(0-1)
Henåns IF

Tung derbyförlust

En riktigt tung förlust denna derbyonsdag med soligt väder.

Efter 5 min har de gulsvartrandiga en bra period där vårt passningsspel fungerar riktigt bra men vi har svårt att skapa några direkta farligheter och våra gäster skapar farliga situationer där Jonas visar hög målvaktskompetens vid flertalet tillfällen.

När det återstår 1 minut av första halvlek väntar vi alla på en välförtjänt pausvila där vi kan stukturera upp vårt spel men ack där sätter Henån första målet med ett snyggt skott i krysset.

Vi har otroligt svårt att få till flertalet passningar och allt som oftast är det våra egna felpassningar som de hårt arbetande Henånspelarna vänder till sin fördel. Ett exempel är när vi 10 minuter in i andra halvlek inte fullföljer bollen och en vittröjad hugger tag i bollen och passar in bollen i mitten där en misslyckad rensning slutar i mål och 0-2.

62 min in i matchen släpper vi markering och de rullar in 0-3 i vänster stolprot.

De gulsvarta har svårt att finna mod och hänger lite med huvudet och även om vi stundtals kan passa ett par fina passningar inom laget har vi svårt att gå hela vägen och skapa några lägen. Det är därför en fröjd att se Filips vilja att nå bollen på vänsterkanten där han visar att viljan kan räcka ganska långt och får in ett inlägg där Mattsson sätter bollen till en härlig känsla när vi spräcker våra motståndares nolla.

Idag visar Henån en betydligt större vilja än vad vi gör och spelar kanske inte det snyggaste spelet men är idag de som får jubla i omklädningsrummet.

Vi går hem, torkar tårarna och käkar taggtråd, för på onsdag om 7 dagar, är det VI som skall köra dynga på Ivars Färg Arena.