch för året.

Första halvlek: 3-2
Det blev en aning decimerad trupp till dagens match och det duggade inte jättetätt med speldugliga avbytare. Det är dock lite sånt man får räkna med såhär års och med tanke på att serien redan är avgjord blir det ännu lättare att förstå sig på. Vi har dock haft höga ambitioner om att avsluta serien med flaggan i topp och då vill man juh ha alla sina spelare tillgängliga för spel såklart. Hursomhelst, vi hade en stor revanschlusta på Vallen som slagit oss i båda de tidigare mötena under säsongen. Vi inleder matchen på ett bra sätt. Spelet böljar men inte okontrollerat och vi skapar tidigt ett par bra lägen på fasta situationer. Det är även på en sådan vi tar ledningen, för andra matchen i rad får vi med oss en indirekt frispark då en Vallen försvarare passat hem till egen målvakt som skopade upp bollen. Efter vissa tveksamheter rullar Carro upp bollen till Lotta som skoningslöst dunkar in den i första krysset. 0-1 och en smakstart för vår del.
Glädjen blir rätt så kortvarig hemmalaget rycker upp sig lite efter vårt mål och kan via ett motlägg kvittera rätt som omgående. Vi har en lite för lång period under första halvlek där vi bjuder in Vallen till lägen genom att vi fattar dåliga beslut, detta känns givetvis väldigt onödigt och det straffar sig förstås mot ett lag som har så pass bra kvalité. Hemmalaget tar ledningen innan vi på en hörna kan kvittera. Stengårds når högst men får på en rätt trött nick, en hemmalagsspelare försöker nicka undan men får felträff och nickar in den i egen kasse. Vi trycker på och slår om till fullpress, hela laget är dock inte med på noterna och vi blir bortspelade då vi får för långt mellan lagdelarna. Vallen utnyttjar detta och kan återigen ta ledningen i matchen. Vi spelar upp oss lite i slutet av halvleken och det är nästan oavkortat när vi hittar trianglar runt mittlinjen vi kan såga oss igenom. Dessvärre blir vi som oftast lite ivriga att spela centrala djupledsbollar och det hade vi inte så mycket för.

Andra halvlek: 3-2
Sista 45 tycker jag är riktigt bra sett till de omständigheter som rådde kring denna match. Det var en fysiskt krävande match och det syntes mot slutet, ändå ger vi aldrig upp utan försöker fram till slutsignal. Vi spelar ett bra försvarsspel matchen igenom skillnaden i andra halvlek är att vi fattar betydligt bättre beslut över hela banan och inte bjuder Vallen på några lägen. Detta resulterar i att vi inte släpper till några större farligheter överhuvudtaget. Offensivt har vi också svårt att komma till dom hetaste lägena men till skillnad från tidigare matcher under säsongen sökte vi betydligt fler distansavslut idag. Närmast kom Vickan med ett långskott som gick precis utanför stolproten. En allt som allt bra match från vår sida även om det förstås hade vart roligt att avsluta med en vinst. Prestationen idag går dock inte att klanka ner på och vi har många som gör en väldigt bra insats i höstvärmen.

Tyvärr blev detta sista matchen för året då Viken lämnade WO på vad som skulle blivit vår sista match nu i måndags.

Bäst i G-S idag.

3p – Lotta Larsson, gjorde en riktigt bra match idag, spelade smart och var involverad i det mesta vi skapade offensivt. Hade en ruskigt låg felpassningsprocent matchen igenom. Toppade insatsen med ett klassmål.

2p – Victoria Drottz, har under höstsäsongen radat upp bra insatser. Idag var inget undantag, spelade resolut och enkelt, var omutbar på sin kant och bidrog dessutom i offensiven så fort tillfälle gavs.

1p – Julia Skoglund, stod för några ”andan i halsen” dragningar som siste man, men det är väl sånt man får bjuda på i sista seriematchen för året. Gör återigen en väldigt bra match och förlorar inte många närkamper under 90 minuter.