Sporthallen Ed 2014-12-27
ECUS cup
28-15

FINAL i Ecus cup!

Julstämningen fortsätter med en tidig morgon, samling 06.30, där föreningens herrar och damer tillsammans med Gillebys herrar drar iväg till ECUS cup i Ed. Väldigt trevligt var det förra året även om final mellan våra båda damer och herrar i repris förmodligen är för mycket att begära.

Mixad cup betyder att damerna startar och spelar första matchen och med det resultat som matchen slutar tar herrarna över och fortsätter spela sin match och därefter är det det slutliga resultatet som räknas.

Stala – ED 10-1
Här startar våra damer superbra och får ett målkalas och hela 6-0 kan herrarna starta med. Redan efter 16 sekunder får Rickard tacka för sig denna dag (förutom ett testbyte i sista gruppspelsmatchen) genom en svullen och stukad fot. Eds herrar gick upp i ganska så hög press, vilket vi löste relativt bra och matchen slutar 4-1 för herrarna med totalresultatet 10-1.

Dam; 1-0 Joanna, 2-0 Joanna, 3-0 Linn, 4-0 Linnea, 5-0 Julia, 6-0 Jennie
Herr; 7-0 Matsson, 8-0 Sandin, 9-0 Simon, 10-0 Marcus, 10-1 Ed

Stala – Gilleby 2-2
Gäsp, här var det en sömnig tillställning för damerna, där det såg ut som tjejerna kände varandra väl och hade god koll på att läsa varandra och därför inte mycket försök till spel och matchen slutar här 1-1. Nu fick herrarna ta vid och en relativt jämn match som avgörs med två långskott som mål och ett oavgjort resultat 1-1 med totalresultatet 2-2.

Dam; 1-0 Joanna, 1-1 Malin
Herr; 2-1 Harris långskott; 1-1 Erik långskott

Stala - Färgelanda 7-3
Damerna starka även denna match och herrarna får ta vid med en komfortabel 4-1 ledning. Herrarna vinner sin match med 3-2, trots att vi missat vår första långstraff genom att skjuta utanför med totalresultatet 7-3.

Dam, 1-0 Sandra, 2-0 Linnea, 2-1 Färgelanda, 3-1 Sandra, 4-1 Sandra
Herr; 5-1 Sandin frispark i mål, 6-1 Rickard, 6-2 Färgelanda, 6-3 Färgelanda, 7-3 Pontus via långstraff

Vi bli gruppsegrare i vår grupp och Gilleby vidare som tvåa.

Semifinal Stala - Munkedal 5-4
Detta är damernas match och vi har dem att tacka för finalspelet. De gör det jättebra och en komfortabel ledning med hela 5-1 har herrarna att ta vid. Herrarna gör dock sin plattmatch för dagen och man känner inte alls igen spelarna och förlorar med 0-3 med totalresultatet 5-4.

Dam; 1-0 Jennie, 2-0 Lina, 3-0 Woody, 3-1 Munkedal, 4-1 Linnea, 5-1 Lina
Herr; 5-2 Munkedal, 5-3 Munkedal, 5-4 Munkedal frispark

Gilleby ligger när det är två-3 minuter kvar av sin semifinal under med 2-4 och efter en bragdinsats av Gilleby de sista 2 minutrarna, där Erik med sina 3 mål får kallas matchhjälte, hämtar de upp detta och vinner till slut med 6-4 och det otroliga har inträffat även detta år, att vår båda lag möts i FINAL!

FINAL Stala – Gilleby 4-4 (4-5)
Detta möte mellan våra damlag är betydligt bättre både vad gäller tempo, målchanser och vilja och Stalatjejerna tar ledningen med 1-0 genom Jennie och det dröjer till slutminuten innan Gilleby via Emma reducerar till 1-1 och det är till detta resultat som herrarna tar vid.

Det är ganska så jämnt i matchen med räddningar och bra spelsekvenser åt båda håll. Det är Gilleby som gör första målet, via Sandegård (?), i herrmatchen och tar ledningen, jag tycker dock att vi gul/svarta under en period mellan 5-10 minuten är det laget som är bäst och när Pontus startar målskyttet till 1-1 fortsätter Sandin med en härlig pärla långt utanför till 2-1 och sedan vårt snyggaste mål för dagen med fin spelsekvens som avslutas med mål ifrån Mattsson och vi leder med 3-1.

Det känns bra men ack inomhus får det inte kännas bra, och våra motståndare har en spelare av klass i Erik med bra flyt just nu, som spelar fram till en fri Tobbe (?) som gör 3-2 i sista minuten. Vi hoppas och bör kunna hålla emot men ack en frispark till Gilleby när slutsignalen gått är ett faktum. Denna skall slås men får bara slås i mål om den skall räknas. Vi blir alltför stressade och ofokuserade och Erik sätter frisparken och matchen slutar 3-3 med totalresultatet 4-4.

Det är inte möjligt, precis som förra årets final som också fick avgöras via suddendeath. Inte många minuter spelas av denna, då Gilleby sätter segermålet, självklart via Erik och vinner cupen.

Visst känns det efteråt lite trist, framförallt när vi efter vår 4-2 ledning och två minuter kvar skall kunna vara så smarta och rutinerade att vi skall klara av det men ack så var det inte idag och med tanke på att vi vann förra året på sudden är det väl inte mer än rättvist att Gilleby och våra damer på denna sida vinner i år.

Bra jobbat alla idag och ändå roligt att vandringspriset i form av bucklan fick åka med bussen både fram och tillbaka till Orust. Vill även ge ett stort TACK till Hjalle som körde oss idag!

Extra roligt var att många, båda damer och herrar, ifrån båda föreningarna, tillsammans firade på Starsandstripes på vägen hem.

Stort GRATTIS till segern önskar vi våra damer och Gilleby!