5-4
 (2-3)
IK Oddevold

Vände och VANN!

Söndagen den 22 mars och riktigt kyligt och små snöflingor signade ner på oss tidvis under matchens gång. Med sådana förutsättningar känns det skönt att vårt spel värmde och värmde gjorde det i mångt och mycket idag.

Vi startade bra, fartfyllt och många olika positiva lösningar i spelsekvenserna fick vi se. Så när Oddevold får till en ballongboll som dyker in under ribban bakom Olliver, känns det lite snöpligt med 0-1. Och sedan tätt följt, så tätt att jag inte hinner se sekvenserna för jag håller på att sammanfatta det första målet via mobilen, så har våra motståndare gjort både 0-2 och 0-3.

Oj då tänker man nu, 10 minuter av matchen spelad och tre mål i baken, hur skall detta sluta?

Vi fortsätter spelar relativt jämnt men visst har Oddevold ett visst tryck på oss. När Olliver efter knappa halvtimman spelad får en medspelare i sidan på låret gör det rejält ont. Vi lindar hårt och efter ett tag försöker han bita ihop och fortsätter spela, klokt eller inte kan diskuteras men laget tackar för hans väldigt goda lagmoral och han gör det väldigt bra resten av halvleken. I halvlek går det inte mer och Jonas ställer upp och fortsätter spela och med den lilla förberedelse han fick går han ut och gör en strålande insats!

Under sista kvarten är vi på hugget och det ger utdelning, först via Tobbe som sätter 1-2 efter att Jocke slår in bollen och sedan är det Tobbe som tar ett hårt jobb på högerkanten, kommer förbi och slår in bollen till Hellohf som sätter 2-3.

I halvlek talar coach Vennström om att det ser bra ut och absolut inte är omöjligt att vända matchen. Det gör vi genom att hålla uppe passningstempot och fortsätta jobba med varierade anfallskombinationer. Coach Tartagni tillägger också här vikten av att ta djup i vår deffensiv.

Efter knappa kvarten spelad i andra halvlek gör Angelo ett superfint arbete och kommer fri nere vid kortsidan och slår in en kanonboll till Hellohf som får världens klockrena träff och 3-3 sitter som en smäck i nättaket. Ja, jag blir inte förvånad, om målet kommer nomineras till årets mål.

Nu är det mycket gul/svart och 2 minuter senare kommer än en gång Tobbe, en av dagens bästa på planen, fri och slår in bollen in i mitten till Sandin som sätter 4-3 och nu är matchen vänd!

Med dryga 5 minuter kvar att spela börjar vi vekna lite, samtidigt som Oddevold lyfter upp, vi börjar med duttande och får svårt att få bort bollarna rejält och i en sådan här situation kvitterar våra motståndare till 4-4.

När så det återstår ett par minuter, lyfter Håkan en fin boll till Magnus som blir fri med målvakten, skottet räddas av målvakten och Marcus kommer från vänsterkanten och lyfter in returen till slutresultatet 5-4.

Ja visst är det härligt med seger och jag ber våra båda ocaher om deras kommentar till dagens match.

Coach Vennström:
Oerhört skönt att vi visar moral och vänder efter den katastrofala inledningen. Spelmässigt så ser det bättre och bättre ut och det är härligt att se att killarna tar till sig det vi tränar på under veckan och sen utför på match. Nu har vi en go träningsvecka framför oss innan vi drar iväg till Malaga på träningsläger.

Coach Tartagni:
Man kan inte överdriva segerns sötma. Det passningsspel som vi drillar vecka in och vecka ut har, i kombination med allt kvickare fötter, börjat ge effekt. Defensivt finns det mer riv och beslutsamhet att drilla då vi bör styra undan gästernas målchanserna högre upp i banan. Idag fokuserar vi dock hellre på offensiven som är en kollektivt härlig insats, där det matchavgörande målet kommer efter ett fint kombinationsspel från de spelare som i dagens match inledde på bänken. Vi tar med oss segern till solen i Spanien. En seger av egen kraft, på chanser vi själva skapar!