2-2
 (0-1)

Bra prestation

Så var det då dags för ännu ett av dessa farligt härliga derbyn där vilja, kamp och känslor brukar vara de betydande faktorerna. Denna gång stod Morlanda för motståndet och trots att det sett bra ut på veckans träningar vet vi att Morlanda är uppe och slåss i toppstriden med vind i seglen samtidigt som vårt eget lag under hösten kämpar i uppförsbacke.

Första halvlek är en jämn match, där det är Stala Myckleby som inleder bäst och får redan i matchens första anfall ett riktigt bra läge i mittendelen är Morlanda det bättre laget och sedan avslutar de gul-svart med en bra period. Morlanda får dock utdelning, i 10 minuten när försvaret går upp och skall ta bollen missar vi i understödet, varvid en blå spelare kommer fri och gör 1-0, ett resultat som står sig till halvtidsvilan.

En bra prestation av spelarna så här långt och nu gäller det att fortsätta jobba stenhårt för att det skall hålla matchen ut och vill vi vinna, som alla känner är nåbart, måste vi höja oss ytterligare. Vi lyckas riktigt bra och det visas prov på en hel del kamp och vilja ute på planen och känslorna skapar lite för fysiskt spel i vissa situationer, vilket en del gula kort som resultat även visar.

Det dröjer till 79 min när Bruke starkt vinner bollen och slår bollen fram till idag planens gigant och outtröttlige duracellkanin, Björn, som skönt och underbart sätter kvitteringsmålet 1-1.

Nu är vi på gång och redan några minuter senare bestämmer Bruke för att vinna bollen av våra motståndare, bara gör det och kommer fri på vänsterkanten och slår sedan bollen till fria Tobbe mitt framför mål och jublet på Lövängen blir totalt när vi leder med 2-1.

Nu blir det en kamp mot klockan och alla spelarna på planen gör sitt yttersta för att resultatet skall bestå men med 4 minuter kvar kommer Morlanda fria på högerkanten där Jonas skyndar ut för att ta bollen. När en blå spelare faller blir det straff och kvitteringen är ett faktum och slutresultatet blir 2-2.

Efter matchen känner sig självklart spelarna besvikna över att det inte blev 3 poäng, vilket jag har full förståelse för. Jag hoppas dock att alla, nu med lite distans till matchen, inser att det var en riktigt bra prestation som vi gör, där alla spelare skall ha en stor eloge för sin vilja, kamp och laganda och glädjas åt att vi skapar en hel del målchanser.

Nu ser vi framåt och fortsätter jobba hårt och med stor glädje för att tillsammans föra laget över backkrönet för kanske ser vi toppen?

En match i taget är det som gäller och något som är helt klart är – Nu vet vi att vi kan!