Referat Demo: Responsiv Webbdesign-guide | Webbhjälp.se

Referat

Dam A: Seriespel Div 2
G-S Orust FC
0-2
 (0-1)
Bullarens GOIF
Ängö Schackt Arena 2015-08-14
Dam A: Seriespel Div 2
G-S Orust FC
0-2
 (0-1) 
Bullarens GOIF
Ängö Schackt Arena 2015-08-14

 

G-S - Bullarens GOIF

Historien upprepar sig. Ett av prestationsmålen inför säsong var att spela lite rakare (effektivare) och på så sätt kunna omvandla bollinnehav till målchanser och målchanser till faktiska mål. Jag kan väl tycka att vi börjat hitta lite närmare i det raka spelet mot mål och på så sätt kommer vi till bra lägen. Målskyttet är dock en helt annan femma och för att vinna fotbollsmatcher så krävs det att man gör fler mål en motståndaren.

Första halvlek: 0-1

Bullaren är det laget vi mött flest gånger i år. Detta var det fjärde mötet och med tanke på att resultaten blivit 7-1 7-0 2-2 och nu 0-2 så får man väl ändå påstå att det är Bullaren som lärt sig mest om sina motståndare och utnyttjat detta faktum. Vi pratar inför match om vikten av att trycka på ordentligt, vi vet att motståndarna är väldigt beroende av att ha känning i matchen och att dom kommer kriga till siste man så länge dom tror att dom kan få med sig ett resultat. Då vi plockat på oss ett gäng skador hade vi lite bekymmer med att få ihop avbytare till dagens match. Det slutade med att vi fick plockat med oss två talanger från det gamla f17 laget, Maja och Jenny som debuterade i a-lags sammanhang. Vi inleder matchen piggt, det finns en stor anfallslusta idag och vi håller uppe ett bra passningstempo kombinerat med bra löpningar utan boll. Gästerna ser tidigt ut att få stora problem på båda deras ytterbackar då vi konstant hittar bra djupledsbollar både på höger och vänsterkant.
Defensivt ser det inte lika bra ut som det gjort under våren, vi har haft problem med spelet utan boll i alla tre matcher under hösten och denna kväll är inget undantag. Vi tappar förvisso boll i några kritiska lägen när vi är påväg upp i banan med hela laget vilket förstås försvårar försvarsarbetet avsevärt. Men i andra och tredjelägen är vi rent ut sagt usla med att vara resoluta kring eget straffområde och stundtals ser vi ut som riktiga flickspelare när vi ska gå in i våra närkamper och luftdueller. Det passar ett fysiskt spelande Bullaren utmärkt och även gästerna skapar några riktigt bra chanser inledningsvis. Turligt nog för vår del storspelar Oscarsson i mål och gör sin bästa match för året på linjen. Vid 0-1 är det inte mycket hon kan göra dock. Gästerna får ett friläge ifrån högerkanten, Oscarsson kommer ut och reflexräddar, returen går ut en bra bit men inga spelare i hemmalaget ser speciellt intresserade ut av att hjälpa till utan blir stående på hälarna medan näste man i Bullaren kan komma löpandes och helt ostört raka in returen. Ett tungt baklängesmål men inte helt ologiskt med tanke på hur vi spelat på egen planhalva fram tills målet. Offensivt står vi kanske för den bästa fotbollen vi presterat under året, med den lilla detaljen att vi tycks helt oförmögna att få bollen över linjen. Vi gödslar chanser högt och lågt och både hemmapublik och allt folk på bänken upplevde nog en mild grad av frustration.

Andra halvlek: 0-2
Andra halvlek blev ingen rolig historia för vår del den heller. Vi fortsätter skapa sjukt bra målchanser, men gör inte mål på nånting, det är svårt att förstå att det kan vara så omöjligt att få bollen över linjen men det är inte första gången i år man tvingas uppleva något liknande. Försvarsspelet ser betydligt bättre ut i andra, vi kliver in i våra situationer på ett helt annat sätt och det kändes genast lite tryggare igen. Dessvärre var inte heller vår storspelande Oscarsson felfri denna kväll och 0-2an är en bjudning från hennes sida då hon lägger en inspark centralt rakt på fötter på en Bullaren forward som sätter det efterföljande friläget. Uppförsbacken blir än större och vi är aldrig nära att resa oss efter den golvningen. Vi flyttar upp Skoglund på topp och går ner på en trebackslinje samtidigt som vi börjar gå upp i fullpress, men det har ingen större påverkan förutom att gästerna får lite mer yta på vår planhalva att döda tid på. Med kvarten kvar börjar vi nog ge upp lite och tjejerna får knappast någon energiinjektion från bänken heller, med en huvudtränare som knappt kunde förmå sig själv att stå upp vid sidan i slutet av matchen (vilket är under all kritik). Bullaren är närmare att göra 0-3 än vad vi är att reducera i alla fall och när slutsignalen går att det vilt jubel hos gästerna. Tycker inte man ska prata om att det här på något sätt var en orättvis seger. Bullaren spelade ett tight försvarsspel med många spelare på rätt sida, dom ville alltid ställa om när dom vann bollen och förutom de två målen dom gjorde hade dom några riktigt heta chanser att dessutom dryga ut ledningen ännu mer.


Bäst i G-S idag:

3p – Hanna Oscarsson, var förutom en inspark felfri idag. Stod för en uppsjö grymma räddningar på linjen och kom som vanligt ut bra på djupledsbollar.

2p – Jennie Sandberg, löpte rätt, slog rätt bollar, värdera bra i straffområdet. Hon gjorde egentligen det mesta rätt utan att göra mål.

1p – Julia Olin, börjar hitta formen efter sommaruppehållet. Gjorde ett riktigt bra jobb på mitten och tillsammans med Lina dominera hon det centrala mittfältet, speciellt i första halvlek.

 



Jennie S  

Maja J   Lina   Karin F   Andrea   Julia O  

Frida N       Annelie       Julia S       Vickan      

Hanna O

 

AVBYTARE: Jenny B, Maja V


Martin H  2015-08-17

Referat

Orust FC Referat

2024-03-29
Dam A 
test


2022-10-08
Dam A Div.2 N.Götaland
Så var äventyret i tvåan slut för denna gång.


2022-10-02
Dam A Div.2 N.Götaland
Spänning i matchen till sista åtta


2022-09-19
Dam A Div.2 N.Götaland
En match med högt tempo och två olyckliga hörnor


2022-09-10
Dam A Div.2 N.Götaland
Gauthiod var för starka


2022-08-27
Dam A Div.2 N.Götaland
Fanny såg till att hålla nollan


2022-08-19
Dam A Div.2 N.Götaland
Skepplanda tog revansch


2022-08-15
Dam A Div.2 N.Götaland
En kämpainsats som sånär räckte


2022-07-03
Dam A Div.2 N.Götaland
Maja gör sitt första div.2 mål


2022-06-18
Dam A Div.2 N.Götaland
Serieledarna blev för tuffa