Referat Demo: Responsiv Webbdesign-guide | Webbhjälp.se

Referat

Dam A: DM DM
G-S Orust FC
3-6
 (2-4)
IK Rössö
Gilleby Konstgräs 2015-02-26
Dam A: DM DM
G-S Orust FC
3-6
 (2-4) 
IK Rössö
Gilleby Konstgräs 2015-02-26

 

Målfest i säsongspremiären.

Det blev Rössö IK som stod för motståndet i vår första match för säsongen. Matchen spelades den 26/2 klockan 19:00 på ett lagom blåsigt Tavlebordsvallen i Gilleby. Slutresultatet blev en riktig målfest med slutsiffrorna 3-6 i gästernas favör.

G/S Orust FC kom till start med följande:

Målvakt: (Hanna.O)

Backar: (VB Frida.N) (MB Linnea.O) (MB Julia.S) (HB Victoria.D)

Mittfält: (IM Cornelia.H) (IM Joanna.J)

Forwards: (VF Karin.F) (CF Caroline.O) (HF Lotta.L)

Spjutspets: (Hanna.S)

Avbytare: Maja.J, Annelie.A, Jennie.S

Första halvlek: (2-4)
Då blev det torsdag och äntligen dags att dra igång säsongen 2015 på riktigt. Jag personligen är förvisso en av dom som tycker att matcherna drar igång på tok för tidigt och att det är smått vansinne att spela matcher i februari månad i ett rätt omilt Sverige. Med det sagt och med tanke på att nästan alla andra lag i området redan dragit igång med sina matcher var det ruskigt kul med att få premiära själva.
Rössö IK stod för motståndet och det är helt och hållet tack i vare DM lottningen. Vi hade förmodligen inte valt att möta såpass kvalificerat motstånd i vår första match annars men det är bara att gilla läget. Det var på förhand lite extra prestige då det fanns tre gamla G-S spelare i Rössös trupp och jag hade lite farhågor inför matchen att fokus kanske skulle hamna lite fel en sånhär försäsongsmatch. Där hade jag helt och hållet fel.
Vi inleder matchen i en rejäl medvind, fast beslutna om att spela ett effektivt och disciplinerat försvarsspel med fokus på rörelse utan boll. Rössö får ta hand om taktpinnen och spelar redan från start en väldigt fin fotboll. Vi lyckas relativt bra med vårt press-spel men vi har en på tok för hög kvot med individuella misstag och tappar boll rätt ofta i fel lägen vilket resulterar i att vi blir lite disorienterade och gästerna kan ta sig till ett par hyfsade lägen. 0-1 kommer inte som någon jätteöverraskning men det är faktiskt i stort sett det enda målet som vi släpper in pågrund av att vi missar lite i pressen. 0-2 kommer i stort sett på en gång efter det första men denna gång är det på ett individuellt misstag. Nu vart man lite orolig att vi skulle tappa matchen då vi inte lyckats speciellt bra i anfallsspelet, men mycket av nervositeten släppte nu och istället för att bryta ihop visade tjejerna väldigt god karaktär och började trycka lite mer i offensiven. Vi reducerar på en riktigt bra omställning iscensatt av nyförvärvet Lotta som efter att ha drivit upp bollen en bit i banan drar iväg en djupledsboll på Carro som i sin tur lägger upp en go macka till Hanna i djupled som rundar en utrusande målvakt och kyligt lägger in den i öppen kasse. Fantastiskt skönt att spräcka nollan och det värmde skönt i en rätt bitande kyla på sidlinjen. Rössö gör dock glädjen relativt kortvarig och trycker in 1-3 kort därefter, denna gången är vi lite tama i vårt försvarsarbete och vi måste bli lite tuffare i och runt omkring vårt eget straffområde. Tjejerna jobbar dock på exemplariskt och det finns lixom aldrig tillstymmelse till att nån hänger med huvudet eller inte försöker dra sitt lass på planen. Vi reducerar ännu en gång, denna gången på en frispark i stort sätt på mittlinjen. Men med en väldigt fin högerfot och med bra medvind kan Linnea slå den hela vägen på mål, den går via en mittbacks huvud och bågar sig in över målisen och blir en skön revansch för Linnea efter strulet vid 0-2 målet. Tyvärr får vi inte gå till välbehövlig halvtidsvila med ryggkänning, utan gästerna gör 2-4 precis innan halvtid med hjälp av motvinden för omväxlings skull.

