0-4
 (0-3)
Vallens IF

G-S - Vallens IF

Då var höstsäsongen igång på allvar och vi rivstartade med en seriefinal mot Vallens IF. Det blev en riktig käftsmäll då slutsiffrorna skrevs till 0-4 i favör till gästerna.

Första halvlek: 0-3

Ja vad ska man egentligen säga om denna halvlek, det hade varit så lätt att skylla på omständigheterna inför matchen, att vi hade haft en usel uppladdning inför match då i stort sätt hela laget gått dragandes med någon form av sjukdom och därför inte var matchredo. Men det är inte där vi fallerar idag, om det fanns något plus överhuvudtaget att ta med sig så var det ändå att vi såg fräschare ut än väntat.
Vi hade matchplanen redo och en positiv känsla inför matchen, det skulle snart raseras då domaren blåste igång tillställningen. Gästerna börjar bäst och vi har problem att komma igång med både snack och passningsspel. Vi lyckas relativt bra utan boll och får igång en så pass bra press att Vallen inte får igång sitt höga passningstempo i backlinjen. Vi härdar ut den första kvarten och känslan är att vi kommer växa in i matchtempot rätt så snart. Så blir inte fallet utan gästerna kan ta ledningen i matchminut 22 då vi blir passiva i vårt försvarsarbete. Målet blir dock lite utav en väckarklocka (som givetvis inte ska behövas en sån här match) vi gör tre byten och börjar komma in i matchen på allvar. Det som följer är dock i mina ögon helt matchavgörande ögonblick. Först sätter Karin en bra djupledsboll på Lotta som sprintar ner sin mittback och lägger bollen under en utrusande keeper, här har vi läge att fullfölja löpningar mot mål men istället stannar vi upp och blir bolltittande, bollen rullar stolpe ut och hade vi fullföljt våra löpningar hade vi haft 1-1. Sen får först Stengårds ett kanonläge efter hon gått på eget genombrott från sin innermittsposition, ensam med målvakten lyckas hon dessvärre inte trycka bollen i mål men tvingar Vallens målvaktstalang till en fin parad. Sen är det Karins tur att få ett riktigt bra läge efter ett inspel från högerkanten får hon boll bara nån meter från mål, hon tar avslutet på ett touch men det går rakt i skopan. Nån minut senare får vi frispark på offensiv planhalva (ett par meter över mittlinjen) vi ställer upp för att lägga den lång trots att det är för långt avstånd för att gå för det, frisparken hamnar i gapet på rättvända Vallenspelare som kan kontra 4 mot 3 och dom tar sig hela vägen upp till straffområdet där tillslut Andrea tvingas göra ner en forward och domaren blåser korrekt straff. Oskarsson står för en kanonräddning på straffen men får ingen hjälp på returen som enkelt kan tryckas in i bortre burgaveln. I anfallet efter gör Vallen 0-3 och mörkret känns totalt.

Andra halvlek 0-4

Vi fortsätter rulla på folk enligt matchplan. Läget känns givetvis piss och tongångarna i halvtid är därefter. Vi försöker väcka liv i oss men det är tufft att ingjuta mod efter en sådan platt första halvlek. Vi undviker klyschor som ”gör dom 3 i första kan vi göra 3 i andra” och försöker fokusera på att spela för vår stolthet. Alla är medvetna om att det kommer krävas något helt annat av alla på planen för att ha tillstymmelse till chans de sista 45 och dessvärre så är inte känslan att någon verkar tro på det. Tempot sjunker i andra halvlek och vi tar över rätt mycket av initiativet, vi växelkör mellan våra presslägen och fullpressen fungerar överlag väldigt bra sett över 90 minuter. Ändå är det gästerna som gör halvlekens enda mål. Det blir ett distansskott efter att hemvändande Lisa Lindqvist rundar Oskarsson en bit utanför straffområdet och kan trycka in bollen i öppen kasse. Spelmässigt är vi bättre i andra halvlek men fortfarande så är vi dimensioner ifrån att slå Vallen ikväll. Idag får vi stryk av ett bättre spelande lag, vi ger oss själva inte chansen och spelar inte den fotbollen vi strävar efter att uppnå. Vi ber om ursäkt till all publik som tagit sig till Lövängen denna fina augustikväll för att vi inte kunde bjuda upp till en bättre match. Vallen förblir för tillfället ett stort hjärnspöke och det stora misslyckandet ligger förstås hos oss ledare för att vi inte lyckats med i stort sett den enda uppgiften inför en sån här match, att få laget att tro på att vi kan vinna.

Bäst i G-S

3p – Karin From, spelaren som aldrig viker ner sig, ju tyngre det går desto hårdare jobbar hon. Var outstandig i fullpressen.

2p – Andrea Segerlind, i stort sätt den enda som fått ordentlig fotbollsträning de senaste två veckorna. Såg riktigt pigg ut och det känns skönt att ha tillbaks Andrea på riktigt inför resterande matcher.

1p – Lina Albertsson, har fått en bra utveckling på det centrala mittfältet och stod för en stabil insats mot Hemdal och co.