2-1
 (1-0)

Fartfylld sista kvart

Söndag, andra helgen i mars och DM-matcher på Wosab-planen i Stenungsund, där Stenungsunds IF möter Morlanda GoIF som förmatch till kvällens höjdpunkt, vårt möte mot Svenshögens SK.

Första kvarten känns riktigt bra, då det är de gulsvarta som tar tag i bollen och fint rullar runt bollen mellan varandra, dock utan att få några direkta farligheter och målen uteblir. När så Svenshögen efter knappa halvtimman jobbar på en långboll och starkt kommer fria med målvakten sätter de 1-0. Ett hårt tryck mot motståndarnas mål strax innan halvtidsvilan och våra orange-färgade motståndare känner förmodligen en viss lättnad när domaren blåser för halvtidsvila.

I halvlek talar vi om att hålla uppe bolltempot och vara mer noggranna i våra uppspel men även defensivt, vilket garanterat kommer resultera i mål.

Tyvärr får vi istället en katastrofal start när vi fem minuter in i andra halvleken inte hänger med försvarsmässigt och nu leder Svenshögen med 2-0. Nu går det troll och även om vi äger mycket boll, vill bollen bara inte in.

Sista kvarten kommer och nu börjar våra spelare röra på sig utan boll och vi börjar hitta betydligt enklare lösningar i vårt spel än tidigare. Till detta börjar vi nu prata på planen, vilket underlättar ytterligare spelmässigt. När vi efter knappa kvarten kvar får en hörna, passar Angelo bak till Mattsson, som snyggt och enkelt slår bollen på backen mot bakre och den rullar härligt in mål och 2-1.

Mycket energi och löpningar resten av matchen men inget ytterligare mål och matchen slutar med förlust 2-1.

Sammanfattningsvis kan man säga att vi idag inte är tillräckligt noga i vårt försvarsspel samtidigt som vi slarvar en del i uppspelsfaserna. Mycket bollrullande, skulle tippa på 70% mot 30% bollinnehav till Stala Myckleby men tyvärr utan att det idag ger resultat. Svenshögen gör det bra och använder sina styrkor på bästa sätt, vilket de skall ha beröm för.

Dagens fråga till coach Vennström, är: Förlust mot en nykomling och nykomling i årets division 5, hur vill du kommentera matchen och lagens prestationer?
Då vi ser på DM-matcherna enbart som träningsmatcher så spelar resultatet mindre roll. Vi rullar bra fram till sista tredjedelen, men sen tar vi mycket felbeslut och använder inte ytorna rätt. Vi har inte tränat så mycket på sista tredjedelen ännu så killarna har inte så mycket riktlinjer att jobba efter just nu, vilket man kunde se på matchen. Vi gör det inte speciellt svårt för Sportklubben att försvara sig och de har näst intill maximal utdelning på sina få chanser. Vi gratulerar dom till segern och ser fram emot en bra träningsvecka och match mot Oddevold på söndag.