Andra halvlek (3-6)
I stora drag är vi rätt nöjda med prestationen i första halvlek sett till förutsättningarna inför match förstås. Vi pratar om lite detaljer i pressen och bestämmer oss för att fortsätta med halvpress då gästerna annars kan dra för stor nytta av medvinden i andra halvlek.
Alla avbytare kommer in från start andra halvlek och vi inleder väldigt bra. Nervositeten avtar mer och mer i takt med att klockan tickar och vi vågar spela betydligt mer boll de sista 45. Vi har många spelare som vill anfalla och öser på med bra löpningar i omställningarna, vi löser pressen på ett exemplariskt sätt och gästerna har skitsvårt att hitta bra djupledsbollar då Hanna kommer ut och äger sin del av planhalvan. Reduceringen till 3-4 är i särklass kvällens höjdpunkt. Efter ett fint anfall på högerkanten spelas bollen in till Karin som felvänd på 16metarn droppar bak bollen till Carro som på en touch dunkar in den via målvakt och stolpe. Ett fantastiskt snyggt fotbollsmål. Vi släpper lite olyckligt ett par baljor till hemåt och det hade vart roligare med lite jämnare siffror trots att jag unnar segern till gästerna som spelade bra fotboll. Det finns dock mycket bra saker att plocka med sig ifrån denna premiär. Vi spelar väldigt bra press-spel för att vara såhär tidigt på säsongen, målen vi släpper till handlar mer om att vi tappar boll i fel lägen än att motståndarna spelar sig till dom. Omställningarna såg riktigt bra ut utan att vi tränat på det överhuvudtaget. Hanna agerar utanför straffområdet matchen igenom och gör det hur bra som helst.
Det va allt som allt en väldigt snäll tillställning, publikvänlig med mycket mål och god stämning både på och vid sidan av planen.

Bäst i G-S

3p Hanna.S – ett ruskigt bra jobb matchen igenom, ständigt ett orosmoment för gästernas försvar och toppar kvällen med ett klassmål.

2p Julia.S – Imponerar stort som mittback, spelar med ett gott självförtroende och vinner i stort sätt 100% av alla sina närkamper

1p Maja.J - Kom in som vänsterback i halvtid, en helt ny position och löser det hur bra som helst. Va en injektion i anfallsspelet och satte av som ett yrväder i djupledslöpningar konstant.

Mål:
1-2 Hanna.S ASS Carro
2-3 Linnea.O
3-4 Carro ASS Karin

 



Hanna.S  

Karin.F   Cornelia.H   Caroline.O   Lotta.L   Joanna.J  

Frida.N       Julia.S       Linnea.O       Victoria.D      

Hanna.O

 

AVBYTARE: Maja.J, Annelie.A, Jennie.S


G-S Orust FC - IK Rössö  3-6 M�lskyttar
 30' 
 1-2 
 Hanna Stengårds 
 Caroline Ohlsson  
 38' 
 2-3 
 Självmål 
 Linnea Olsson  
 60' 
 3-4 
 Caroline Ohlsson 
 Karin From  

Martin Hagström  2015-02-28

Referat

Orust FC Referat

2024-03-29
Dam A 
test


2022-10-08
Dam A Div.2 N.Götaland
Så var äventyret i tvåan slut för denna gång.


2022-10-02
Dam A Div.2 N.Götaland
Spänning i matchen till sista åtta


2022-09-19
Dam A Div.2 N.Götaland
En match med högt tempo och två olyckliga hörnor


2022-09-10
Dam A Div.2 N.Götaland
Gauthiod var för starka


2022-08-27
Dam A Div.2 N.Götaland
Fanny såg till att hålla nollan


2022-08-19
Dam A Div.2 N.Götaland
Skepplanda tog revansch


2022-08-15
Dam A Div.2 N.Götaland
En kämpainsats som sånär räckte


2022-07-03
Dam A Div.2 N.Götaland
Maja gör sitt första div.2 mål


2022-06-18
Dam A Div.2 N.Götaland
Serieledarna blev för tuffa