(1-0)
Gilleby IF

Många gula kort - Men härlig DERBYSEGER

Söndag, sista helgen i april, strålande sommarsol och värme samt en härligt grön gräsmatta på Lövängen. Ja hemmapremiären kunde inte ha bättre förutsättningar.

De gul/svartrandiga S/M startar bäst och vi får tidigt, redan innan 10 minuter spelade ett härligt ledningsmål genom Bruke.

Även om Jonas i mål fick visa prov på sitt målvaktskunnande, kändes spelet under resten av halvleken ganska så komfortabelt.
Fortsatt var det stundom våra misstag som gav våra motståndare lägen men i mindre omfattning än vi sett tidigare.

Andra halvlek är det jämnt spel med sekvenser åt båda håll och det känns i slutet av matchen som att segern är vår, men ack en match är inte slut förrän domarn blåser av.

När så Gilleby byter in den gamle räven Ulf, som trots de grå tinningarnas charm lurar och smyger runt bland spelarna och plötsligt blixtrar till genom att i 87:e minuten kvittera till 1-1 känns det riktigt surt.

Stala/Myckleby försöker forcera och tyvärr missar jag dagens sista strut, en kandidat till årets mål talades det om efter matchen, när Bruke får till en rejäl rökare med vänsterdojan i matchens slutminut och vi vinner med härliga 2-1!

Kanske vore ett oavgjort resultat det mest rättvisa resultatet i dagens match men det var idag Stala/Myckleby-spelarna som ville snäppet mer och även om lite för många gul kort även visade detta, är det en av anledningarna till att det är de gul-svarta som tar hem 3 poäng idag. Precis som brukligt i dessa derby!

Uppslupen stämning i klubbstugan när traditionsenlig inledningsmiddag serverades efter matchen.