Överåsvallen 2013-07-18
4-1 str.
 (0-0 (0-0))

Vi föll i alla fall med flaggan i topp

Så var det dags för B-slutspel och 1/8 final. Motståndarna var ett Spanskt lag från Vitoria Gasteiz som ligger 6 mil från söder om Bilbao. Laget spelar i en liga som heter ”Liga Vasca Femenina”. I gruppspelet kom de i tre på sämre målskillnad än tvåan, två mål mindre. Enda förlust i turneringen för dom var mot Vancouver Whitecaps som vann hela Gothia Cup.

Det var en tät och jämn första halvlek med få målchanser. Den klart farligaste stod vi före när Emelie P skarvnickar över målvakten och som synes i mål, men tyvärr slickade bollen stolpens utsida istället.
Vårt försvarsspel fungerade galant, nu var det något helt annat än de tidigare matcherna. Det nykomponerade mittbacks låset med Rosita och Sofia stortrivdes ihop och hade inga funderingar att ”släppa en jä..l över bron”. Visserligen fick Mathilda visa vad hon går för en gång i första då hon gör en kanonräddning på ett skott från nära håll.

I andra börjar Spanjorskorna ta över matchen och kommer till några riktigt bra avslut. Som tur för oss så är Mathilda riktigt på tårna idag så deras giftiga skott är rena plockpotatisen för henne. Efter en halvtimmas spel får Jennie en djupledsboll och en flåsande sydeuropé i nacken. Avslutet är riktigt bra men tyvärr inte perfekt, bollen tar nämligen i ribbans underkant och ut. Vi får inte in returen heller när Emelie P sätter huvet till, nicken räddas av en utespelare strax utanför mållinjen.

Matchen började lida mot sitt slut och rädslan att förlora blev större än viljan att vinna för båda lagen. Straffsparks läggningen började närma sig och nervdallret lika så. När slutsignalen gick var det 0-0 och som sagt avgörandet skulle ske på straffar.

Tyvärr hade vi inte det flytet som behövs i detta läget. Gasteizko Neskak straffar var klockrena och nere vid stolprötterna hela tiden. En av våra var där med men tyvärr på fel sida roten. Missflytet blev ju inte mindre när deras målis gör en kanonräddning på vår tredje straff. Hon har turen att kasta sig åt rätt håll, får en näve på bollen och sen tar den i ribbans underkant och ut. Den fjärde omgången i straffarna behövdes inte fullbordas då de sätter det ointagliga 4-1 målet.

Nu blev det respass ur turneringen, men det var några som gjorde att minerna inte blev alltför deppiga efteråt och det var våra tillresta supportrar. För vem kan inte glädjas åt ett sådant publikstöd vi fick denna match. Orust P-14 på ena sidan plan och släkt och vänner på andra sida. Hejarramsorna ekade från båda håll över Överåsvallen, för att komma i närheten av detta tryck får man nog flytta in i Scandinavium när Frölunda spelar.
TACK ALLA FÖR DET STÖDET VI FICK!!!!

Jag måste tillägga en sak, det gick väl inte precis vad vi tänkt oss i turneringen. Men vår insatts på femkampen i Liseberg kan ingen klaga på. Där satte vi alla på plats och förstavinsterna haglade över oss.

Sitter just nu och väntar på att slutresultatet när motståndare spelar B-final. Gasteizko Neskak tog ledningen men Lyngdal kvitterade och straffar väntar. Nu är den slut Norskorna tog hem segern med totalt 3-2, synd att Spanjorskorna inte var lika dåliga att lägga straffar mot oss.

2 min. Hörna Gasteizko Neskak från vänster
2 min. Lollo B, farligt avslut som blockas av en spelare
5 min. Hörna G-S Orust FC från höger
12 min. Gasteizko Neskak, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
15 min. Emelie P, farligt avslut strax utanför högra stolpen
16 min. Gasteizko Neskak, avslut på mål som målvakten tar lätt
20 min. Hörna G-S Orust FC från vänster

25 min. BYTE Jennie S in - Josefine J ut
27 min. Gasteizko Neskak, farligt avslut som blockas av en spelare
28 min. Hörna Gasteizko Neskak från höger
29 min. Gasteizko Neskak, avslut på mål som målvakten tar lätt
30 min. Jennie S, avslut i ribban
30 min. Emelie P, farligt avslut som blockas av en spelare
32 min. Hörna G-S Orust FC från höger
36 min. Gasteizko Neskak, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
37 min. Gasteizko Neskak, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
37 min. Hörna Gasteizko Neskak från höger
38 min. Gasteizko Neskak, avslut utanför, höger om målet
40 min. Gasteizko Neskak, avslut, över målet
41 min. Gasteizko Neskak, avslut på mål som målvakten tar lätt
42 min. VARNING Sofia O
43 min. VARNING Gasteizko Neskak
47 min. Malin L, avslut på mål som målvakten tar lätt
48 min. BYTE Hanna in - Jennie S ut
49 min. Gasteizko Neskak, avslut på mål som målvakten tar lätt