2-2
 (1-1)

Delad poäng i derbyt

Så var det dags för kompismöte mot Henån. Som vanligt när man möter folk man känner taggar spelarna upp ett extra snäpp.
Vi började riktigt bra och fick vår första farlighet omgående. Jenny får en passning ut på höger kanten. Hon kopplar in turbon och är snabbt nere vid kortlinjen och slår ett perfekt inlägg till Ebba S. Ebba skarvar bollen mot mål, tyvärr är en back där och räddar. Vi fortsätter att spela bra och har ett härligt grepp på hemmalaget.

Efter knappa halvtimmen kommer Elin in. På hennes första bollkontakt är hon sånär att göra mål på ett kanon inlägg av Lollo. Tyvärr får en Henånspelare ett knä på bollen och den går ut till hörna. Lollo tar hand om hörnan. På den hittar hon Elin som vid främre stolpen krigar om bollen, får ett hårstrå på den samma så den skarvas i mål. Det lönar sig att vara tuff i närkamperna.

Vi kontrollerade matchen och skulle gå till halvtidsvila med en ledning. Ja, så såg matchbilden ut som. Tyvärr så slarvade vi för första gången i halvleken, detta utnyttjades och Henån kvitterade på ett friläge.

Man säger ju alltid att ett sent mål är psykologiskt. I denna matchen kan jag verkligen skriva under på detta. Det var två nya lag som kom ut på plan. Ett fyllt av självförtroende och det andra hade tappat det. För helt plötsligt var det Henån som rullade ut oss efter noter. Det tar emot att säga det med de hade ett riktigt skönspel. Vår första tillslag på bollen var katastrofal och spelet från första halvlek var som bortblåst. Det var tur att försvarsspelet funkade exemplarisk.
Men som sig bör när ett lag trycker på som skall det komma ett mål om rättvisan vill visa sig. Synd bara att det kom på de sättet.

Lollo slår en höjdare från högerkanten upp centralt in mot plan. Elin går upp och vinner en nickduell, ( den enda som vågade sätta dit huvudet idag ) tyvärr får hon lite för mycket panna på bollen, så det blir en höjdare till. Istället för att ta ner bollen skall vi tjonga upp bollen igen och ytterliga en snedträff så bollen hamnar i backlinjen. Där försöker vi tjonga iväg den igen, istället för att använda huvudet. Istället blev det en Henånspelare som tjongade iväg bollen i en båge som dimper mellan ribban och en hoppande Filippa.

Istället för att bryta ihop samlade tjejerna kraft och visade var de gick för. Vi flyttade upp spelet tog tag i passningsspelet igen och framför allt oroa deras backlinje.
När dryga kvarten kvar suger Frida åt sig bollen, slår en perfekt stickare till Jenny. Jenny sprintar ifrån sig sin hypersnabba back och placerar iskallt in kvitteringsmålet. Riktigt bra gjort när man har en flåsande Henån spelare i nacken.

Målet gav oss kraft och vi skapade ett jätteläge då Frida kommer från höger och drar på sig nästan hela deras backlinje. Kommer inte riktigt ihåg om det var en retur eller rensning men hur som helst går bollen ut utanför straffområdet till Jenny. Jenny ser att hon har helt öppet mål och drar till på halvvolley direkt. Som ni förstår gick bollen inte i mål för det slutade ju 2-2.

Det är härligt att vi kunde komma igen efter att tappat spelet som vi gjorde första tjugofem i andra. Detta visar moral och laganda. Man kanske inte skall gå så långt som Maja V gjorde förstås. Hon kämpade och slet in i det sista tills hon föll ihop och nästan svimma.

BRA JOBBAT TJEJER
______________
1 min. Ebba S, farligt avslut som blockas av en spelare
2 min. Hörna Henån från höger
2 min. Henån, avslut på mål som målvakten tar lätt
5 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
5 min. Michan, avslut utanför, vänster om målet
8 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
10 min. Henån, avslut på mål som målvakten tar lätt
10 min. Hörna G-S Orust FC från höger
12 min. Hörna G-S Orust FC från höger
14 min. Henån, avslut utanför, vänster om målet
16 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
21 min. BYTE Maja S in - Maja V ut
21 min. BYTE Frida in - Jenny ut
23 min. Henån, avslut på mål som målvakten tar lätt
24 min. Hörna Henån från vänster
27 min. BYTE Elin in - Emma S ut
28 min. Elin, farligt avslut som blockas av en spelare
29 min. Hörna G-S Orust FC från höger
29 min. !!! MÅL 1-0, Elin nick strax under ribban. Assist: Lollo
36 min. Henån, avslut utanför, vänster om målet
36 min. Hörna Henån från vänster
42 min. !!! MÅL 1-1, Henån friläge, tidigt skott högra delen av målet

45 min. BYTE Emma S in - Maja S ut
45 min. BYTE Lova in - Frida ut
45 min. BYTE Maja V in - Lollo ut
46 min. Henån, avslut, över målet
48 min. Henån, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
56 min. BYTE Jenny in - Ebba S ut
57 min. Henån, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
57 min. BYTE Maja S in - Michan ut
60 min. Hörna G-S Orust FC från höger
60 min. BYTE Frida in - Lova ut
61 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
64 min. BYTE Lollo in - Emma S ut
66 min. !!! MÅL 1-2, Henån lobbar bollen strax under ribban
67 min. BYTE Ebba S in - Elin ut
69 min. Hörna Henån från höger
72 min. BYTE Michan in - Mirre ut
72 min. !!! MÅL 2-2, Jenny friläge, tidigt skott vänstra delen av målet. Assist: Frida
76 min. Jenny, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
78 min. Frida, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
78 min. Hörna G-S Orust FC från höger
81 min. Hörna G-S Orust FC från höger
87 min. Henån, avslut på mål som målvakten tar lätt
88 min. BYTE Mirre in - Maja V ut
89 min. VARNING Michan