Gilleby IF
2-1
 (1-1)

Knapp seger för Gilleby i derbyt

En pinne idag och vi hade säkrat kontraktet även på pappret. Nu blir det en helt avgörande sista omgång nästa söndag vilka som följer Stångenäs och Hamburgsund ner till sexan. Ge och med att Smögen vann på W.O. mot SAIS idag, knappade de in fyra mål på oss i dagens omgång. Men jag hoppas verkligen inte att vi tappar en målskillnad på tjugofyra mål i sista matchen. Vi har Hamburgsund hemma kl. 14:00 den 5/10 och Smögen spelar borta mot Lysekil. Och nu till dagens match.

Det var inte lättspelat på Tavlebordvallen idag. En stark sydvästlig vind drog in över plan från kortsida till kortsida. Vi hade medvind i första halvlek. Det brukar vara en fördel, men idag, jag vet inte. Våra djupledsbollar rann iväg och vi fick inte grepp om spelet som vi ville. Samtidigt hade nog inte Gilleby någon fördel av motvinden heller, för något ordnat spel blev det inte.

Hemmalaget var de som hade matchens första farlighet med en trippelchans som blockas först av Rasmus och sedan av våra backar. Det lilla spel som existerade på plan stod vi för. Mattson dominerade på mitten och det var väl inte orättvist att det var just han som dundrade in ledningsmålet för oss. Målet kom till på ett härligt anfall där vi snurrade upp GIF:arna efter noter. Till slut kom bollen till Mattsson från Magnus fot. Från trettiofem meters håll laddar han höger och skjuter ett pressat skott som stiger hela vägen in i mål. Märk väl att bollen endast var ca: metern över plan när den gick in i målisens högra hörn, då förstår ni nog vilken kanonträff detta var.

Vi fortsätter att ha ett litet spelövertag. Trots det är det ändå Gilleby som står för avsluten på mål. Visserligen hade Filip och Sandin några bra avslut, men går det bredvid målburen är det svårt att få in bollen.

Det kändes lugnt och tryggt tills vi strulade till det så Rasmus fick sträcka ut sin fulla längd för att rädda. Strax efter var det dags igen för lite strul, denna gången utnyttjade Gilleby detta och gör 1-1. Surt med ett mål i slutet på en halvlek, aldrig bra för psyket.

I andra halvleken första spelminut är hemmalaget framme och skapar oro i vårt försvarsspel. Rasmus får ännu en gång sträcka ut sin fulla längd och rädda. Men vi kontrar med en ännu farligare målchans. Tobbe driver boll på högerkanten, slår ett härligt inlägg som Sandin(?) så när når. Bruke kommer från vänster där bollen letat sig ut, men får tyvärr en för snäv vinkel och lägger bollen utsidan burgaveln.

Några minuter senare var det dags för Gilleby igen efter en hörna. Först blockar vi avslutet, sedan har vi flytet med oss när deras avslut tar i ribban.

Det blev som sagt inget riktigt ordnat spel den här matchen, mycket beroende på vinden men framför allt att det var derby. Men kan lugnt säga att chanserna avlöste varandra åt båda håll. Det bär mig emot att meddela att det var hemmalaget som hade de flesta farligheterna och det var de som kunde utnyttja de. För efter en timmas spel tappar vi markeringen till väster i vårt straffområde, där en överlångt inlägg dimper ner. Helt fri drar en GIF:are till på halvvolley och bollen går spikrakt in i bortre burgaveln.

Vi försökte komma igen och hade ett bra tryck den sista tjugo. Tyvärr så ville det sig inte denna dag utan vi får istället gratulera Gilleby till fortsatt div.V kontrakt.

3 min. Gilleby, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
3 min. Gilleby, farligt avslut som blockas av en spelare
8 min. Hörna Stala IF från vänster
9 min. Hörna Stala IF från höger
9 min. Bruke, farligt avslut strax över ribban
10 min. !!! MÅL 1-0, Mattsson närskott strax innanför vänstra stolpen. Assist: Magnus
17 min. Gilleby, avslut utanför, vänster om målet
28 min. BYTE Tobbe in - Lucas ut
28 min. Hörna Gilleby från vänster
29 min. Gilleby, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
31 min. Gilleby, farligt avslut som blockas av en spelare
31 min. Hörna Gilleby från vänster
32 min. Gilleby, farligt avslut som blockas av en spelare
33 min. Filip, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
36 min. Sandin, farligt avslut strax utanför högra stolpen
37 min. Gilleby, friläge, målvakten räddar
38 min. BYTE Admir in - Filip ut
39 min. VARNING Gilleby
41 min. Gilleby, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
42 min. Gilleby, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
43 min. !!! MÅL 1-1, Gilleby slår in en retur mitt i målet

45 min. Gilleby, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
46 min. Bruke, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
47 min. Gilleby, avslut utanför, vänster om målet
50 min. Magnus, avslut utanför, höger om målet
52 min. Gilleby, avslut utanför, höger om målet
53 min. Gilleby, avslut på mål som målvakten tar lätt
56 min. Hörna Gilleby från höger
56 min. Gilleby, farligt avslut som blockas av en spelare
56 min. Gilleby, avslut i ribban
57 min. Gilleby, farligt avslut strax utanför högra stolpen
57 min. Hörna Stala IF från vänster
57 min. Magnus, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
60 min. !!! MÅL 1-2, Gilleby halv volley strax innanför vänstra stolpen
61 min. BYTE Haris in - Adis ut
62 min. BYTE Marcus in - Admir ut
63 min. VARNING Edward
64 min. Mattsson, avslut på mål som målvakten tar lätt
66 min. Gilleby, avslut utanför, höger om målet
66 min. Hörna Gilleby från höger
66 min. Gilleby, farligt avslut som blockas av en spelare
66 min. Gilleby, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
66 min. Mattsson, avslut på mål som målvakten tar lätt
68 min. Bruke, farligt avslut strax över ribban
72 min. Gilleby, farligt avslut strax över ribban
73 min. Magnus, avslut på mål som målvakten tar lätt
75 min. Sandin, farligt avslut som blockas av en spelare
75 min. Hörna Stala IF från vänster
77 min. VARNING Gilleby
77 min. Gilleby, avslut, över målet
81 min. Bruke, farligt avslut som blockas av en spelare
82 min. Gilleby, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
83 min. VARNING Marcus
83 min. Hörna Gilleby från vänster
86 min. Gilleby, avslut utanför, vänster om målet
87 min. VARNING Gilleby
88 min. Hörna Gilleby från höger
92 min. BYTE Admir in - Haris ut