Ängö Schakt Arena 2014-03-08
2-4
 (1-0)

Bra 60 minuter

Härligt - Lördagen den 8 mars och första DM-matchen för året i riktigt fint vårväder. Det skall bli roligt att se hur det går, en god värdemätare mot Munkedal, som får ses som ett räknat topplag i div 5 2014.

Vi startar riktigt bra där vi ser att vi försöker spela så som vi talat om och till detta finns det riktigt fina spelsekvenser som skapar en del fina anfall och lägen.

Ett av dessa, är ett superfint anfall av Stala Myckleby som slutar i en hörna. Bruke sätter en fin hörna som Ström vinner och passar Tobbe som sätter härliga 1-0, ett resultat som står sig till halvlek.

Första 15 minutrarna i andra halvlek är det Stala Myckleby som dominerar och radar upp anfall efter anfall och när det gått ca 10 minuter av halvleken är det ett superfint anfall som avslutas med att Lukas passar mellan backarna till Bruke som sätter över bollen på vänster och sätter ett superfint mål rätt i krysset och vi leder med 2-0.

Nu kommer matchens viktigaste minutrar och det gäller det att hålla tätt i 5 minuter och säkra. Ack det klarar vi inte riktigt och Munkedal gör 2-1.

En match är 90 minuter och vi blir för övermodiga och alla tar inte sitt hemjobb och på så sätt överbelastas försvaret och Munkedal gör 2-2, 2-3 och slutligen 2-4. Lite tråkigt att vi idag inte kunde får bukt på Munkedals anfallare, Martin Jonasson, vinnare av 2013 års skytteliga i div 5, då han idag inte gör bar 1 utan alla 4 mål.

Totalt sett så ser vårt spel betydligt bättre ut än det gjort tidigare och det är absolut ett steg i rätt riktning och det är riktigt roligt att se hur vi spelar under de första 60 minutrarna mot ett bra motstånd. Nu får vi jobba vidare med att orka jobba både offensivt och defensivt under en hel match under den dryga månad som är kvar innan seriepremiären.