3-6
 (1-1)

Vi vann 2:a set med i Brastad

Det är underbart att se killarna tända till och ge allt nu när det verkligen behövs. Det var inget snack vem som var det bättre laget idag. Vi började och slutade bäst, även om vi hade några små svackor dess i mellan.

Skall väl inte påstå att deras 0-1 mål kom till på en svacka från oss, men mer som en tillfällighet. För helt plötsligt var planens snabbaste spelare helt ren med Rasmus som var burväktare idag. Som ni förstår gjorde SAIS:aren inget misstag.
Det var lite hängande med huvudena en kort stund sedan var det fullt ös igen. Vi hade den ena genomskäraren efter den andra. Men hemmalagets backlinje var samspelta och starka. Dödade inte dom anfallet så gjorde den assisterade domaren det, p.g.a. helt korrekt dömda offside.

Till slut kunde de inte stå emot längre. Ett överlångt inlägg går över deras backlinje där vår vindsnabbe Filip kommer sprintande genom straffområdet i riktning mot hörnflaggan. Deras inte fullt så snabba målvakt är på väg mot bollen med och klipper Filip istället för bollen. En solklar straff som domaren inte kunde undvika att blåsa för. Henke stegar fram för att ta den och sätter den iskallt intill stolpen. Målet kändes extra skönt, inte bara för det var så rättvist utan ännu mer för att deras målvakt var framme och försökte psyka Henke genom att flytta bollen från straffpunkten när Henke lagt den på plats. Där tycker jag att den för dagen mycket duktiga domaren borde tagit fram en ostskiva.

I halvlek gjordes ett byte p.g.a. skada (tror jag), Skoglund ut och Lucas in. Detta skulle visa sig vara ett lyckat byte för reda en tio minuter in i andra skarvade Lucas in 1-1 på en lång frispark. En stund senare är det dags för Björn att öka på ledningen till 1-3 och allt vara bara underbart.

Men så kom den som inte fick komma, svackan. En okoncentrerad passning i backlinjen och en spelvändning mot oss trettio meter utanför straffområdet är aldrig bra. I ett två mot ett läge kunde SAIS reducera. Detta gav de mod och vi blev lite ängsliga. Det blev ju inte bättre när de gör 3-3 efter en frispark, kunde man tänka. Men där gick alla på Husqvarna Arena bet. Istället för gräva ner sig reste sig våra gula hjältar, la in en växel till och fullständig massakrera motståndet.
Först är det Björn som efter en trippelchans dundrar in 3-4. Sedan tar Filip vara på en retur på ett kanonskott från Bruke och gör 3-5. Spiken i kistan står tremålsskytten Mr.Wallburg för. Även här är det Bruke som är inblandad genom att kriga till sig bollen och skapa ett friläge år Björn.

Det är underbart att se att självförtroende bara växte hos killarna ju längre matchen led. Gott att även konstatera att vi inte hade en svag punkt i laget denna underbara dag i Brastad. 6-3 till Herrarna och 6-0 till Damerna, man kan säga att vi van med två raka set.