HEF Valbo
1-5
 (1-1)

5-1:a igen

Detta var ett lag vi bara skulle slå, men eftersom det hade varit studentavslutningar och en man som inte kan sjunga på Ullevi, var det många som fått ledigt idag. Då är det härligt att ha med en bra stomme som Andrea, Malin och Carro eftersom vi hade tre debutanter med från F14-17 laget. Debutanterna var Maja Våhlberg, Olivia Karlsson och i mål Filippa Sköld, dessutom var Frida Dahlberg med från vårt ungdomslag. Fridas debut var redan avklarad.

Vi började klart bäst och radade upp den ena farligheten efter den andra. Frida var nog den som var hetast framåt och skapade en hel den för sig själv och andra (tyvärr fick hon bryta matchen). Maja J, även hon var het idag och med lite flyt vet man inte hur det slutat.

Mitt i all press går hemmalaget upp och tar ledningen, vill inte påstå att det var rättvist. Målet ger dom kraft och det blir lite oreda i vårt lag ett tag. Filippa i mål får göra några riktiga bra ingrepp tills det lugnar ner sig igen.

I slutet av halvleken kommer äntligen kvitteringen. Stengårds får ett instick av Maja V som hon kan förvalta väl på sitt egna lilla vis.

Andra halvlek orkade inte hemmalaget stå emot och målen rullade in ca: var tionde minut. 1-2 gjorde Julia på ett kanonskott. Sen var det dag för Stenhård igen att sätta in 1-3. Fyran var ett klassmål då Olivia spelade Maja J(?) som i sin tur rullade fram bollen till Stengårds och så var det 1-4. Det avslutande målet gjorde dagens skyttedrottning Stengårds, snyggt framspelat av Olivia.

Härligt att vi har sådan bredd i föreningen att vi klarar av när vi får manfall till match. Alla våra debutanter får mer än godkänt, men jag måste nog ge ett extra plus till Olivia. Hon var så när att göra mål redan 30 sekunder efter hon kommit in. Plus de fina framspelningarna, slitet och avsluten.

Stenhård med fyra mål var givet vis en av våra bättre idag. Annars får jag nog ge dagens ros till Carro eller Malin. Andrea och Linnéa var säkerheten själv och hade god hjälp av Filippa som en extra libero att passa till. Sen har vi Julia och ………..

Jag hade inte tänkt att skriva referat till denna matchen så ni får ta ordningen på målen med en nypa salt.