(0-2)
IK Svane

Godkänd första halvlek

Lördag, strålande solsken och match mot Svane, serieledare mot ett Stala Myckleby som kände sig rejält revanschsugna efter en vag insats mot Munkedal förra veckan.

Vi ledare tror på laget och vet att spelarna kan, som vi också såg mot Morlanda för ett par helger sedan och när vi inleder med att första kvarten ha två härligt farliga frilägen känns det riktigt bra. Även om frilägena inte resulterar i mål, skapar vi och då kommer också till slut vårt arbete bära frukt.

När vi då, efter 16 min spelade, inte får stopp på bollen i första läget och måste jaga mot en farligt snabb, kanske seriens snabbaste, forward i Fredrik Söderqvist, är vi chanslösa och det är 0-1.

12 minuter senare blir det en repris av första målet och det står nu 0-2.

Mod och åter mod, tålamod just nu och försöka se positivt på situationen, vilket vi också lyckas riktigt bra med och jobbar på och fastän vi i halvlek ligger under med två mål, känns det inte alls omöjligt att kunna hämta upp detta till i varje fall ett oavgjort resultat.

Efter 6 minuter spelade i andra halvlek får vi en straff emot oss, som de sätter och nu börjar modet att vackla, när så det 6 minuter senare blir ytterligare ett mål börjar det kännas tungt. Spiken i kistan kommer när våra motståndare enbart 3 minuter senare tilldöms ytterligare en straff.

Vi förlorar idag med många mål och visst kan man tycka att vi borde ha klarat av Svanes duktiga forward, seriens skyttekung, lite bättre än vad vi gjorde men jag vill ändå ge spelarna något positivt att ta med till nästa match.

Första halvlek idag är bra från vår sida och vi spelar i nivå med matchen mot Morlanda. Med två straffar mot oss i andra halvlek är det svårt att hämta upp något resultat men jag tycker ändå att vi är på rätt väg. De flesta spelare på planen visade MOD och jobbade och slet som attans sista halvtimman för att hålla tätt bakåt, vilket vi också lyckades med.

Vill också hälsa Haris Nakicevic, ny spelare i vårt herrlag som idag får debutera i gulsvart, varmt välkommen till föreningen!