6-0
 (2-0)

Äntligen lossna det

Jag lider med våra gäster idag. Först och främst har förbundet ingen planering alls. Att man knör in en dubbelomgång må vara hänt. Men att ett lag skall behöva åka fyra timmars bilresa på en tisdagseftermiddag/kväll/natt känns inte nödvändigt. När det dessutom är massa kö för vägarbete så resan tar ännu längre tid, kan man hålla sig för skratt. Hur svårt hade det varit och lagt in att Dalslandslagen mött varandra och Bohuslänlagen likaså denna omgång. Inte konstigt att det kan bli wo ibland.

Medan våra tjejer i lugn och ro kunde ladda upp blev det ett hafsverk för våra motståndare, detta trots att matchen flyttades tjugo minuter. Det syntes direkt att vi var mer laddade då vi trummade på omgående, L/F hade inte mycket att säga till om och kom aldrig in i matchen. De hade tre avslut i hela matchen mot våra 39. Som ni förstår var vi rätt överlägsna idag. CarrO var den som började bäst men sedan tog Mia över showen. I 8:e spelminuten snappar hon upp en passning av Hanna som hon dundrar in. Fyra minuter senare gör hon 2-0 på en härlig spelvändning av CarrO. Det var underbart att se vårat kantspel idag. Men det var inte bara dessa två damer som dominera. I andra kom Carra in och visade hur inlägg skall slås. Två av dom minns man med glädje. Det ena var inlägget till Maja som avslutar med en stenhård nick, målisen gör en kanonräddning. Den andra var inlägget till Millan som hon gör 6-0 på.

Jag tror inte jag varit med om att vi haft ett sådant massivt spelövertag någon match förr. Tjugofem avslut mot tre på en halvlek talar sitt tydliga språk. Hade skärpan varit bättre och framför allt deras målvakt varit sämre, borde ett tvåsiffrigt resultat inte varit omöjligt. Som oftast orkar lag som blir tillbakapressad inte stå emot hela matchen, så blev det även denna gång. När Josse äntligen fick näta gick proppen ur. Målet var förövrigt en delikatess. Målvakten rensar bort bollen, Josse snappar upp den 15 meter in på deras planhalva, drar iväg ett skott som går i mål. Direkt efter målet fick Josse byta med Mia, hon hade inte varit inne mer än någon minut innan hon strutade dagens tredje mål. Det femte målet fick en het Maja göra, hon visade verkligen på den tiden hon var inne att hon vill vara med och slåss om en plats i startelvan. Fem bra avslut och ett mål på en halvtimma är helt okey. Millan var den som spelade fram Maja till målet.

Det delades ut tre rosor efter slutsignalen. En till domaren och en till vardera bäste spelare i respektive lag. Inte helt oväntat fick deras målvakt utnämningen för L/F. Till G/S gick det till en spelare som svävade/flög fram idag nämligen Mia, tre mål och ett underbart spel gjorde hon till inte bara G/S bäste utan matchens bäste spelare.