(3-2)

Derbyförlust - trots fin upphämtning

Högsommarvärme och fantastiskt fin gräsmatta på Glimmaråsen idag.

Derbyn är farligt härliga, det är inte alltid det bästa laget som vinner utan de som VILL mest!

Morlanda får idag en drömstart med första målet efter 12 minuter när vi missar en rensning och 1-0.

Kort därefter blir det en härlig, med gul-svarta ögon, 50/50-duell, en sådan som vi alla vet kan sluta hur som helst. Denna slutade med straff för de blåa, en straff som Morlanda säkert sätter och 2-0.

24 minuter in i matchen har vi lite dålig koll på en blå spelare som får stå fri och Morlanda leder nu med 3-0.

En mardrömsstart, som kan sänka de flesta, Stala Myckleby får naturligt en kort dipp men tar tag i det, reser sig sakta men säkert, genom hårt jobb, börjar vinna bollar och kommer förbi på kanterna. När så vi får, vår 6:e hörna lägger Sandin en superhörna som Lucas vinner och nickar, eller snarare ryggar (?) in i mål och vi har spräckt nollan till 3-1.

Nu är de gul-svarta heta och när vi 4 minuter senare på nytt anfaller nickskarvar Björn bollen till Bruke som visar att högerdojan också är att räkna med genom att sätta en hård boll mitt i nättaket och 2-3.

Underbart härlig upphämtning och nu är det match igen! Morlanda tar över tjatpinnen och vi har övertaget in i halvtidsvilan.

De gul-svarta inleder också starkast under större delen av andra halvlek men vi skapar inte tillräckligt med farliga lägen och ett duktig blå "backvägg" stoppar oss från att ta ledningen.

Sista kvarten är det orken som tryter och frustrationen börjar också synas och vi försöker spela mer avgörande än vad vi klarar av, samtidigt som många av spelarna inte orkar jobba hem och det öppnar ytor och lägen för Morlandaspelare. Detta skapar 3 gula kort för våra gulsvarta kamrater.

Trots ett hårt tryck mot Morlandas mål de sista 2-3 minutrarna och totalt en jämn match med ungefär 45 minuters dominans av båda lagen hade ett oavgjort resultat varit det mest rättvisa men vi lyckas inte idag och vi får se oss besegrade med 3-2 i detta derby, idag mer surt än härligt.