3-3
 (2-2)

Fasta situationer ger oavgjort resultat!

Första dagen i mars, snön faller och lägger sig blöt på Ängö Schakt Arena och träningsmatch väntas mot Högsäters GF.

Tre ledord och fokusområden för dagen får våra spelare av coach Vennström innan matchen; Passningsspel, Tålamod och Rörelse. Med dagens yttre förutsättningar kanske inte så lätt men alla förväntas ändå göra sitt bästa för att försöka.

Matchen startar och redan efter 7 min får Högsäter en straff och leder med 0-1. Strax därefter, 3 minuter senare gör Hellohf en fin löpning in bakom Högsäters backlinje som Mattsson fint uppfattar och Hellohf kvitterar till 1-1.

Stala/Myckleby är dem som för matchen och efter dryga kvarten kommer Tobbe som en gasell på högerkanten och springer förbi sin motståndare, blir fri och slår bollen rakt in framför mål där Sandin finns och slår in bollen till 2-1.

Efter knappa halvtimman får våra motståndare en hörna, bollen får studsa i straffområdet och en grön spelare gör därefter mål och kvitterat till 2-2.

Det är de gul-svarta som är det bättre laget under hela första halvleken och en hel del fina kombinationer och lösningar får vi ledare se. En match består dock av två halvlekar och precis som de gul/svarta äger första halvleken, är de gröna starkare efter halvtidsvilan. En starkt bidragande orsak är att vi inte alltid kom rätt i utgångspositionerna och då blir både anfallsspel och speciellt försvarsspelet lidande. I vårt offensiva spel skapar vi dock en del lägen, som skulle kunna resulterat i ett par baljor.

Efter dryga halvtimman in i andra halvleken gör Angelo härliga 3-2 med assist från stolpen, dagen till ära Hellohfs absoluta kompis (eller kan det vara tvärtom?).

Strax efter ledningsmålet tilldelas vi en utvisning för farligt spel och får nu klara oss med en man mindre på planen. Till att börja med höjer vi oss nivåmässigt och det ser under 5 minuter bättre ut än innan. Tyvärr går vi därefter ner oss och spelar orutinerat och lite för svårt för att kunna hålla ledningen och på övertid blir det ytterligare en straff till Högsäter och slutresultatet 3-3 är ett faktum.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att båda lagen äger var sin halvlek och jag ställer frågan till coach Vensström om vad han tycker om matchen:
En ok match på ett svårspelat underlag. Vi har några riktigt fina anfall med kombinationer och växellöpningar som resulterar i två härliga mål i första halvlek. Tyvärr är vi för passiva under deras två mål som kommer i första halvlek, straff och hörna.

I andra halvlek är det vi som för matchen stundtals och skapar en hel del lägen att ta ledningen. Till slut placerar Angelo in 3-2 vilket borde varit slutresultatet. Men vi är för naiva och osmarta i slutet och de får en onödig straff i matchens sista sekund. Dagen blir alltid bättre med vinst, men men.

En förlust, en vinst och ett oavgjort resultat hittills i år – Vad säger du om starten i den nya föreningen?
Det känns helt okej så här långt. Vi håller på att jobba in en ny spelidé och vi tar steg framåt varje match och träning. Killarna har visat en kanonbra inställning så här långt vilket underlättar för oss i tränarstaben. Nyförvärven har smält in bra i gruppen, vilket var väntat då samtliga är bra killar. Nu gäller det att fortsätta jobba hårt, ha en ödmjuk inställning och vi kommer bli ännu bättre på sikt.