1-5
 (1-2)
Tjörns UFF

TUFF för tuffa för oss

Att det skulle bli svårt idag var vi alla överens om. Tjörns UFF hade nämligen börjat serien galant med 27-0 i målskillnad på tre matcher. Frågan var skulle vi kunna spräcka någon av deras tre nollor i tabellen (oavgjort, förlust och mål i baken).

Jag är rädd att vi ledare tog i förmycket innan match hur duktiga TUFF var. Försvarsspelet var tyvärr under allt man kunde önska sig. Två snabba mål i baken redan efter fem minuter var absolut inte enligt plan. Som tur var vaknade vi till och började spela lira boll som man skall. Närkampsspelet blev bara bättre och bättre, passningarna började sitta och framför allt försvarsspelet blev nyckeln till att vi jämnade ut matchen. Alla i backlinjen såg till att göra det svårt för gästerna, men det var några gånger deras raketer fick läge för ett friläge. Men då var vår Lisa där och rede upp situationen.

Vårt mittfält var den lagdel som hade plus på Tjörn, Våhlberg, Felicia, Emma, Olivia och i slutet Strömberg var de tjejer som stod för det jobbet. Tyvärr var en av deras mittbackar en klass för bra för våra forwards. Vi hade lägen att komma fram, men sen var det stopp. Det var bara Maja J som lyckades en gång detta. En bra boll av Våhlberg full fart på Maja J och en back som står på näsan gjorde att Majsan fick nog för mycket tid på sig att lägga in bollen. Väl öga mor öga med målvakten skjuter hon på henne, tur att Maja är så kvick för hon tar hand om returen och sätter in 1-2.

Målet kom i rätt läge då vi jobbat oss in i matchen och stört gästerna så det blivit lite griniga på varandra. Så när vi gick till halvtidsvila kändes det som vi hade chans att skrälla lite. Nu blev det inte så, för jag måste tyvärr medge att det bästa laget vann idag. Trots att vi stod upp riktigt bra orkade vi inte hålla koncentrationen uppe hela matchen. Och direkt blir man straffad mot ett så här bra lag. Tre mål i baken sista halvtimman tycker jag är i överkant och lite onödigt, men det får vara läropengar som en vis gammal man sa.

Vi skulle behöva möta denna typen av motstånd lite mer. Man såg hur en del tjejer växte ju längre matchen led. Tyvärr var det en som led riktigt ordentligt i slutet. Lisa L fick en rejäl smäll på låret, tror det var ett knä som tryckte till det. Misstänker att hon har en rejäl lårkaka att vänta. Även Felicia fick sig en smäll, på henne tog det över knät. Båda fick avbryta matchen.

Bäst hos oss idag var inte helt oväntat Emma Ryling, underbart härligt att du ställde upp när vi behövde dig. Detsamma gäller förstås även Felicia.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut
4 min. !!! MÅL 0-1, TDFF skjuter in bollen strax under ribban
5 min. !!! MÅL 0-2, TDFF skjuter in bollen högra delen av målet
7 min. TDFF, avslut utanför, höger om målet
10 min. Frida, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
16 min. TDFF, avslut utanför, vänster om målet
17 min. TDFF, avslut, över målet
17 min. TDFF, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
17 min. TDFF, avslut på mål som målvakten tar lätt
19 min. BYTE Maja S in - Michan ut
23 min. BYTE Lollo in - Lisa L ut
23 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
24 min. Lollo, farligt avslut som blockas av en spelare
26 min. BYTE Ebba S in - Jenny ut
28 min. BYTE Olivia in - Maja V ut
31 min. BYTE Ebba H in - Frida ut
32 min. Emma R, farligt avslut strax över ribban
33 min. BYTE Maja V in - Felicia ut
33 min. TDFF, avslut utanför, vänster om målet
34 min. TDFF, friläge, målvakten räddar
35 min. BYTE Michan in - Maja S ut
38 min. TDFF, avslut på mål som målvakten tar lätt
41 min. TDFF, friläge, målvakten räddar
43 min. !!! MÅL 1-2, Maja J slår in en retur vänstra delen av målet. Assist: Maja V
44 min. TDFF, avslut på mål som målvakten tar lätt

ANDRA HALVLEK
48 min. Hörna G-S Orust FC från höger
48 min. BYTE Jenny in - Ebba H ut
49 min. Hörna TDFF från vänster
50 min. TDFF, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
50 min. TDFF, avslut på mål som målvakten tar lätt
51 min. TDFF, avslut filippa tar lätt
52 min. Hörna G-S Orust FC från höger
52 min. Maja J, farligt avslut strax över ribban
57 min. TDFF, avslut i vänstra stolpen
57 min. TDFF, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
58 min. BYTE Liza S in - Michan ut
60 min. BYTE Frida in - Ebba S ut
61 min. TDFF, avslut, över målet
62 min. !!! MÅL 1-3, TDFF friläge, tidigt skott strax innanför vänstra stolpen
65 min. Emma R, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
66 min. VARNING Maja J
69 min. Hörna G-S Orust FC från höger
70 min. Olivia, avslut, över målet
72 min. !!! MÅL 1-4, TDFF skjuter in bollen strax innanför högra stolpen
74 min. BYTE Maja S in - Olivia ut
78 min. !!! MÅL 1-5, TDFF långskott strax under ribban
79 min. BYTE Ebba H in - Emma R ut
83 min. BYTE Michan in - Lisa L ut
87 min. TDFF, avslut på mål som målvakten tar lätt
87 min. Hörna TDFF från höger
88 min. TDFF, avslut, över målet
93 min. Jenny, avslut på mål som målvakten tar lätt