2-1
 (1-0)
Lysekils FF

Seger i DM

Hemmapremiär i DM mot Lysekil. Lysekil har för året en välkänd ledare från Svanesund i Jörgen Öbom, kul att få möta honom igen i årets upplaga av div5. Vi startar lite slarvigt i första halvleken med lite för många felpass och lite för dålig rörlighet i laget. Efterhand kommer vi in i matchen och hjälper varandra på ett bättre sätt vilket skapar ytor att vara konstruktiva på. Vi är det laget som styr matchen och skapar några riktigt heta lägen men vi är inte riktigt beslutsamma i sista tredjedelen av planen där behöver ha betydligt fler spelare som tar obekväma löpningar in i motståndarens box för att få ut mer av vårat bollinnehav. Totalt i denna match har Lysekil endast tre!! avslut på vårat mål och vi har ganska många chanser att punktera denna matchen. 1-0 kommer i 45min på ett inspel från Tobbe som Magnus fint sätter lagom innan pausvilan. Ett vackert och viktigt mål som vi klart var värda efter 45min. Andra halvlek startade tyvärr inte lika bra, Lysekil sätter högre press och vi blir ganska stressade av detta och spelar mycket fel samtidigt som alla inte hjälper till i det defensiva arbetet och vi får en tung period. Här kommer några välbehövliga byten som ändrar matchbilden, Koffe, Angelo och Robin kommer in med ny energi och vi skapar massvis framåt. 65min snabbt uppspel och boll från Filip (tror jag) på djupet till Angelo som får friläge och elegant rundar målvakten och sätter 2-0. Här känns det som vi punkterar match men tyvärr så lyckas LFF bara 2min senare på ett motlägg skapa en målchans som oturligt styrs i mål av vår egen spelare. Resten av matchen är vår , vi blir avblåsta minst två gånger felaktigt för offside och är vid flertalet gånger millimeter från att komma först till boll på en mycket duktig keeper i LFF som snuvade oss på ytterligare mål denna Lördag. Totalt en rättvis seger mot ett LFF vi kommer möta fler gånger i år. Gott jobbat killar, ett slagkraftigt lag håller på att formas :-)